Днес се засилих да махам старите лепенки на ГО и винетки. Купих си и метална шпатула. Винетките лесно се отлепиха и останалото лепило падна с препарат за прозорци и гъбичка. Обаче при винетките работата стана дебела. Не падат и не падат, ама и аз се оказах упорит и ръчках с шпатулата, докато ги накарах жестоко да съжаляват за неподчинението си. Е предадоха се и останалото лепило тръгнах пак с гъбичка и препарат да махам, обаче греда. Като се вгледах се оказа, че лепилото е всъщност множество малки драскотини по стъклото. Размерът е като за винетка и половина. Може и някакво фолио да съм повредил, защото на стъклото има реотани. Каквото и да е, резултатът е доста дразнещ. Та някой ако има идеи и предложения за оправяне и маскиране на белята да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идеи за оправяне на надраскано стъкло? - Частично оправено.
Collapse
X
-
Хахахахха....съжалявам че не ти влизам в положение, но така си обяснил ситуацията, че сълзи ми избиха! Незнам да има някаква полираща паста за стъкла, и се съмнявам, че може да се оправи по някакъв начин! За предното стъкло ли става въпрос? Ако да, какви са тези реотани отпред? Чувал съм, че стъклата на часовниците навремето са ги търкали с паста за зъби, но се съмнявам да помогне!УспехPunto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
-
Много търпение + вълнен парцал + някаква смазка. Едно време пастите за зъби нямаха абразив в тях и бяха ОК, ако сега можеш да намериш такава - ти си човека. Мацваш паста за зъби и започваш да търкаш - както при пастирането на колата, бавно и с търпение за по-добри резултати.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Реотани на предното стъкло имат предимно среден/висок клас автомобили и то почти при всички е допълнителна екстра.Полиране на стъкло се прави с машина, като се отнема от дебелината му върху надрасканото място, до изравняване с дълбочината на надрасканото, но това е операция приложима само от външната страна или на свалено стъкло отвътре.Най-добре го пукни с едно шило и чук в другия край и ходи при застрахователите да кажеш, че е хвръкнало камъче на магистралата
Коментар
-
На нова кола някакси не ми се троши умишлено стъклото. По закона на Мърфи новото стъкло, я ще протече, я няма реотаните да работят......Утре ще пробвам с една стара полирпаста да потъркам. В краен случай новата винетка ще я лепна там догодина. Поне малко да скрие.
преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
fuoco написа:Пак ще е на загуба, по-добре да го игнорира като проблем, не е сериозно, според мен, да се издребнява толкова.В крайна сметка, като не го мислиш толкова след една седмица няма да ти прави никакво впечатление!
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Питах преди време за колата на жена ми и се оказа, че е по лесно да се смени стъклото отколкото да се полира одрасканото. Особено, ако е много като място, да речем от чистачка.Кара си я така..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Днес закарах колата при един майстор, който много го хвалят по форумите. И като качество, и като цени, позициите са му високи. Постави някакъв фотополимер, който намали видимостта на драскотините, според мен, с около 50%. Като се загледаш се виждат, но не са дразнещи. Иначе полимерът седи като парченце прозрачно фолио в ъгъла на стъклото и действа малко като лупа. На пипане почти не се усеща.
преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
И аз имам такъв "проблем". Когато купих новата си кола, на предното стъкло имаше повече от 10 неотлепени стикери: за ГО и винетки. След дълго, упорито и настървено търкане, накрая ги изчегъртах всичките. Резултат: под един от стикерите се показа пукнатина с размерите на 1 ст., а под друг стъклото се оказа надраскано. Мислех, че е лепило, но уви - надраскано е. Дадоха ми координати на един сервиз в Пловдив, правел чудеса с пукнати стъкла. Отидох при човека. За 10 минути (и 10 лв. :D ) от пукнатината остана само една незначителна точка, която ако не знаеш, че е там, няма да я видиш. Но за надрасканото каза да не опитвам нищо. Аз все пак опитах: паста за зъби, абразивен домакински почистващ препарат, парцалче с метални нишки. Нищо не стана. Сега ще залепя новата винетка там, за да не ме дразни и това е.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар