Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за разрушаването на Бузлуджа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво мислите за разрушаването на Бузлуджа?

Какво ви е мнението днес реших да използвам хубавото време и да се разходя до ветрогенераторния парк и същевременно Бузлуджа е няма такова вандалство всичко е опоскано и окрадено докрай.http://strannopriemnicata.blogspot.c...blog-post.html
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Според мен паметниците не трябва да се рушат независимо по кое време сa строени
    Mercedes E200 coupe

Коментар

И аз така мисля. Все пак, това е част от историята ни. Трябва да се реставрира според мен.

Коментар

Нормалните държави имат паметници на архитектурата от незапомнени времена. Ето една моя снимка - сещате се от чия кола е правена и какво съм искал да кажа. Дано да е така!
        Прикачени файлове

Коментар

оня ден гледах, че сме се прочули и в братска Русия....http://www.fishki.net/comment.php?id=78113
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ами щом Гоце и БСП са допуснали да се стигне до тук и не пазят символите на техните партии ние обикновенните граждани какво можем да направим? серГЕЙчо може всяка година да чества празници там но не му пука какво става с този паметник...
            Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Мисля че това е един ’динамичен’ паметник. Преди е бил лъскава фасада вдигната с робски труд, сега е руина разграбена от народа си. Тъй че паметника в момента е един съвременен паметник на нашето време. Не искам изкуствено да го възстановяваме. Нека който иде да види и разбере кои сме и какви сме в момента.

Коментар

icomirGT написа:
                Според мен паметниците не трябва да се рушат независимо по кое време сa строени
                +1
                Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

////Punto//// написа:
                  И аз така мисля. Все пак, това е част от историята ни. Трябва да се реставрира според мен.
                  Може да е част от историята ни, но предпочитам данъците ми да не отиват точно за неговото реставриране, а поне малко за някоя детска градина или училище. @Tornado: Що за меланхолии са те метнали? Във Варна си имаме едно подобно бетонно чудовище - така се и разпада, щото е паметникът на Българо-Съветската дружба (вечна), като сещаш се вече Съвети няма...Разни такива комунистически мастодонти трябва да се оставят да си умрат и попият в земята, защото поддръжката им е само хвърляне на пари в огъня. Днес бях спрял пред Химическия Техникум във Варна (ПГХ вече), който техникум има вече вид на запусната, изоставена сграда - фасадата се руши, по асфалтовия двор е покарала трева образувайки фуги, храсти като дървета и дървета кадто джунгла превземат двора - защо? Защото се ринат пари за рушвети и глупости вместо за това, което трябва.Синът ми е в детска градина в която част от помещенията са 33 годишни бунгала...Къде отиваш ти? Бузлуджа...Шипка - да, паметници свързани с истинска история - да, но фалшиви идоли ...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Много често чувам едно изречение"какви разкошни места има в другите държави, а в Нашата няма такива" Аз определено не съм съгласна с това, България е рай, но трябва да го обходиш. Всички паметници са свързани с нашата история и това което сме .Но за Жалост след някои странични дразнители(алкохола -например и други неща като .....)се проявява излишна агресивност и последиците са тези. Дори и да бъдат възстановени- те отново ще се превърнат в сегашните развалини. Ако ние нямаме съзнание да запазим това което имаме, какво правим тогава???

Коментар

kontrakciqta написа:
                      ами щом Гоце и БСП са допуснали да се стигне до тук и не пазят символите на техните партии ние обикновенните граждани какво можем да направим? серГЕЙчо може всяка година да чества празници там но не му пука какво става с този паметник...
                      те комунистите докато баха на власт пътя не закърпиха, какво остава за паметника...който според мен трябва да седи за поколенията, за да гледат за какво са харчени народните пари
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не би трябвало да се разрушава Бузлуджа. Сградата е големичка, намира се почти в средата на България, би могла да се използва за нещо полезно...

Коментар

Тука в Гб се несеше слух, че някой щял да прави дискотека вътре...Миналата седмица и аз ходих до там и влизах вътре, после удома гледах снимки в нета как е бил преди да се разграби... Поне някой има хубав мрамор сега
                          Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

ls1 написа:
                            Мисля че това е един ’динамичен’ паметник. Преди е бил лъскава фасада вдигната с робски труд, сега е руина разграбена от народа си. Тъй че паметника в момента е един съвременен паметник на нашето време. Не искам изкуствено да го възстановяваме. Нека който иде да види и разбере кои сме и какви сме в момента.
                            Точно!Българинът има уникалното свойство да изгради нещо и веднага след това да го остави на произвола на съдбата. Де да беше само Бузлуджа!Иначе не съм на мнение, че паметниците от комунистическото ни минало трябва да стоят.Но не е най-лошото, че паметниците стоят. По-лошото е, че някой все още редовно оставя цветя на паметника на Альоша в Пловдив...

Коментар

Защо да не превърнат паметника Бузлуджа във вертолетна база за спешна помощ.Да се изгради до паметника площадка за вертолет, да се оборудва паметникът с необходимата медицинска апаратура и т.н.Може паметника например да се превърне в обсерватория; в база на Планинската спасителна служба; в учебна база на училището за планински водачи...

Коментар

Working...
                              X