Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за разрушаването на Бузлуджа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    ...Определено предпочитам парите от моите данъци да отиват за детски градини и паркове, но не и възстановяването на комунистическите мегаломански мастодонти-паметници.
    Защо? А какво стана с парковете и детските градини, и училищата, които бяха построени по комунистическо време?! Или и те бяха паметник на глупоста, та трябваше да се разрушат, за да може сега детето ми да няма къде да го запиша на градина, или да няма къде да излеза да се разходя... Та да се налага наново да ми отдържат пари за да правят наново паркове и градини... и после някой да я срине и застрои. Говорил съм с майка ми и тя ми е казвала, че по онова смутно време никога не е имало проблем с яслите или градината, въпреки, че населението е било с почити милион повече от сега. Я и като минеш към София например погледни който и да е парк, аз лично съм живял 26 години на входа на Южния парк, който е бил тухларна, а после е станал парк... и на какво прилича сега... една клоака, разруха и забрава. Западен парк и лунапарка? Същото. Северния?! Мдам, и там са останали няколко алеи... Каквато е съдбата на всичко построено по "онова отвратително време". Това е.Не съм за и не съм подръжник на комунизма. Но както казах и преди, докато манталитета на масата е "Да сринем всичко старо", и на мен не ми дреме, пари няма да давам, до никъде няма да стигнем и от това положение няма да мръднем. Аз лично предпочитам както каза Еле да го направят един музей, да може който се интересува да види, но също така и да напомня, да не се повтарят грешки... Защи ли съм така убеден, че народ който руши и отрича историята си е обречен на забравя...

Коментар

Пешо, и си прав, и не си. Прав си за рушенето и забравата. Не си прав за построените детски градини. Голяма част от детските градини от онова време не са построени тогава, а са т.нар. чорбаджийски къщи, откраднати от комунистите през 50-те. Моята беше такава. Тези къщи сега са върнати на истинските им собственици.Предполагам, че никой от вас не би бил доволен да му вземат насила къщата, да я направят на детска градина, вас да ви пратят в затвора в Белене, а близките ви да заселят принудително в затънтено село... Мамка им социалистическа

Коментар

Бубачко е много млад Бил е само на 9 години, когато се срина коминистическата идея. Схванал е само някои от истините и ... някои от неистините. Вероятно не помни ленинските съботници и сантираните полудни....Искам той, а и всеки поддръжник на данъците да идат в Бузлуджа - да се огледа и да ми каже колко пъти се е погрижил за нещо, което не е негово или не е в негов имот. Колко пъти се качва с цигарата в асансьора и изхвърля фаса на улицата, пред входа или от колата.. Искам да се огледа и да ми каже - защо аджеба трябва да строя паметници на един строй, който ме е държал в страх да не отида в изправително училище само заради 40 закъснения от по 5 минути или защо трябва заради ехото от тоя строй аз да плащам издръжката (а и не само аз де) на едно циганско семейство, а и на всички ония чавета направени от пияни изнасилвачи и малоумни циганки, оставени по домовете за сираци... ЗАЩО?Солидарната социална политика все още е непипната от времето на БКП. А правото на работа било гарантирано от конституцията, алоооо?
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

koolio написа:
          И пак не разбрах - какво общо имат събитията от връх Бузлуджа с тези от 1944-та и следващите?
          И пак никой не ми отговаря на въпроса ...
          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

jenshen73 написа:
            ...един строй, който ме е държал в страх да не отида в изправително училище само заради 40 закъснения от по 5 минути...
            А нима сега е по добре, когато в днешното демократично общество децата нямат страх от нищо и може да видиш в ютуб или вбокс тонове клипчета как ученици се държат в час, хвалят се как разбиват врата с глава, псуват даскала за двойка... Напиши "uchilishte" и погледни първия клип който излезеhttp://www.youtube.com/watch?v=T-uOVZ_95nQи се замисли пак за поправителното училище... И само не казвай, че детето се формира първите 7 години, защото и тогава то расте и гледа и разбира безаконието и разрухата около себе си, ходи на детска градина, а после 12 години се формира като самостоятелна личност в това училище... А после в университета заколва приятелката си и години се водят дела с пледиране за невменяемост? Това ли е светлия демократичен строй?! Не, мерси.А какво лошо има в ленинския съботник, когато задължително да те изкарат и да поочистиш наоколо, отколкото да разчиташ сега шепа цигани да разчистват боклуците на хиляди като тези от клипчето и други по-пораснали с техните "свободни убеждения"? Може да съм малък, много добре ми е ясно кое е лошото от тогава, но е имало и много неща без които нашия народ за съжаление не може. Аз лично бих се радвал, ако детето ми учи в училище, където има страх от наказание заради закъснение, вместо да ми се върне с разбита глава или недай си боже да ми се обадят, че е убил или са го убили в някоя "невинна" игра... Бих се радвал и да расте в държава, в която само мисълта да гепиш или направиш золум се наказват, а не да живееш с мисълта "Че какво могат да ми направят?!"Дано някой не реши че съм защитник на онзи строй. Моите убеждения са къде по-различни... но уви, никой не може да получи каквото иска...

Коментар

Лошото е, че в момента България не е нито демократична, нито правова държава.Това е някаква уродщина, която става все по-уродлива.Ама то откъдето е минал социализъм, дълго след това трева не никне, пък камоли като е примесен с масово сляпо русофилство... Тежко ни и горко!

Коментар

SPAM!На природата са били необходими 5 милиона години да направи от маймуната човек, а на комунистите само 50 да направят от човека - маймуна.И още 50 години ще им сърбаме попарата, защото хората са свикнали държавата да им осигури работа и да им увеличава заплатите и настояват за това.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  SPAM!На природата са били необходими 5 милиона години да направи от маймуната човек, а на комунистите само 50 да направят от човека - маймуна.И още 50 години ще им сърбаме попарата, защото хората са свикнали държавата да им осигури работа и да им увеличава заплатите и настояват за това.
                  Бате, не само работа и заплата. Хората са свикнали да ТЪРСЯТ всичко от Държавата, като не осъзнават (не осъзнаваме), че държавата всъщност това сме ние. Бубачко ми се бунтува там по-горе кое-как-защо, но не осъзнава, че тия малки изчадия, които са учениците всъщност са станали такива не само защото гледат едни от други, но и защото гледат от родителите си, които са още по-големи изчадия. Бубачко, познаваме се - случвало ми се е дори да направя забележка на възрастна (на годините на баба ми) жена, която изхвърля фаса си през прозореца на автомобила..., е какво ми говориш? Че трябва да ги изкараме на ленински съботник ли? Младежо идеалист, аз също съм идеалист, но БЪЛГАРИНЪТ, целокупният Български народ никога няма да му пука за пространството извън домът му, ако не се наложат някакви глоби, актове и разбира се ако има кой да изпълнява контрола, да налага наказанията и да се събират тия глоби.Хвърляш фас от колата - и си минус 20лв. Хвърляш боклука от терасата - минус 50лв. Като не си платиш глобите - да не можеш да вземеш и ютия на лизинг и да видиш как ще почнеш да мислиш дали аджеба да си хвърлиш тъпата фаска...Що се отнася до Бузлуджа, което е темата тук - НЕ СЧИТАМ, че е нужно да плащам за нещо, което поколението на родителите ми е платило, а след това същото това поколение - ограбило и унищожило.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Спомням си, водили са ни по хижите около Бузлуджа от училище. Четвърти - пети клас съм била. Учителките разпитваха хижарите как са условията горе на паметника, да преценят дали да ни заведат до там. Хижарката им обясняваше, че няма нищо за гледане горе вече. Преди 3 години (сигурно 1992 година се пада) комунистите дошли с камиони и натоварили всичко, което е можело да се вземе. Всичко. Сега, когато се наложи да мина от там с колата, винаги се сещам за разказа на жената и за мен въпросът с възстановяването на паметника не стои на дневен ред. Нито пък обвинявам "днешната младеж".
                    Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

това е символ според мен не трябва

Коментар

Мисля, че е кристално ясно, че възстановяването следва да бъде платено от заможните червени спонсори, надявам се никой не очаква да се плати с парите на данъкоплатците.Ама пак не ми отговаряте на въпросите ...
                        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                        Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

http://fishki.net/comment.php?id=78113
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

Раздвижване http://dariknews.bg/view_article.php...audio_id=82208
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Според мен като паметник - няма бъдеще - ще гълта маса пари. Плюс това изразява една идеология, която е наравно по престъпления с фашизма. А паметници на Хитлер не съм виждал. А когато ги е имало - са съборени. Ако може да се самоиздържа - чрез приватизация и алтернативна функция - ок. Но да се дават обществени пари - да се поддържа паметник за да може да са доволни комунистите - си е престъпление.
                              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                              ----------------------------
                              Ignorance is a bliss

Коментар

Изчетох всички постове до края... Страшно бих се радвал, ако един ден мога да отида до Бузлоджа и да видя този мономент дори и в окаяното му състояние. Съгласен съм с jenshen73 относно пръскането на пари на данъкопладците за реставрацията на този гигант, когато от тези пари имат нужда хиляди онко болни деца и хора пътуващи по 50км. 3-пъти седмично за хемодиализа само защото няма нужната апаратура там от където са. В "нормалните" държави от подобни паметници хората изкарват пари... защо трябва да се възстановява, а защо трябваше да се разбива? И да се дават стотици левове, като можеше да се превърне в музей още преди да е разрушено. Навън хората мислят за поколенията, а имам чуството, че ние тук мислим само за по едни мандат на пред. Ще ти оправят улицата "избираме те", ще построя ясли "избираме те"! Магистрали "избран си"... и т.н. Да докато мислим всеки за себе си оправия няма да видим... Съжалявам, че съм "малък" и не съм видял нищо от комунизма и немога да бъда компетентен по темата. Но как на вън хората гледат да правят пари от всеки камък, а у нас се опитваме да сринем всичко... много изкривено мислене. Съжалявам, че връзстниците ми дават мило и драго да заминат в чужбина, съжалявам че студентите ни ходят да берат ягоди по бригади за да си платят обучението, съжалявам че идолите на младите са хора като Преслава, Андреа, Азис и т.н. Обичам страната си, но мразя държавата! Затъваме си в блатото и това е...
                                Fiat Brava TD100

Коментар

Working...
                                X