Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за разрушаването на Бузлуджа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интересно ми е колко хора знаят какво аджеба се е случило на Бузлуджа и какво общо има с това, което се е случило след ВСВ?
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
    Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Родените до 90-те години на миналия век знаят какво е направил Димитър Благоев на Бузлуджа, но по-младите въобще дори не проявяват интерес към историята.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%B7%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B6%D0%B0"П аметникът на Бузлуджа е най-големият идеологически паметник в България. "Ами дайте да построим по един такъв мегаломански паметник за всяка регистрирана партия.Това нещо е по-голямо от Шипка, а кое според вас е от по-голямо значение?
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
          http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%B7%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B6%D0%B0"П аметникът на Бузлуджа е най-големият идеологически паметник в България. "Ами дайте да построим по един такъв мегаломански паметник за всяка регистрирана партия.Това нещо е по-голямо от Шипка, а кое според вас е от по-голямо значение?
          Според теб големината на паметника пряко ли е свързана със значимостта на дадено събитие в историята???Не виждам защо трябва да бъде унищожаван паметникът. Може(ше) да стане хубав музей за комунизма - хората на запад се интересуват от тази част от историята и не виждам защо да не се направят пари от това, вместо да се пънем с някакви фалшиви набедени кости на светец.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Въпрос на гледна точка. По мегаломанка партия от БКП/БСП няма и това е факт. Няма окръжен град, където да не е построена резиденция. А колко паметници на Ленин и Г.Димитров бяха направени и то по 5-10 метра минимум. Да не говорим, че във всички населени места ценралните улици и площади бяха кръстени или В.И.Ленин или Г.Димитров. Как се казваше пл.Чаталжа във Варна, а улицата пред Общината (Партийния дом) или улицата от центъра към летище Варна? Спомняш ли си?
            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
              Въпрос на гледна точка. По мегаломанка партия от БКП/БСП няма и това е факт. Няма окръжен град, където да не е построена резиденция. А колко паметници на Ленин и Г.Димитров бяха направени и то по 5-10 метра минимум. Да не говорим, че във всички населени места ценралните улици и площади бяха кръстени или В.И.Ленин или Г.Димитров. Как се казваше пл.Чаталжа във Варна, а улицата пред Общината (Партийния дом) или улицата от центъра към летище Варна? Спомняш ли си?
              Не знам, не съм от Варна, а какво общо имат наименованията на площади през комунизма с един музей на комунизма? Англичаните са направили сума музей за инквизицията и правят маса пари от това, а ние май може само да размахваме кости, които дори не могат да се докажат на кого са и си мислим, че правим нещо....
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                trace написа:
                Според теб големината на паметника пряко ли е свързана със значимостта на дадено събитие в историята???Не виждам защо трябва да бъде унищожаван паметникът. Може(ше) да стане хубав музей за комунизма - хората на запад се интересуват от тази част от историята и не виждам защо да не се направят пари от това, вместо да се пънем с някакви фалшиви набедени кости на светец.
                Ами вземи го на концесия, аренда или както там се казва, хвърли поне 500000лв. да го оправиш, и после чакай 50 години да се из6ие сцена на 6илета от 1-2лв. За6равих само разходите за подръжка, заплати, данъци. Нали се сещаш, че няма как да стане това. А тъй като и няма никой да го махне всъщност, очаквайте да се саморазрушава ощедълги години. Освен това, ако някой тря6ва да го поддържа, това тря6ва да са тези които са си го построили, да си съ6ират членски внос комунягите и да си го правят, аз отказвам моите пари от данъци да отиват за това.Има логика големината да е свързана със значимостта (въпреки че ще е трудно да се определи кое е по-значимо), но най-малкото тря6ва да се строи с вкус, не може да пльоснеш някаква грозотия с размер на фут6олно игрище насред планината. На дизайн да го 6яха докарали и размер, нямаше да имам нищо против. А комунизма съм го видял вече, не ми е нужно пак да го гледам.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

@trace: И аз се опитвам да обясня, че комунизма съм го видял при това достатъчно от близо и нямам желание да финансирам музей в негова чест. Определено предпочитам парите от моите данъци да отиват за детски градини и паркове, но не и възстановяването на комунистическите мегаломански мастодонти-паметници.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Buzluca - Леденото място...jenshen73 & trace - 100% подкрепа!

Коментар

Някъде бях чел че мавзолея на Г.димитров е бил постоен за три дни , ТРИ ДНИ, а Бакърджиев със съвременна техника не можа за една седмица да го събори. Та за това трябваше да си остане паметник на здравото строителство , а не като сегашните згради още не минал акт 16 и те падат от самосебе си . Пример пресен козирката на аерогарата . :D :D
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                        Някъде бях чел че мавзолея на Г.димитров е бил постоен за три дни , ТРИ ДНИ, а Бакърджиев със съвременна техника не можа за една седмица да го събори. Та за това трябваше да си остане паметник на здравото строителство , а не като сегашните згради още не минал акт 16 и те падат от самосебе си . Пример пресен козирката на аерогарата . :D :D
                        Коцев, не си ли чувал, че човешката простотия най-трудно се събаря Всъщност мавзолея е построен за 6 дни, и е съборен за 6, ако има някакво значение де.По време на строежа е загинал най-малко 1 човек (за един е сигурно, тук-там пише че са били повече).Иначе ми прозвуча като: мавзолеят е построен САМО за 7 дни, а съборен за цяла седмица Или като онзи виц за Брежнев и Рейгън - дето се състезавали, и според съветската преса Брежнев бил завършил на почетното второ място, а Рейгън - на позорното предпоследно Сетих се и за едно състезание по радио-многобой навремето, в което трябваше да участваме 28 отбора от цялата страна (от всеки окръг по един). Ние се класирахме 4-ти, и като се прибрахме в Ямбол ни похвалиха пред строя за доброто класиране. От къде да знаят горките, че вместо 28 отбора, на състезанието се явиха само 4

Коментар

И пак не разбрах - какво общо имат събитията от връх Бузлуджа с тези от 1944-та и следващите?
                          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

coolio, наистина ли питаш?Все едно да питаш какво е общото между раждането на Исус Христос и християнството...

Коментар

Общото е че все през комунистическо време са строени, а разликата Дидко е че га умре Г.Димитров беше преди 60 години и техниката не беше така навлязла и мавзолея е бил направен според теб за 7 дни , а сега 50 години по късно когато човек и в космоса полетя и техниката е на най високо ниво то събарянето отне повече време от построяването . Така че правете си извода как се е строило тогава и как се руши сега .
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Immortal написа:
                                coolio, наистина ли питаш?Все едно да питаш какво е общото между раждането на Исус Христос и християнството...
                                Аналогията е по-скоро за общото между раждането на Божия син и Инквизицията .Не съм фен на социализма дори като идея, но заслепената омраза никак не е хубаво нещо.
                                Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Working...
                                X