И от мен може да разчитате на въже за теглене и кабели за палене , палил съм три дизела , леко позагряха , но голям зор им бяхме надали, а и ако някой има вложка 36 и иска да я стругова за да я изтъни , разбира се ако позволява вложката , може да свирка , стругара е от мен!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся да наема / Бих услужил на колега
Collapse
Важна тема
X
X
-
Имам собствени машини за металообработка. Включително и за закалени стомани и за хромо-ванадий (инструменти, гаечни ключове, чашки... др.)Правил съм преходници за развиване на секретни болтове. Когато сте го изгубили и няма такъв в магазина.Практически може да се направи ВСЯКАКВА форма.Не пращам по пощата, помагам само ако колата се докара на място.Причината е, че отпечатък с пластелин може да изработи всеки, който е решил да Ви краде джантите... на пример.От Пловдив съм.Пробвам да изработя и куки за теглене. Заради Пунтото на майка ми, но май стават повечето италянаки. Куката ще я тествам на кран, да вдигне 3200 кг. По-здраво от това не е нужно ... според мен. Цената ще е поне 4-5 пъти по-ниска от на оригиналната. Не искам да печеля от това и ще ги предоставям на себестойност. Стига да излезе успешна разработката. По предварителен план излиза 10-15 кинта. Ще предоставя чертежи и списък на материалите и технология на изработка. Безплатно. За любителите на "Направи си сам".EDIT:Идеята е на грубо следната:http://www.beta-tools.bg/article.php?id=8042EN - Гайката е М16 , около (6лв). Или по-евтино, както си я намерите. Води се Ринг гайка. Ринг болта не става, че е къс.Взимате си около 150мм якостна шпилка М16. (поне 8.8 клас на якост) 15-17 лв е метъра, т.е. 6 шпилки от метър дава окло (3лв) за бройка. Става и болт М16. Стъпката на резбата, която пасва на Либра и на Пунто е еднаква, 2мм.Шпилката се навива в гайката, докато се покаже около 2-3мм в Ринга. Прикапва се на аргона от вътрешната страна (през ринга на гайката, а не от към външната страна)против саморазвиване (1лв). А и така вече не държи само резбата, а и заварката. Гайката я дават за 700кг, но е пробвано, ако издържи резбата 1800кг вдига.Материали - под 10 лв. Разкарване ... зависи.Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
Lancia Lybra SW 1,9JTD
Коментар
-
loki написа:На 10 или 11 юли ке пътувам от Русе към София мога да метна някъв багаж.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Много ви моля, не използвайте тази тема за такива неща. Идеята тук е когато някой може да предложи нещо конкретно - да го сподели, а обсъждането за ползата от такава тема може да стане в раздел "За форума", или направо пускаш такава тема, пък ще видим къде да я сложим. Мисля, че ще е полезно да има такава тема. Утре ще преместя и тези два поста, ако не забравя.
Коментар
-
как така съм пропуснал темата да се отбележа Кабели, въже за теглене стоманено, туба, инструменти/май почти всичко необходимо за лек ремонт/ Гараж (за ремонта)познат автомонтьорШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар