Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за разрушаването на Бузлуджа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това е уникална за времето си(а може би не само) сграда. Колкото и да съм малък разбирам защо е разграбена след 90та година, но 20години по-късно...По логиката на колегите по-горе всички резиденции на Тодор Живков(и не само негови) също трябва да се оставят на произвола на съдбата... Аз лично се радвам, че голяма част от тях вече са някакви хотели. Защото освен, че на мен ми е интересно, сме водили чужденци например в Сандански, които не могат да повярват кога и как е строено.Интересно ми е каква собственост е в момента - на държава? Защото спокойно може да се превърне в нещо интересно, което дори да носи приходи. П.С Само аз ли намирам една единствена снимка как е било преди отвътре?

Коментар

http://strannopriemnicata.blogspot.c...blog-post.html
      Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

В Сърбия магистралите ги приватизираха и сега всеки, който мине по тях разказва какви хубави пътища имало по сръбско.20 години комунистите си правят съборите там. Колко правителства имаха социалистите за тези 20 години? Защо никой не се стресна от състоянието му и пръснаха 7-8 милиарда излишъци само последното правителство, без да отделят 1 стотинка за тази уникална сграда. Къде спа близо 8 години президента? Или понеже сега сме цъфнали и вързали, чудим се къде да изхарчим държавният бюджет, та дайте да налеем малко пари в този мегаломански комунистически "мавзолей". За мен този паметник се е превърнал в гробница на БКП/БСП. Олицетворение на загиващата Българска социалистическа партия.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Ето само един пост ще публикувам, който може да си го преведе ще види, че дори и "братушките" знаят какви офце сме!гыгыг а как ты хотел, братушка? Если б не гребаные америкосы, наши 34-ки дошли бы до Пиренеев А если оценивать глобально, то с 1396 года Болгария постоянно кем-то оккупирована. В настоящее время - НАТО. Какая вам разница, кому тыл подставлять ради выгоды? =)) Братушки, бля. Только на словах
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Трябва да се ремонтира и да се използва за нещо полезно. Колегите са дали добри предложения. Като съборихме мавзолея, какво... имаме полянка и паркинг на негово място! Виж паметника пред НДК на нищо не прилича! :D
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Помня Бузлуджа как беше преди много години,ходил съм и даже вътре се провеждаха доста мероприятия в международен мащаб. Миналата година последно съм ходил и наистина останах доста разочарован от това че,нищо общо няма с тогава и е в такова окаено положение както на някои снимки които са показани в началото на темата. Лошото е че,в българия такива идеологически паметници на културата,в момента се рушат или се оставят на произвола на съдбата като се заличава даедно с тях и част от миналата история на нашата държава. В случая мога да извадя един цитат за съвременното състояние на Бузлуджа."След падането от власт на Тодор Живков и политическите промени в България от 1989 г. състоянието на паметника се влошава драстично. През 1992 г. паметникът е одържавен по Закона за одържавяването на имуществото на БКП и запечатан. Сградата започва да се руши, чупят се стъкла, изкъртват се мозайки, орнаменти и други елементи от конструкцията на паметника. Умишлено са унищожени мозаечните портрети на Людмила Живкова и Тодор Живков. Огромната петолъчка е обстрелвана с огнестрелно оръжие, смятайки, че е изградена от рубини."За съжаление,това е положението.
              Уважавам тези,които ме уважават!
              Clube do Marea!

Коментар

Какво мислите за разрушаването на Бузлуджа?

Това е трибуната ,от която е говорил Бенито Мусолини .Намира се в град Бреша - Лъвицата на Италия я наричат .Без реставрационни работи не би могла да издържи превратностите на времето .
                Прикачени файлове
                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Тези паметници на глупостта не трябва да се събарят, а да се поддържат грижливо, за да служат за урок на поколенията.Защото не минаха и 20 години от падането на Тодор Живков І-ви и народа избра Тодор Живков ІІ-ри.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Нямам думи просто за това което се случва с паметника на Бузлуджа. Израснал съм в Казанлък и винаги съм се възхищавал на това огромно здание построено с пот и кръв от нашите бащи и техните бащи. Независимо какво олицетворява не мисля че такива паметници трябва да се разрушават. Някога се наричаше "дом паметник" а сега вече си е просто един паметник полу разрушен от глупоста на българина. Срамувам се че съм Българин

Коментар

Аз по принцип не виждам никаква логика, нещо вече постороено от човек да се разрушава, без да се строи по-хубаво на негово място!

Коментар

VIN написа:
                        Нямам думи просто за това което се случва с паметника на Бузлуджа. Израснал съм в Казанлък и винаги съм се възхищавал на това огромно здание построено с пот и кръв от нашите бащи и техните бащи. Независимо какво олицетворява не мисля че такива паметници трябва да се разрушават. Някога се наричаше "дом паметник" а сега вече си е просто един паметник полу разрушен от глупоста на българина. Срамувам се че съм Българин
                        Радвам се , че мислите така , Колега !Още повече , че когато в нашата Татковина нещо се събаря , след това остават руини , които никой не се сеща да възстанови ландшафта . На много места в Западна Европа съм виждал мелници за строителни отпадъци , а тук ги трупат по сметищата .

Коментар

Колеги, хайде всички задружно да се погрижим да научим децата си, че общото не е чуждо, а наше, щото сме си го плащали от данъците и чак тогава да обсъждаме темата дали да дадем още едни пари за тоя комунистически мастодонт на безсмислицата. Малка част от пишещите в тая тема сме били деца по време на комунизма, малка част са били още идейни проекти и трохици може би са хората, които са вярвали в светлото бъдеще на Комунизма. Според мен е безсмислено да гледаме на възстановяването на тоя мастодонт като на нещо важно - по-скоро да си попива в планината и толкова, помня когато го построиха - всяко дете искаше да го види, защото БЕШЕ блясъкът на комунистическото тогава изхвърляне. 19 години минаха от падането на режима - все още стоим и боксуваме на едно място - мръсотията по улиците, разрухата в училищата (хайде кажете ми, че децата сами се учат да трошат) разрухата в собствените ни входове, които са ОБЩИ, а зад всяка врата е персоналната крепост на живущите. Погледнете кръпките "санирано" по панелките, погледнете накъсаните и остъргани бележки в асансьорите си...... пишете глупости гледайки от уютното столче зад компютъра си...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

van_dal написа:
                            Ето само един пост ще публикувам, който може да си го преведе ще види, че дори и "братушките" знаят какви офце сме!гыгыг а как ты хотел, братушка? Если б не гребаные америкосы, наши 34-ки дошли бы до Пиренеев А если оценивать глобально, то с 1396 года Болгария постоянно кем-то оккупирована. В настоящее время - НАТО. Какая вам разница, кому тыл подставлять ради выгоды? =)) Братушки, бля. Только на словах
                            Мнения людей пищущих на сленге ( или на ,,филя ’’ ) звучат как то несерьёзно ... :D

Коментар

Не трябва да се разрушава, а да се преизползва.Нито знам за какво е правено, нито от кого, но добре стои там горе и е голяма глупост да се развали.

Коментар

"Българино, защо се срамуваш да се наречеш българин" - пикаем върху историята си и върху самите нас. Как да се надяваме, че сегашната младеж ще знае историята си, като всяко нещо съградено от дедите ни в момента се руши. Няма как да стане... Аз бих съгласен ежемесечно да давам по някаква минимална сума за възстановяванто на паметниците или поне за съхраняването на останалите от тях, защото народ без история не е народ. Като дете съм искал да вляза в паметника и да го видя в целият му блясък, но не можах, защото винаги беше затворен. Ако зависи от мен бих го реставрирал.
                                Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                                Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                                -------------------------------------------------------------

Коментар

Working...
                                X