Здравейте колеги,пиша отново по неприятен повод, но се нуждая от вашите мнения. Миналата нощ са спирали тока и в резултат на това, в момента имам развален хладилник и не работещ бойлер. Кратката равносметка дотук е - 200лв. за подмяна на компресора на хладилника - който е на 2 години, за бойлера все още не знам....Преди години пак имаше спиране на тока и тогава се прецака климатика. Вече ми писна от тези повреди причинени от доставчика и се нуждая от помощ. Интересува ме, дали има някакъв вид защита от това пренапрежение в мрежата и колко достъпно е то?Другият ми въпрос е, дали на някой от вас се е случвало такова нещо и дали си е търсил правата по някаква начин - имам в предвид обезщетение, което да покрие ремонта/подмяната на уредите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защита от пренапрежение/ изгоря ми бойлера и хладилника
Collapse
X
-
Re: Защита от пренапрежение/ изгоря ми бойлера и хладилника
blagun написа:Здравейте колеги,пиша отново по неприятен повод, но се нуждая от вашите мнения. Миналата нощ са спирали тока и в резултат на това, в момента имам развален хладилник и не работещ бойлер. Кратката равносметка дотук е - 200лв. за подмяна на компресора на хладилника - който е на 2 години, за бойлера все още не знам....Преди години пак имаше спиране на тока и тогава се прецака климатика. Вече ми писна от тези повреди причинени от доставчика и се нуждая от помощ. Интересува ме, дали има някакъв вид защита от това пренапрежение в мрежата и колко достъпно е то?Другият ми въпрос е, дали на някой от вас се е случвало такова нещо и дали си е търсил правата по някаква начин - имам в предвид обезщетение, което да покрие ремонта/подмяната на уредите?Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
-
За съжаление няма защита на цена подходяща за домашно ползване. Ето такъв битов уред за пример но той може да ти защити консумация до 16А.http://katalog.hakel-trade.cz/detail.php?id=1003В България се продава за 120 лева ... но колко е ефективен - не знам с това време за реакция 2сек. Значи уредите които защитава трябва да могат да ги преживеят
Коментар
-
Re: Защита от пренапрежение/ изгоря ми бойлера и хладилника
blagun написа:Здравейте колеги,пиша отново по неприятен повод, но се нуждая от вашите мнения. Миналата нощ са спирали тока и в резултат на това, в момента имам развален хладилник и не работещ бойлер. Кратката равносметка дотук е - 200лв. за подмяна на компресора на хладилника - който е на 2 години, за бойлера все още не знам....Преди години пак имаше спиране на тока и тогава се прецака климатика. Вече ми писна от тези повреди причинени от доставчика и се нуждая от помощ. Интересува ме, дали има някакъв вид защита от това пренапрежение в мрежата и колко достъпно е то?Другият ми въпрос е, дали на някой от вас се е случвало такова нещо и дали си е търсил правата по някаква начин - имам в предвид обезщетение, което да покрие ремонта/подмяната на уредите?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Ако искаш нещо от Енергото то трябва бързо да пуснеш жалба ( до еди колко си време от събитието).Правиш си ремонта и взимаш фактури, които доста по късно самото Енерго ти покрива!Ако искаш да пазиш отделни уреди (трябва ел.мрежата да ти е трипроводна) то тогава може да минеш евтино около 15 лв. на уред.http://www.gr-kabel.com/?PATH_INFO=/...z_sp90.html&А това с катодния отводител беше към 200 лв. за монофазна исталация и към 400 за трифазна!При всяко събитие гори по една "жичка" и след време пак си купуваш ...F31 BMW 320d
Коментар
-
Аз имам опит в жалбите. По време на една буря ми изгоряха 3 телевизора. Пуснах жалба (трябва да се пусне в 3-вен срок след настъпилото събитие), осведомиха ме че най-вероятно, ще бъде обещетен. Също така за всеки случай им дадох документ от общината по местоживеене, че на същата дата е имало гръмотевична буря. уговорката беше, ремонт, бележки и плащане по-бележки. След 2 седмици получих писмо, в което пишеше по памет - "... след направените проверки не бе установено, че вследствие на гръмотевична буря е имало аварии по преносната мрежа. Такива сигнали не са пристигали и авариинте екипи не са установили такиав. Подаването на жалба не е необходимо и достатъчно условие за да бъдете обещетени...". Горе-долу в такъв стил, т.е. боли ни . За 50лв. не ми се разправяше ...
Коментар
-
Лоша работа,колега! Писна ми от нещастни фирми,институции,държава! Според мен много трудно ще си вземеш парите за ремонт,но дано да не се окажа прав.Иначе има такива джаджи,за които питаш. Преди години работех в Мюнхен за tyco electronics и правехме точно такива неща.Основно защитите бяха за високоволтови защити,но правехме и малки за 220-240V по спомен.Каква им е цената на малките не знам,но високоволтовите предпазители бяха доста скъпи. Не знам дали това,което правехме се казва на български катоден отводител.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар