Да, за съжаление. Човек е готов на всичко заради хартийките.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за разрушаването на Бузлуджа?
Collapse
X
-
Всички проблеми в България идват от безхаберието на властта, но не на централната власт, а на местната!До колкото знам, ако греша нека някой ме поправи, въпросната сграда е към община Казанлък. И как така 20 години никой не е направил една проверка и да види колко кражби има. Който е работил в предприятие знае, че всяка година се прави инвентаризация. Някой да е направил инвентаризация в тази община? Нима няма материално отговорни лица, отговарящи за този обект. Това не са месец два или три, а 20 години. Милиони хора са минали през Бузлуджа покрай съборите на БСП/БКП, включително партийни и държавни ръководители. Нима на никой не е направило впечетление състоянието на въпросният обект. Направило е, че може да се краде безконтролно! Същите тези хора, които са ходили там и са видели какво има са се върнали някой ден след мероприятието, за да откраднат нещо. Такива като мен никога няма да се сетят за това, защото първо не ходя на такива мероприятия и второ нямам информация какво може да се открадне, а и не бих слязал на толково ниско ниво. Изводът е, че членовете и симпатизантите на БСП/БКП си го построи и разграбиха, а сега всички ще трябва да плащама за евентуалното му реставриране или възстановяване.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
bubachko
Историята си е история, лоша или хубава, паметниците - паметници. Именно за това са на тоя хал нещата, защото всеки е заорал в собствената си копанка и не дава и стотинка за нищо. Децата и те растат вандали, защото се учат както от тези, които рушат, бият и грабят, така и от тези, които не им дреме как да прилагат закон и правила.... никой няма страх от полиция, съд и кое е правилно... Но това е в основата на културата на много огромна част от населението - безхаберие, да отрича, да руши това което е построено от предходния строй, без да го интересува, че тогава идеите и вярванията са били други... и да се опитва в 21 век да преоткрива топлата вода. Ето това е в основата на тъпкането ни на едно място 20+ години, всеки нов бута камъка като Сизиф, един горе го дебне, бутне, после слезе и почва пак сам наново да бута нагоре, а горе дебне трети... Така няма да помръднем и през следващите 300 години, който и да дойде на власт, докато има такова мислене. Давайте, бутнете и този паметник, изчакайте го да си падне сам... и после танцувайте сатанински танци около него и си мислете, че това ви е направило по-свободни, богати и повече хора...Аз лично съм категорично против събарянето, разграбването и оставянето на произвола на времето на който и да е паметник...
Коментар
-
nikolovvd написа:...Изводът е, че членовете и симпатизантите на БСП/БКП си го построи и разграбиха...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:nikolovvd написа:...Изводът е, че членовете и симпатизантите на БСП/БКП си го построи и разграбиха...
Коментар
-
peho написа:Е точно баби и дядовци не са били. Но кажи ми как от покрива на този гигант е открадната медната ламарина? И това пред очите на управляващите, а те всичките от едно място произлизат?Аз също съм на мнение, че трябваше да се съхрани тази постройка ( за мен това не е паметник ). Залата вътре можеше да се дава под наем на разни организации да си провеждат събиранията ( симпозиуми, конференции и т.н. ).Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ако допуснем, че това е паметник и трябва да го запазим, реставрираме и т.н. в името на историческата памет, защо да не се изгради паметник на турският или византийският войн? Какво значение има дали сме били 45 години под комунистическо (съветско), или 500 години под османско, или 100 - под византийско робстово.В София построиха паметник на английските и американските пилоти. Същите тези, които бомбардираха София през ІІ-та Световна война, а в същото време паметниците на бележити български личности тънат в мизерия и забрава. Ние сме се загрижили за някаква купчина бетон на върха на планината, която освен за управляващ център за вятърни електроцентрали (вятърен парк) друго не става. И последно можем ли да сложим знак за равенство между паметника на Шипка и този паметник на комунизма?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
sugarboy написа:Ами, да ти кажа, това, че произлизат от едно място, не говори лошо за Партията, ами за самите произлизащи. Та точно тези, които след 10-и ноември изредиха всички управляващи партии, тенденциозно са оставили на произвола на съдбата, в случая - на произвола на вандалите, тази сграда, та дано те самите, като се мъчат да забравят миналото си, да убедят и другите, че не са били това, което са били.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
bubachko
nikolovvd написа:Ако допуснем, че това е паметник и трябва да го запазим, реставрираме и т.н. в името на историческата памет, защо да не се изгради паметник на турският или византийският войн?
Коментар
-
Мисля си, че някой като не можаха да направят нищо на бившите комунисти, защото 99% бяха произлезли от техните редици, започнаха да им рушат паметниците и символите им.Бил съм свидетел на махането на паметника на Тодор Живков в центъра на Правец и то по нареждане на бившите комунисти. После като паднаха от властта Правчани си направиха нов паметник на бай Тошо. В Родният град на Бенито Мусолини съгражданите му също са издигнали негов паметник, за да помнят поколенията.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Това е паметник символизиращ нещо от онова време, сега символизира две времена. По добре да остане така и децата ни да си направят равносметка какви глупаци сме били за да се стигне до там от колкото да стане някаква атракция за забавление и всички да го забравят. Баща ми го е пазил 13 години с автомат на рамо а сега какво виждате....??? Отчаиващо е, паметника не е динственото изоставено място, всеки ден минавам покрай завод Арсенал и виждам изоставени цехове с изпочупени стъкла където са работили хиляди хора. От икономическа гледна точка няма място за сравнение от комунизма и сега.
Коментар
-
jenshen73 написа:Предвид, че от 500 000 автомобила регистрирани само в София се плаща данък за 400 000... Ти кажи от къде ще дойдат пари..., а и не е само този данък. Знаем, че и във форума има хора, които не одобряват плащането на данък автомобил. Но да се пише по форумите е най-безплатното и лесно нещо. Протести като има - къде си ти?Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар