Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали ще наказват катаджии за това където се крият в храсти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

в ’б’ългария има толкова нередности че е неизбежно да се нарушат някой път правилатаНапример ако влезеш с колата в някоя дупка-кратер или шахта ти отнасяш акт за несъобразена скорос , както и да е станало ти си виновният.Ако се опиташ да заобиколиш например спряла кола или кофата за смет и навлезеш в насрещното при двоина непресечена -- глобаако караш на главен път и заобиколиш каруца а нямаш право да минаваш в насрещното--глобаЗащо при толкова много нередности да понасяме наказание защо?
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Като имаш подобен проблем, звъниш ли на 165 да сигнализираш за нередността?Със сигурност не. По-лесно е да нарушиш И ТИ правилата и да се оправдаваш с "мамка му и държава".BTW, комисаря Милчо да си прочете по-внимателно Закона. В него не пише,
      Всички пътни полицаи, които контролират движението, трябва да са обозначени и видни отдалеч,
      а пише, че
      служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост
      Справка, чл. 65, ал. 1, т. 1 от Закона.Какво значи "необходимата видимост" не е дефинирано, но е логично да се предположи, че законодателят е имал предвид такава видимост, че да имаш възможност да видиш служебното лице, когато те спира за проверка.Което не значи, че трябва да е в средата на платното с пуснати светлини, а да се обозначат ясно, и тогава, когато водача има необходимата видимост за да забележи обозначението им [вдигната палка, униформа и т. н.], не по късно, не след като вече е преминал мястото на проверката.Да не ти маха от храсталака, а да излезе на място, където със сигурност ще го забележиш, заявявайки и започвайки проверката,.Къде трябва да те чака за проверка не е дефинирано. И никога няма да бъде.В тази връзка няма да накажат никого.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Днес един калъф с Пежо CC нещо си мина нагло на червено, но какво пък - и той е почитател на точно тия Ботьов, Левски и Прочие ... Искам на всяко кръстовище автоматизирани камери - направо с нарушението да пишат акта... След 9 месеца Варна ще е спокойна пешеходна зона, а в Бургас дори ще може да се кара и колело
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

И като ти напишат Акта, докато не го платиш, да не можеш да си платиш нито ток, нито телефон, нито пък да те обслужват по какъвто и да е начин в която и да е държавна институция. Да има единна система, както е в да речем поне в една европейска държава.След една година ще е по-спокойно, както каза jenshen73.
          www.cyxap.com

Коментар

http://wine-project.net/shop/index.p...гледало за задно виждане с камера и вграден рекордер! Това съм решил да си монтирам и ще им пращам дискове с филмчета до началницине им и до инспектората на МВР.А и при спиране за проверка ще включвам задната камера да им запиша и глупавите пазарлъци. После в реда за възражения ще напиша, че е осъществен състава на чл.301 от НК, пък да видим дали няма да обърне внимание началника на сектор КАТ.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
              http://wine-project.net/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypag e.tpl&product_id=91&category_id=39&option=com_virt uemart&Itemid=17&vmcchk=1&Itemid=17Огледало за задно виждане с камера и вграден рекордер! Това съм решил да си монтирам и ще им пращам дискове с филмчета до началницине им и до инспектората на МВР.А и при спиране за проверка ще включвам задната камера да им запиша и глупавите пазарлъци. После в реда за възражения ще напиша, че е осъществен състава на чл.301 от НК, пък да видим дали няма да обърне внимание началника на сектор КАТ.
              Това ако го направиш и се разчуе по държавните медии имаш 1 каса бира от мен !
              681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

На мнение съм че винаги човек може да се унесе и да не изпълни някоя забрана или ограничение. Ако има безкомпромисно санкциониране наистина ще сме без книжки.Понякога съм се унасял от път и да речем за 2 керемидки не съм намалил от 100 на 50 (по време на зноен следобяд и чудесна видимост "дето няма живо пиле навън") както е ограниченито, но по-важно е, че винаги съм върнал газта и съм бил в готовност за спиране, и ще ми е неприятно да изкочи някоя кукичка, дето ме е засякла до знака със 65км/ч. да речем в режим на задържане с двигателя. А най-против съм да набиеме рязко собките цялата колона - ей тъй заради принципа да спазиме ограничението на някой глупав знак, който е актуален само в определени часови интервали.Като пример, карах по подбалканското от Пирдоп към София. На всяко пътченце има ограничение 60км/ч както казах по-горе по-отдалеч намалявам плавно преминавам с около 66км/ч и после пак ускорявам до към 90~100км/ч ама на поредното намаление усещаш как си накъсал движението и започва да те дразни, а разбира се няма никакво мпс на тези кръстовища . На всикчо отгоре забелязах че е цъфнала нова камера близо до разклона за Мирково. Пак казвам че карам в ненатоварено време и имам добра видимост !!! Съвсем по друг начин седи въпроса ако караш накое по-тежко камионче, тогава бих намалил до 60 определено защото ако някой самонадеян излезе и докато се набира от 20 до 90... Може да го подбера доста качествено изотдзадзе.В случай на дъждовно и мъгливо време карам с по-ниски скорости и това води до безопасно придвижване съобразено с пътната обстановка както казват по телевизора Или пък друг пример на Магистрала Хемус: Караш си със 130 и на мостовете има едни 70ки дето никой не ги бръсне цЕло лето, пролетта, че и есента :D Но не си мислете че под всикчи тях има допълнителна табелка със снежинка. Там ако се изгаври някой полицай за отрицателно време ще си натрупа активите а за 60км Овърдрайв си бецалиш баята глоба и няколко месеца книжката на трупчета в КАТ!!! И то при все, че осъзнато не създаваш никаква опасност за движението! същите 70ки ги има на всеки тунел, дето аз не намирам причина в тунел дето няма стеснение на платната да се намалява чак със 60км скоростта далеч по-приятно би било да са 90ки поне каквато е скоростта за извънградски нормален път.
                Fiat Tipo 1.6 DOHC

Коментар

Превишавам ограничението за скорост - признавам си. Спрат ли ме от движение - ще забогатея. За 4 месеца без кола си купих телевизор 32" и 22" LCD за компютъра. Това само от икономиите покрай колата. Дразня се обаче на ОЧЕВАДНИ нарушения на ЗДП:1. Преминаване на червен светофар (без значение направо или ляв/десен завой)2. Не спиране на знак STOP3. Не спиране на СТОП линията на кръстовище с пешеходна пътека4. Показване на 1/2 от автомобила от пресечка - следващия път ще си купя лада и ще вляза при някой такъв тъпак5. Не уважаване на ЗДП относно спирането в кръсотвище "в кръстовище не се навлиза ако не може да се осигури безпрепятственото му напускане"... цитирам съвсем по памет. Уважаеми СЕЛЯНИ - не само хикс образните кръстовища се наричат така - има Т образни и Y образни, моля - не спирайте в тях да си чакате да Ви светне зелено - спрете малко преди кръстовището, на така наречената "въображаема стоп линия".6. Симптомът "Голфър". Е такива катили ми иде да сляза и да ги простра на асфалта с шутове. Които ме познават от Китен знаят, че физиката ми стига - акъула и той.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    Превишавам ограничението за скорост - признавам си.....
                    Пък в една друга тема се хвалеше, че не превишаваш скоростта, караш бавно и ти е по-добре така, отколкото да нарушаваш закона... Нещо послъгваш май а? Интересен народ сме ей. Като нарушавате закона и ви спипат - не било правилно тъй. Друг като наруши закона и не го спипат - не си били вършели работата полицаите. Били се криели в храстите - никога не съм виждала полицай, който да се крие в храстите и да изкача като заек. Това сигурно го е измислил някой за извинение, че са му нарушили правото да кара като луд, защото той бил преценил, че да летиш със 130, когато няма други коли на пътя, не застрашава ничий живот.... жалко е, че има хора, които си мислят, че да караш кола е като в компютърна игра, без да си дават сметка за последствията. Викате 60 за крайпътно заведение е малко, но не сте виждали как камион, каращ с 90-100 отнесе една жена, която за щастие се изтъркули към храстите... Миналата година в местността боровец край Варна един реши, че колата пред него кара много бавно и изпревари и събори един от пешеходците, които вървяха по пътя, защото на места там просто няма къде да се върви... Мисля, че дори един човешки живот заслужава да спазваме ограниченията.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Месля, че и ние не си знаем правата!Много често, както си караш извън населените места насреща ти се мъдрят три знака на един колец. Това е абсолютно нарушение на Правилника за прилагане на ЗДвП. Максимално допустимото количество знаци е два и две указателни табели.
                      Чл. 40. (1) Пътните знаци се поставят от дясната страна на пътя срещу посоката на движението така, че да бъдат лесно разпознавани и своевременно възприемани от участниците в движението. Всеки знак, поставен отдясно, може да бъде повторен над или на другата страна на пътя, когато местните условия са такива, че съществува опасност той да не бъде забелязан своевременно...................................... .........(5) На едно и също място може да се поставят не повече от 2 различни пътни знака и 2 допълнителни табели - по една под всеки знак. По изключение в населените места може да се поставят на едно място до 3 различни пътни знака. Това не се отнася за пътните знаци от група "Ж".
                      Или пък както си караш с 90 и хоп изведнъж гледаш знак за ограничение 40 или 50. Също в нарушение на Наредба 18 от 23.07.2001г., защото не се допуска намаление на скоростта с повече от 30 км/ч с един знак. За да е законно всичко трябва първо да има знак 60 и след него 40, но точно на такива места дебнат КАТ, защото и те знаят закона и ако попаднат на някой, който го знае не по-лошо от тях става страшно, а ако попаднат на магистрат и смешно за околните и трагично за униформените. В подобни ситуации не се притеснявайте да звъните на 166 и да настоявате да дойде патрулка с началника на КАТ.

Коментар

nikolovvd написа:
                        Или пък както си караш с 90 и хоп изведнъж гледаш знак за ограничение 40 или 50. Също в нарушение на Правилника за прилагане на ЗДвП, защото не се допуска намаление на скоростта с повече от 30 км/ч с един знак.
                        Това кой точно член го регламентира?
                        www.cyxap.com

Коментар

Оня под члена за черните джиБове :D .

Коментар

Malone написа:
                            nikolovvd написа:
                            Или пък както си караш с 90 и хоп изведнъж гледаш знак за ограничение 40 или 50. Също в нарушение на Правилника за прилагане на ЗДвП, защото не се допуска намаление на скоростта с повече от 30 км/ч с един знак.
                            Това кой точно член го регламентира?
                            Преди време го прочетох, защото преди да тръгна на дълъг път препрочитам закона и правилника, за да не ме хванат неподготвен. Както видя по-горе съм се опитал да извадя съответния член и алинея които визирам, но за това, за което питаш не можах да намеря. Поради липса на време не можах да се съсредоточа повече в търсенето, но ако не са го махнали от закона и/или правилника ще го намеря.Може и да са го премахнали, както премахнаха правилото, че действието на един знак не може са се удължава с допълнителна табела, а се повтаря на всеки 500 м. Масова практика е, поне по пътя Видин-Монтана по Е79, да се срещат знак за ограничение на скоростт на 60 км с допълнителна табела 630, 820, 1800, като че ли колите са снабдени с рулетки, а не с километражи. Въобще шофирането стана работа за детективи и вместо да следим пътната обстановка, трябва да си блъскаме главите защо на прав участък скоростта е ограничена на 40, минаха ли 820 метра, защо има знак забраняващ изпреварването, а на пътя има прекъсната линия.

Коментар

Не е точно по темата, но гледам заговорите за скороси, та : http://www.dnes.bg/politika/2010/11/...rygvash.103655
                              Fiat Bravo 1.8 16V
                              Fiat Bravo II 1.9 Multijet

Коментар

NIK_THE_FLASH написа:
                                Не е точно по темата, но гледам заговорите за скороси, та : http://www.dnes.bg/politika/2010/11/...rygvash.103655
                                Поредната дивотия съчинена от българските гений.
                                Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Working...
                                X