Савото почисти абсолютно всичко. Но не искам да продължава така. А влажният въздух ако е топъл няма да кондензира. Като се проветри би трябвало да напусне помещението. И така да се избегне мухъла ама знам ли. Като чета насам натам, всяко жилище има индивидуално решение на проблема. Исках да знам какви материали да ползвам и какви са общите правила, и да мисля какво да правя. Аз имам външна изолация, но част от тази стена се пада в технологична фуга и неможе да се изолира отвън.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вътрешна изолация
Collapse
X
-
Според мен е химера месеци дори години наред стените да са попивали влага - и изведнъж като почнеш да проветряваш да се нормализират нещата. Да, може да излезе въздуха и влагата в него, но в момента в който затвориш и стоплиш - стените пак ще я излъчат. Затова аз с влагоуловителя (ама не Цересит! За машинка говоря) в началото за един ден смъквам на 40% влажност, хвърлям два литра вода, на другия ден - пак 60-70% влага. След няколко дена ’изтискване’ обаче почна да ми събира по стотина грама, стените явно бяха изсъхнали, с редовно проветряване положението се задържа за доста време. Купи си едно влагомерче от бебешки магазин, няколко лева са. Недей да гадаеш ’колко’ е влажно.Между другото си имаме и овлажнител, защото понякога лятото въздуха много изсъхва. Целим се да сме в 40-60% диапазона. И един пречиствател на въздух, да лови гадинките за които говори Женшена. Резултата - дъщеря ми за първи път се разболя на година и три месеца, и то защото аз я заразих. Дотогава (а и след това) не съм я чул да ПОДСМРЪКНЕ дори. През това време наборите и от махалата смениха по пет антибиотика. Между другото сме с климатик. Аз преди да се ’обзаведем’ така правех през три месеца или ангина или пневмония. За последните две години имам една ангина преди месец, един много гаден вирус броди из Варна и го пипнахме и тримата. Знам че е инвестиция, обаче за мен разхода си струва. В тая химическа кофа в която живеем поне в спалнята гледам да ми е чист въздуха.
Коментар
-
Имам обезвлажнител. Меналата нощ беше събрал около 200грама вода. Имам и влагомер, одавна поставен точна с тази цел. Не съм решил обаче и вентилацията в банята и въпреки проветряването, може тя да се окаже разковничето. В момента там има едно мижаво вентилаторче....... Я дайте препоръки за хубав вентилатор за баня. Да има достатъчен дебит и клапа.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Моя е такъвhttp://www.twe.bg/youlong/yl2009lcd.htmНямам нищо общо с фирмата! Купих от Технополис. Първата бройка се наложи да я върна, според мен компресора беше охлабен и тропаше като трактор. С втората бройка нямам проблеми.Имай предвид че е шумен и поне аз не мога да спя на него. Но пък жената и бебето заспиват. Нещо като шумен хладилник все едно имаш в стаята.Тая кука отпред е ако искаш да си сушиш гащите . Маха се, аз съм я скатал в шкафа.
Коментар
-
ls1 написа:Между другото за да е максимално ефективен обезвлажнителя вдигни температурата в помещението докато работи. 26-28 градуса. А какво показва влагомера?Аз тая нощ (за 8 часа) извлякох литър вода от хола, на около 18-20 градуса.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Не, моята влага се вдига до 60% и аз я смъквам на 40%, а то после се нормализира към 50. По принцип в дебелите книги казват че трябва да е между 40 и 60%. Мнооого рядко се вдига над 65%, е, една нощ бях забравил овлажнителя и се събудихме в мъгла , не можех да си видя палците на краката .Според мен машинката при мен дърпа повече влага защото е с фреон и компресор, а не с пелтие. Но пък моята със сигурност гори повече ток от твоята, 270 вата. Влага имам, защото съм на 200 метра от морето.
Коментар
-
Humppa
Разгледай пак мнението ми по-назад в темата (мнението с картинката) за "шунтиране" на термомостовете в дилатационни фуги.Спорд мен обаче, ще трябва да се третира цялата фуга между двете секции на блока. От двете страни...
Коментар
-
Повечето модерни климатици имат и функция "обезвлажняване" (DRY, DEMOIST), която функция поне при мен работи идеалноSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Изолация от вътре е равно на влага. За да се избегне това - принцино се правят изчисления и се определят дебелините на отделните елементи от ограждащата конструкция (което никой не рави, освен може би при ново строителство). Тези изчисления са в пряка зависимост от района в който се изпълнява изолацията, тоест изчисленията за София немогат да се прилагат за Търново например.Учебниците по строителни изолации казват, че е по-добре изолацията да е от вън отколкото от вътре и като основна причина за това се посочва избягването на конденз в топлоизолацията.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар