Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запуши?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В София особено в центъра,няма как да не ти се случи някога да не запушиш някой за няколко минути..Просто няма как и когато ми се случи си оставям телефона,но досега не ми се е случвало да съм пречил на някой и да ми е звънял.И поради това,ако видя,че някой ме е запушил и си е оставил телефона,нямам нищо на против да звънна,да си помести колата,стига да не го чакам 15 мин. да дойде и невиждам нищо нередно в това.. С тея 30 ст. за разговора нито ще обеднее някой,нито нищо..
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

paralesa написа:
      А на колежката,чиято кола са одрали пред очите и.... Колежке,не ми казвай,че не си можела нищо да направиш,просто си се стреснала. Ей затова и тия правят така,мислят се за неприкосновено и смятат,че всичко им е позволено..е да ама не е!!!
      Да, честно казано се стреснах. Можеше да се развикам и да се опитам да ги спра да не тръгнат, но сякаш си глътнах граматиката. Даже ме беше леко страх, защото бях сама и нямаше да успея да се защитя ако се наложи. Дано поне са ги засърбяли задниците, защото отнесоха доста "благословии" Както и да е...вече да ми е за урок. Ще паркирам само там където няма много коли около мен - далеч от всякакви входове.По темата, аз лично бих извикала паяк ако никой не се появи в рамките на 15 минути, а ако бързам, сигурно бих извикала паяка веднага. Във всеки случай според мен е недопустимо умишлено да драскам коли, пукам гуми, чупя стъкла и др. Също така какво значи запазено място, особено пред панелки? Ако е нов блок ОК, може да си купя паркомясто и тогава ще се постарая да си го маркирам, но ако е пред панелка, където паркоместата не са закупени, всичките тези лични разправии ми се струват супер смешни и Ганьовски. Аз да не получавам сигнали от космоса, за да знам кой кое място си е присвоил виртуално???И още нещо, което доста често забелязвам. Не стига, че местата за паркиране са ограничени, ами защо някои хора изобщо не се стараят да паркират нормално, а паркират както им падне и оставят по половин кола разстояние до съседната кола? Толкова ли е трудно да направят още 1 маневра и да паркират на нормално разстояние до съседната, колкото да се слиза нормално без да се удрят врати? Така поне ще се освободят поне още 2 -3 места на редица и евентуално няма да има нужда от "запушване"? Аз лично винаги се старая да паркирам нормално и така, че да не преча.

Коментар

Аз пък лично съм се разбрал с един комшия. И двамата тръгваме по едно и също време, разлика от 10 минути. Когато няма место за паркиране или аз запушвам него или той запушва мен. Знаем се много добре и се знаем кой къде живее. При неотложна нужда запушеният събужда другия. Така сме се разбрали и така практикуваме. Поне знам кой ме е запушил или кого аз съм запушил. Намерете си по един такъв комшия и няма да имате ядове.
        ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Аз кък си имам съседа до мен :D ,човека е пенсионер и всеки ден излиза и паркира мерцедеса си на средата и заема място за две коли, аз се прибирам звъня му и той се препаркира и така фиатката си има място Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
          Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
          Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Малииии, откачам някой като ме запуши. Дори да не се налага да излизам за времето на престоя му. За сега не се е налагало да "золумя", де. Ама си спомням сега, как на работа запуших един дядка с пежо и оня по едно време идва да ме търси и само пита колегите: "Кой е от вас с бялото голфче да се измести, че да изляза". И колегите само му викат: "Ти само му спомени, че колата му е голф и никога няма да го мръдне от там. И дядката, само някакъв объркан идва и ме моли да си изместя колата, само дето не ми се извини, че е спрял преди мен и пред мен.

Коментар

Гледам да не запушвам никого, а ако няма друг начин - пускам аварийните за да знае човека че съм спрял там за малко.Миналата зима един с лъскаво Паджеро беше паркирал пред гаража така, че не мога за изкарам колата ... ще закъснея за работа ... сритвам по гумите с цел да му се включи алармата му и да се покаже от някъде ... голям студ ... оставям бележка под чистачката му и отивам в къщи да си направя кафе ... и хвърлям периодично по един поглед през прозореца, но напразно ... След около половин час поръчвам такси ... и се сещам за един виц ... Отивам долу, свалям му вентилите от едната страна и ги оставям на предната чистачка, там дето е бележката с молбата ми да си премести колата ... Ако трябваше да следвам сценария от вица, трябваше да извадя велосипедна помпа и да му я оставя до свалените вентили, ама нямах ...Не се гордея с постъпката си, .... но и не съжалявам много ... по скоро хич ... Тоя джиП така и не го видях повече в квартала ...
              Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Повечето сме големи говеда, всеки ден го гледам същият сценарии на един скапан паркинг. На всяко място е написан номера на автомобила и то с много голям надпис и ганьо пак си спира където му е кеф. Най честото явление е някой да запуши мин. 4-ри автомобила защото бил за малко и не му се ходело чак до местата който са за всички останали. Охраната слага кофите за смет и какво ли още не, но пича си я маха всичко поставено и пак си паркира. Не е да кажеш да няма къде, има къде да се паркира, но 50м след всички автомобили и може да му падне нещо ако се разходи малко.

Коментар

Преди доста години ще заминаваме на море. Изкарал съм колата да я измият, да напълня резервоара и да я прегледам, все пак ме чакат 600 км. път и ме домързя да я вкарвам в гаража. По едно време гледам една комшийка, живееща на 30 метра по нататък по улицата, си спря Голфа пред вратата на гаража и отпраши на някъде. Така и не се появи до 2:30 през нощта. Добре че ме домързя да прибера колата, защото сигурно поне една кирка щях да и набия в покрива. На тази същата няколко пъти са изпускали гумите за спиране пред гаражите и входните врати на съседни къщи (на улицата са само къщи), но от 2-3 години гледам си спира пред тях. Дали сме я превъзпитали?
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Според мен на запушването трябва да се гледа с малко повече разбиране. Особено ако става въпрос за центъра на големите градове. И на мен ми се е налагало да запушвам коли, оставям си телефона и готово. И мен са ме запушвали и съм изчаквал и 10мин човека да доъде, но винаги спокойно, на всеки може да му се наложи - трябва да стигне до някаде, няма места и така. Всички сме в играта така да се изразя и според мен трябва колегиално отношение.Тъпо е обаче в квартала да ти запушат гаража примерно. така няма оправдание дори и по далече да спреш има варянт да си намериш място. не м исе е случвало да ме запушат и да няма номер или подобна ситуация и за това може би гледам по спокойно на такива действия :D но като гледам другите постове, май не са рядко срещани но разни хора разни идеали :D
                    Brava 103HP
                    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Не съм съгласен за центъра, за не повече от 5мин. като се повъртиш из уличките............. се намира място за паркиране. Това, че някой иска и до кенефа да ходи с колата не трябва да е проблем на останалите.

Коментар

Няма да е проблем, ако всеки спазва ЗДвП. Извадил съм само касаещата ни информация!2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

зависи от настроението ми и ситуацията :D правил съм и лоши работи евала на тези които се сещат като запушат някоя кола да си остават номера на джама
                          Haters Gonna Hate

Коментар

Аз даже съм си ламинирал един лист А5 с написан номера ми с достатъчно големи букви да се вижда добре и редовно го хвърлям на стъклото ... случвало се е да ми се обадят и много да се радват на идеята ...
                            Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

////Punto//// написа:
                              Не е мое мястото, но когато не можеше да се паркира отгоре, и аз го пригодих за паркиране, всички ми се смееха и ме сочеха с пръст от балконите. Когато мястото стана добро за паркиране, идва и паркира наготово. Ако беше слезнал да копае с мене - да. Ама аз да го направя и да паркира някой друг, няма да стане. Ти може да споменаваш майка ми, ама и с мене не може да се излезне на глава. Повярвай ми, няма да излезнеш ти победител от спора. Аз не съм прав, защото мястото не е мое, но защо не слезна да помогне? Вместо това стояха всички по балконите и ми се смееха. Аз си донесох чакъл, заравних си го, натъпках чакъла за де не е кално, и да дойде и да се бодне некой гостенин на столицата. Е няма да стане. Повярвай ми.
                              Искаш да кажеш, че си направил НЕЗАКОНЕН строеж, като си настлал с чакъл общинско място?А разрешение от общината взе ли за да настилаш чакъл?Ами ако паркиралия на "твоето" място не е от блока ти, ами съм аз, дошъл за малко в града ти. Дори и представа си нямам, че точно ти си заравнил това място и си го смяташ за твое. Все за спазване на законите говорите, а всички сте закононарушители Аз поне си признавам

Коментар

kazan написа:
                                Аз даже съм си ламинирал един лист А5 с написан номера ми с достатъчно големи букви да се вижда добре и редовно го хвърлям на стъклото ... случвало се е да ми се обадят и много да се радват на идеята ...
                                Ти си ми идол - ти ги запушваш и им качваш им сметката за телефон, а те ти се радват чак.... :D
                                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Working...
                                X