Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вътрешна изолация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам как я мислиш тая работа. Какво значи ’не хваща прах’? Къде отива праха? Какво значи ’не хваща влага’? Къде отива влагата? Все едно да налея вода в пластмасова кофа и да се радвам че кофата е суха, понеже не попива вода.

Коментар

Може да се дължи на парафиновото покритие, незнам http://www.cork-bg.com/read.php?name=37&lang=bg. Но фибрана например старее и с времето си губел доста свойствата. И вообще неговото предназначение било да се използва вместо куфражни платна при отливането на колони и след това да не се сваля. Не си го измислям, специалисти го твърдят.Иначе е ясно, че ако не се реши проблема с влагата, тя все някъде ще отиде. Но нали това изкам да предотвратя, да не стига студени точки. Иначе, проветряване, влагоуловител и т.н без тях няма как да се мине.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Само като се замислиш, че корковите тапи на виното яко мухлясват ако се изтърве въздух да влезе... Относно профилактиката на климатика - моя го чистя всеки месец от прах и мръсотии и веднъж на сезон (лято/зима) основно - миене, пръскане с белина, миене, пароструйка.Относно гоненето на влагата и антиалергенните измислици дето са те метнали на черешата с тях - корка не е панацея - прашлясва си яко, ако има влага и подходяща среда си мухлясва при това качествено - хем не го усещаш, хем се показва когато най-малко искаш. Толкова като се колебаеш - да беше направил една допълнителна стена от гипскартон с пореста изолация зад нея и задължителното проветряване на стаята... Аз ще монтирам един вентилатор с влагомер
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
          .....Относно профилактиката на климатика - моя го чистя всеки месец от прах и мръсотии и веднъж на сезон (лято/зима) основно - миене, пръскане с белина, миене, пароструйка.....
          е как го правиш без да демонтираш климатика ???

Коментар

@u_bo: Това с демонтажа на климатика е яка измислица братле Разглобявам го така както е на стената - дори вадя турбината (нали ме поправиха, че не било вентилатор). Измивам я в банята хубаво с вряла вода, а докато съхне - посочената от теб в синьо процедура с белината и пароструйката (подариха на тъщата една непрофесионална, пароструйка ). След като всичко изсъхне и спре да смърди на белина - сглобявам. Миенето за да не цапотя пода го правя с помощта на "обади се на приятел", който държи един леген под климатика.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Като чета всички мнения, ще се окаже, че вътрешната изолация си е вредно нещо и не трябва да я има.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Колеги защо сте зарязали хубавата тема?Минали са толкова години...добре де една и малко :D ... и вече трябва да има резултати?Нали? Понеже и на мен ми предстои една стаичка за правене отвътре...защото е мансарда и няма друг начин...та как с какво? А аз искам ако има навити да застъпим и климатиците,по-обстойно,и най-вече почистването им защото ми е много проблемно това чистене!Имам два Саньо и Шарп,със първият всичко е супер чистя го както е писал колегата jenshen73,но без пароструйка щото нямам...но "турбино-перката" :D задължително трябва да се мие щото трупа такава кир че не е истина...и тук ми е болката този Шарп нема разглобване.Незнам кък да го разглобя,и ме е яд че вземах толкова сложна машина.Та ако някой сподели някъкъв опит ще е супер,защото пробвах във сетком но там май бяха по-заинтерисовани,да ми се посмеят че съм си лъскал климатиците постоянно???
                Bravo 1.6 16v 97г.
                Mercedes 307D-за работа Мноу верен

Коментар

Изпробвано и вече около 15 г. не е избивала влага и мухъл:Още една стена с тухли единички залепена към основната,измазване,шпакловка и т.н.Губи се малко площ,но забравяш проблема.
                  Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                  ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Колега,може ли малко по-конкретно,че не разбрах за кой вариант говориш?
                    Bravo 1.6 16v 97г.
                    Mercedes 307D-за работа Мноу верен

Коментар

изолация

Като е с тухла по няма влага къщата диша .Колегата казва че ако има много влага се слага едни ред тънки тухли и се измазва . Като стане черно влагата плесеняса може да се измие с белина и няма да има нищо поне 5 месеца сега като е по топло няма да има много влага По принцип трябва да се отваря -проветрява. Като се готви например да се пуска абсорбатора.
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: изолация

kluchar написа:
                        Като е с тухла по няма влага къщата диша .Колегата казва че ако има много влага се слага едни ред тънки тухли и се измазва . Като стане черно влагата плесеняса може да се измие с белина и няма да има нищо поне 5 месеца сега като е по топло няма да има много влага По принцип трябва да се отваря -проветрява. Като се готви например да се пуска абсорбатора.
                        Колеги решението Ви е: http://www.fiat-bg.org .com.,Kъсмет.МОДЕРИРАНО

Коментар

ls1 написа:
                          Моя е такъвhttp://www.twe.bg/youlong/yl2009lcd.htmНямам нищо общо с фирмата! Купих от Технополис. Първата бройка се наложи да я върна, според мен компресора беше охлабен и тропаше като трактор. С втората бройка нямам проблеми.Имай предвид че е шумен и поне аз не мога да спя на него. Но пък жената и бебето заспиват. Нещо като шумен хладилник все едно имаш в стаята.Тая кука отпред е ако искаш да си сушиш гащите . Маха се, аз съм я скатал в шкафа.
                          Понеже съм я препоръчвал тая машинка и не само в тая тема трябва да кажа и лошото. Тази вечер бях оставил да събира вода, прибираме се, вкъщи дим и мирише на бакелит. Имали сме късмет, че от нагряването някак е сработила защитата за препълнено резервоарче за вода и е изключила уреда преди да подпали къщата. Но вътре явно всичко е на салата, даже не мога да махна резервоара за вода, предполагам се е запоил вътре от температурата. Ще го дам на ремонт да видим може ли да се направи нещо, но се съмнявам. Даже не знам дали има сервиз във Варна. Така че който си е взел такъв уред - едно наум. Между другото, понеже няма да минем без влагоуловител, ако някой си е взел и има впечатления от конкретен модел ще съм благодарен да ми го препоръча.

Коментар

Четвърта година го ползвам безотказно ,че и в заем съм го давал /// http://www.technopolis.bg/b2c/detail...YL-2005-***/// не е реклама просто това ми излезе на първо място.
                            Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                            Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Абе...щеше ми се да сменя марката...

Коментар

А защо не си отворите комина за отдушник и да си решите проблема с влагата? Ще се губи и малко топлина, но пък влагата ще излезне, което е по-важното и няма да никнат гъби. А най-добре е с клапа. Излизате - отваряте го, прибирате се - затваряте, лягате си - отваряте. Или ако духа много в някой ветровит ден се затваря. Разбира се, комина трябва да е чист. при мен в къща това действа перфектно. Напълно са изолирани помещенията и влагата е меко казано неприятна. Комина решава проблема.
                                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                                X