Противоречиш си - аз трябва да доказвам,а ти си имал "уверение"
Напротив, не си противореча.Опитвам се да ти докажа, че твърденията ти са неверни. Когато съм имал възможност да почна работа в МВР съм имал едни дипломи и едни умения, нищо друго.И 5 лева в джоба, с които съм се чудел какво по напред да купя за в къщи.Явявал съм се на безброй конкурси, спечелил съм само няколко от тях, но никога не съм търсил причината другаде освен в себе си. Това, че някой е бил по убедителен, по грамотен, по пригоден от мен не означава, че е дал 5, 500 или 5 000 лева.Озлобението работи в две посоки.Едната те превръща в хейтър и на практика не ти помага. Не отиваш нагоре, а се мъчиш да смъкнеш другите надолу.Другата те кара да се усъвършенстваш, да се опитваш да докажеш, че ти си човека. Тя е полезната посока. [IMHO]
niko09 написа:
Оплаквал съм се - дали ще се оплача на обувките си или Началника ефекта е един и същ. Рибата се вмирисва откъм главата.
Е, и?Като се оплачеш във форума нещо по различно ли е?Наздраве dikanio.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::. www.cyxap.com
Обосновавам си тръвдения, за да може да се убедиш, че не си прав, не съм се оплаквал, ти ме пращаш да се оплаквам. Все пак ти си опониращ и на въпреки в цялата тема и на всеки,да не гоговим за озлобление по - добре. Човека и той ти каза " няма да ги наказват"
Прожектора.С какво трябва да светят според теб?Със светещ ключодържател?Идващите автомобили срещу теб не създават ли предпоставка за ПТП?Малко или много, 30-40 секунди ти светят в очите. Как реагираш на това?Ако не можеш да се справиш с подобни неудобства, може би трябва да преосмислиш способността си да управляваш автомобил.
Движа се на тъмно на почти неосветен участък, поглеждам към патрулката спряла на ~2 метра и от там ме посрещат с лъч право в очите. Някак си не е като насрещно движещите се ... НО както и да е... усещам, че този спор би продължил прекалено дълго ! Стига сме киселяли !
В САЩ е забранено на полицаите да се залагат на пътя без значение с или без радар!Повтарям: Полицай може да те спре само с автомобил и само отзад! Това го казва човек, който повече от 10 години е полицай в САЩ, има хиляди участия в съдебни заседания и нито веднъж не е отменено издадено от него наказателно постановление. В Германия, колкото пъти съм бил (от 1989 година до сега) не съм видял полицай на пътя, но ако си изхвърлиш празната кутия от цигари на магистралата няма да минеш и 5 км без да те спрат. След като те спрат, полицаят те кара да се върнеш и да му донесеш боклука си, което в някой случай прави 100-150 км допълнително път, защото на аутобона няма отклонение на всеки 10 км. След като се върнеш ти връчват квитанцията за 70 Евро глоба. В Италия като извършиш нарушение и на втората минута (още не си слязал от колата) и полицая е до теб. Да ти разкрия тайната на това явление!В Италия, когато гражданин се обади на полицията за реално нарушение получава 150 Евро за това съдействие, а ти се сещай колко ще ти струва едно паркиране на тротоара или на улица, където това е забранено, за да има и за държавата и за подалия сигнала. И като се сетиш колко пенсионери има просто не ти трябва постоянно присъствие или превенция от страна на полицията. Там има гражданско общество и на всеки е ясно, че от неговите данъци се поддържа държавата. За финансовата полиция в Италия няма да говорим, но всички треперят от тях, дори самите полицаи. Пожем да си говорим за начина на работа на полицаите от САЩ до Япония, но това няма да промени нищо в поведението на нашите полицаи и е загуба на време и спам. По важното е ние да си знаем правата и да ги отстояваме. Да сигнализираме за нарушения и да имаме дупе да бъдем свидетели. Не е вярно, че никой няма да обърне внимание на жалбата ти в полицията, а и от нас зависи да следим какъв е резултата. Ако няма резултат продължаваш нагоре до инспектората на МВР и Министъра на вътрешните работи.
Точно пък в Италия се нагледах на безброй нарушения (градско и извънградско, включително и аз направих 2 непозволени маневри, но никой нито ме спря, нито ми поиска обяснение). Факт е обаче, че точно 2 пъти видях полицейско присъствие на пътя (половин Италия минах). И в двата случая ме подминаха две или три Алфа Ромео на магистралата като пътен знак.
Коментар