Здравейте!Едната стена в стаята на децата, непрекъснато мухлясва, долу ниско обикновенно. Става въпрос за панелка. Имам външна изолация, но част от тази стена е в между блоковото пространство и няма как. Та ще и правя вътрешна. Варианти.1. Гипскартон и вата - твърдо го отхвърлям заради ватата. За мен това е опасен и канцерогенен материал и няма да го ползвам никога.2. Гипскартон и стиропор - понеже стиропора е отворена структура, трябвало да се хидроизолира. Да ама като се хидроизолира, защо ни е отворената му структура. Пак няма да диша.3. Гипскартон и фибран - масово хората казват че стените направо им текат, защото фибрана е затворена структура и грам влага не поема.Включвам на всякъде гипскартон заради това, че доста добър влагорегулатор. Освен това няма да му правя метална конструкция. Ще го лепя.Приемам и други препоръки и варианти.Какво е вашето мнение. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вътрешна изолация
Collapse
X
-
изолация
мисля че винаги ще има влага дори и да го изолираш ако има разлика в температурата измий го с белина поне няма да е чрно Имам е изолация на блока външна на единия балкона 3 пъти го правих уж имаше и няква изолация и сега кложих и плочки по стената 1.50- там пък ни е кухнята на другия е с гипсокартон и малко стеропор и пак има малко влага -става чено -ама там слагаме прането при теб може да има ефект ако няма от къде да идва влага
Коментар
-
Аз бих ти препоръчал да потърсиш в нета една изолация на базата на керамични перли в сърцевината, на които е вакум.Има Американски и Руски вариант. Нанася се като боя. Първи пласт като грунд с разреждане 1:1 с вода, след което се нанася самата изолация.Според рекламните материали 1 мм от тази изолация се равнява по ефективност на 50 мм минерална вата. По доброто на този вариант е, че прекъсването на термомоста става с много по-малка маса и при това на базата на вамуум. Какъвто и друг материал да се ползва в пространството между двете студената и топлата части има нещо, т.е. няма 100% прекъсване на термомоста.http://www.toplomkm.com/index.php?mPath=1Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Аз бих ти препоръчал да потърсиш в нета една изолация на базата на керамични перли в сърцевината, на които е вакум.Има Американски и Руски вариант. Нанася се като боя. Първи пласт като грунд с разреждане 1:1 с вода, след което се нанася самата изолация.Според рекламните материали 1 мм от тази изолация се равнява по ефективност на 50 мм минерална вата. По доброто на този вариант е, че прекъсването на термомоста става с много по-малка маса и при това на базата на вамуум. Какъвто и друг материал да се ползва в пространството между двете студената и топлата части има нещо, т.е. няма 100% прекъсване на термомоста.http://www.toplomkm.com/index.php?mPath=1Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Разбирам основанията ти да отхвърлиш вариант 1, но лично за мен той си е класика. Говорим за гипскартон съчетан с минерална вата. Вкъщи имам варианти на всичики посочени от теб изолации, но най-добре се върши работата минералната вата. Вече съжалявам, че не направих навсякъде така. А гипскартона съм го правил вместо на метална скара на дървени летви - заради термомоста между студената стена и него.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
аз колега, имах същия проблем, но в обратния случай! Направих разширение на стаята като я съединих с балкона, та тук е и разковничито, изолирах балкона от вътре с 2 см изолация Фибран и долу ниско започна да мухлясва в ъгъла, но това в зимните месеци когато вътре е топло, а навън студено. Реших си проблема като направих изолация 7 см от вън. Така, че прави изолация с Фибран от вътре и забравяш за мухала 2 см може и стериопор.УспехAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
venco67 написа:Разбирам основанията ти да отхвърлиш вариант 1, но лично за мен той си е класика. Говорим за гипскартон съчетан с минерална вата. Вкъщи имам варианти на всичики посочени от теб изолации, но най-добре се върши работата минералната вата. Вече съжалявам, че не направих навсякъде така. А гипскартона съм го правил вместо на метална скара на дървени летви - заради термомоста между студената стена и него.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
http://www.toplomkm.com/index.php?mPath=1Ей това дето предложи колегата по-горе доста ме заинтригува. Доста се чака между слоевете но ако стане ще е супер. Пуснах и запитване, та да видим цените.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Хе, я вижте какво докопа гугалаhttp://www.napravisam.bg/forum/viewt...632ea82ae9Тя е направо златна.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
http://www.utilitiesbulgaria.com/the...d=1&id2=55От второто похарчих 5 л.. Нямам големи очаквания. Ще си покаже зимата.
Коментар
-
Няма ли да е по-просто да се проветрява от време на време, вместо изолации.Каквото и да сложиш влагата ще си остава вътре и пак ще мухлясва.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
В Термомакс е истината, проветряване не помага. Държал съм отворен прозореца до късна есен и във всеки удобен момент съм го отварял, но не става. Преди три години бях пуснал даже и тук тема за мухъл в едната ми стая. Някой ми препоръча Термомакс, аз смъкнах целия стар слой шпакловка и изчегъртах, където петната мухъл бяха се впили в дълбочина. После шпакловах наново, нанесох един слой бял латекс, колкото за основа и отгоре - Термомакс. Вече три години няма мухъл. Миналата година третирах по този начин и другата ми северна стая, даже от един колега от форума купих една бака Термомакс от 3 литра. Тънкият момент е, че в отоплителния сезон до проблемната стена не трябва да има други повърхности, като гръб на диван, да речем, самата стена трябва да се проветрява. Наистина, на пипане стената, третирана с Термомакс, създава усещане, че е по-топла от обикновено. Нищо не ти пречи да пробваш, това май е най-евтиният вариант.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар