Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали ще наказват катаджии за това където се крият в храсти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    nikolovvd написа:
    Или пък както си караш с 90 и хоп изведнъж гледаш знак за ограничение 40 или 50. Също в нарушение на Правилника за прилагане на ЗДвП, защото не се допуска намаление на скоростта с повече от 30 км/ч с един знак.
    Това кой точно член го регламентира?
    Наредба N 18/23.07.2001 за сигнализация на пътищата с пътни знаци
    Чл. 79. (1) Пътен знак В26 "Забранено е движението със скорост, по-висока от означената" се използва за въвеждане на ограничение на допустимата максимална скорост на движение съгласно чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП).(2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Когато скоростта се ограничава с повече от 20 km/h, тя неколкократно се намалява с 20 km/h, като пътен знак В26 се поставя на разстояния съгласно приложение № 16.(3) Когато скоростта на движение трябва да се ограничи с 30km/h, намалението е еднократно.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Благодаря колега! Знаех си, че съм го чел но къде ...Това сигурно е от ЕГН-то!
      Няма начин да няма начин!

Коментар

@StefanakiБлагодаря адаш, Бях чел за това нещо , изпотроших се да го търся текста, но така и не успях да намеря въпросната наредба.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Така де, ама какво общо има МВР, и в частност ППЗДвП с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чиято Наредба се цитира.Ушев, който ме спира няма никаква вина, че някой от фирмата, която се грижи за вертикалната маркировка не чете нормативната база.На него няма какво да му се сърдя в общия случай.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Така де, ама какво общо има МВР, и в частност ППЗДвП с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чиято Наредба се цитира.Ушев, който ме спира няма никаква вина, че някой от фирмата, която се грижи за вертикалната маркировка не чете нормативната база.На него няма какво да му се сърдя в общия случай.
            Поставянето на вертикалната маркировка е на разпореждане на съответните общински съвети. А МВР и в частност КАТ имат за цел да следят спазването на разпоредбите.А Ушев е виновен, защото за него това е "хранилка". Аз лично съм се спасявал веднъж благодарение на познаването на цитираната по-горе наредба.Пътувайки от Силистра за София, след табела за край на гр. Луковит има поставено ограничение 40км/ч. Нарочно след като пресякох линията на табелата за край на населеното място ускорих, виждайки органите на реда и съответно бях спрян. Господата ми показаха радар с показание 55км/ч и ме попитаха дали съм видял знакът с ограничението на скоростта. На моят въпрос дали те знаят , че този знак е неправомерно поставен - ми бяха върнати документите и ми беше пожелано приятно пътуване.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
              Malone написа:
              Поставянето на вертикалната маркировка е на разпореждане на съответните общински съвети. А МВР и в частност КАТ имат за цел да следят спазването на разпоредбите.А Ушев е виновен, защото за него това е "хранилка". Аз лично съм се спасявал веднъж благодарение на познаването на цитираната по-горе наредба.Пътувайки от Силистра за София, след табела за край на гр. Луковит има поставено ограничение 40км/ч. Нарочно след като пресякох линията на табелата за край на населеното място ускорих, виждайки органите на реда и съответно бях спрян. Господата ми показаха радар с показание 55км/ч и ме попитаха дали съм видял знакът с ограничението на скоростта. На моят въпрос дали те знаят , че този знак е неправомерно поставен - ми бяха върнати документите и ми беше пожелано приятно пътуване.
              Ами да ги разчистим де едно ъглошлайфче на батерия и готово.Същата работа на излизане от Пчелиново посока Търново на Хаинбоаз.Пътя става с три ленти като качващите се нагоре имат право да изпреварват.Питам аз като има знак 40 кой ще изпреварваш а?
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                Ами да ги разчистим де едно ъглошлайфче на батерия и готово.
                И АЕЦ Козлодуй няма да ти стигне! Толкова са много простотиите по пътищата на страната!

Коментар

Tornado написа:
                  Stefanaki написа:
                  Malone написа:
                  Ами да ги разчистим де едно ъглошлайфче на батерия и готово.Същата работа на излизане от Пчелиново посока Търново на Хаинбоаз.Пътя става с три ленти като качващите се нагоре имат право да изпреварват.Питам аз като има знак 40 кой ще изпреварваш а?
                  Амииии някой който кара с 30

Коментар

Преди 2-3 седмици, когато във Франция правиха демонстрации по магистралите, някой отнесоха глоби и наказания за много ниска скорост на движение. :DВчера обаче се бъзиках около 30 минути с една кола (патрулка) на КАТ-Монтана. Излизам от Монтана и по баира към Видин гледам ме настига един Ситроен с надпис "ПОЛИЦИЯ" и си викам - "ТЕ СЕГА МИ ПАДНА!".Забих круиз контрола на 90 и зачаках първото ограничение, а то завой след завой и оня го е шубе да изпревари, защото отсреща кола след кола. Не след дълго гледам знак 60. На 5-10 метра преди знака намалявам рязко на 60 и гледам ония как се покланят на задния ми номер. Да видят те как се се спазват стриктно ограниченията и то на международен път. Просто няма друг участък в България с толкова много знаци 60 на пътя. Има кръстовища с по 4 такива знака и то на селски пътища без да има един знак "Стоп" или "Път с предимство" на тези, които идват от селският път.И така още 10-тина пъти на всяка отбивка с знак 60. Толкова се изнервиха завалийките, че накрая ме изпревариха в нарушение на всички знаци 60, непрекъснати линии и островчета на едно такова кръстовище. Пуснах ги да бягат напред, но не много, за да нямат време да слязат и да се опитат за ме спрат. Няма и 5 км някъде преди отбивката за с.Плешивец (преди с.Ружинци) спряха на една хранилка. Ама истинска хранилка ви казвам! Както си карате без видима причина има ограничение 60, след което веднага ляв завой и спускане, а долу чакат куките с включен радар. И да имаш и да нямаш радардетектор си направо в лапите им. Нямаш никакво време за реакция, а и неможеш да кажеш, че се крият в храстите, защото от горе лъсват като прани гащи на простор.

Коментар

Е ти ’що не се напъна със 100, че да им се скараш на тия пустиняци, ако те спрат?Ей тъй напук да им направиш ...Ще те спират те ...
                      www.cyxap.com

Коментар

Бях с камера и фотоапарат, но за нещастие камерата бе в багажника, а фотоапарата в джоба на якето, което от своя страна бе на задната седалка и жената спеше до мен. А не вървеше в движение да се обръщам да търся на задната седалка.А като тръгвах в Събота всичко си бях приготвил и нищо не се случи. Бaxти каръка значи! Трябваша само едно клипче да направя как изпреварват на кръстовище, с превишена скорост и прегазват всякаква маркировка на пътя. Само линка ще пусна на началника на сектор КАТ Пътна полиция, той ме знае кой съм. Веднъж го извикаха на изхода на Монтана за Лом, където спрях да питам едни спецове защо правят тройно изпреварване в града с превишена скорост, пресичайки двойна непрекъсната линия, застрашавайки живота на хората в отсрещното платно и то без съответните звукови и светлинни сигнали. От начало бяха много отворени и като извадих телефона да се обаждя бяха много сигурни, че не му знам телефона, но като дойде взеха да копаят земята с поглед.Последния катаджия, който ме спря за случайна проверка като ми вида служебната карта след като всичко бе приключила, го удари на майтап с забележката - "И си мълчите?"Дори като се замисля съм се сблъсквал с групичката от Бяла Слатина, ако си спомняте за какво става въпрос.

Коментар

Дай да си направим и ние по едно копие на тая карта Каква е ?

Коментар

////Punto//// написа:
                            Дай да си направим и ние по едно копие на тая карта Каква е ?
                            Членска карта.На "Атака" най-вероятно.
                            nikolovvd написа:
                            Последния катаджия, който ме спря за случайна проверка като ми вида служебната карта след като всичко бе приключила, го удари на майтап с забележката - "И си мълчите?"
                            Принципно ... ако това се случи в някоя нормална европейска държава, моментално ще отнесеш сериозна глоба. За това, че представяйки документ, който не ти е поискан, се опитваш да повлияеш на решението на контролния орган.И следващия път, като те спрат, ще си държиш ръцете на волана и ще представяш само и единствено документите, които ти искат.
                            www.cyxap.com

Коментар

Никога не си показвам картата без нужда, а само когато посещавам някой институции, като ДАНС, Върховна прокуратура, НСБОП и други подобни и то на служебния вход и в случая бе така. Просто полицайчето, като видя, че всичко е перфектно ми пожела лек път и аз му казах - "Благодаря колега!" и тогава стана въпрос какъв съм и от къде съм. Дори и номера на колата е най-обикновен за околните, а за мен е рожденната ми дата. Ако ме спрат да се гаврят, писъл съм вече, ги оставям да се осерат до ушите, а после ги поставям на мястото им. Дано някога имам възможност да направя видеозапис на такава среща, та да се посмеем заедно. :D

Коментар

Добре де каква е тая пуста карта ?

Коментар

Working...
                                X