Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запуши?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моето е малко по-различно запушване, но да се оплача и аз. Вчера съм паркирала в мола на едно крайно място до колона. Постарах се да паркирам доста близо до колоната, за да оставя по-голямо разстояние между моята кола и съседната кола. Разходих се, напазарувах, връщам се към колата и виждам как някакво БМВ е паркирано доста близо до моята кола при положение, че от другата страна имаше доста място. Докато си оставях покупките в багажника и си мислех как ще успея да се кача в колата без да ударя вратата на БМВ-то с моята врата, се появи собственика на колата, с някаква девойка. Девойката тръгна да се качва в БМВ-то и в следващия момент видях как удари моята врата с нейната и остави солидна сива черта на вратата ми. Дори не се обърна да се извини, ами си потеглиха. Стана ми много тъпо и не успях да реагирам. Не беше и чак толкова малко мястото, че да няма начин да си влезе в колата без да удари моята. Преди да дойдат, аз мислено вече си бях направила сметка, че някак си ще успея да се навра на шофьорското място без да нанеса щети по съседната кола и ми е чудно, защо тази дори не се опита да не нанесе щети по моята, а беше по-слабичка от мен. Сега като се замисля, сигурно така е и слязла от колата - с удар в моята врата. Поне като ме видя, че съм до колата си, можеше да се извини...

Коментар

Е тя се качва в BMW а ти в фиатче, как да ти се извини ? Най-вероятно не те е видяла изобщо, все пак в BMW се качва ... А и кифлите който се качват в BMW-та не се извиняват, ти трябваше да и се извиниш, че въобще си била там и си я притеснила с присъствието си и с това на Фиата ти.

Коментар

No_Name написа:
        Моето е малко по-различно запушване, но да се оплача и аз. Вчера съм паркирала в мола на едно крайно място до колона. Постарах се да паркирам доста близо до колоната, за да оставя по-голямо разстояние между моята кола и съседната кола. Разходих се, напазарувах, връщам се към колата и виждам как някакво БМВ е паркирано доста близо до моята кола при положение, че от другата страна имаше доста място. Докато си оставях покупките в багажника и си мислех как ще успея да се кача в колата без да ударя вратата на БМВ-то с моята врата, се появи собственика на колата, с някаква девойка. Девойката тръгна да се качва в БМВ-то и в следващия момент видях как удари моята врата с нейната и остави солидна сива черта на вратата ми. Дори не се обърна да се извини, ами си потеглиха. Стана ми много тъпо и не успях да реагирам. Не беше и чак толкова малко мястото, че да няма начин да си влезе в колата без да удари моята. Преди да дойдат, аз мислено вече си бях направила сметка, че някак си ще успея да се навра на шофьорското място без да нанеса щети по съседната кола и ми е чудно, защо тази дори не се опита да не нанесе щети по моята, а беше по-слабичка от мен. Сега като се замисля, сигурно така е и слязла от колата - с удар в моята врата. Поне като ме видя, че съм до колата си, можеше да се извини...
        Ми то тука си пише за какви хора става въпрос

Коментар

За такива колеги/колежки имам 15м - 16мм яко въже. Първият камион, който мине я изтегля по средата на улицата! И ми е направило впечетлиние, че все "специалисти" с BMW-та и мерцедеси го правят този номер. Като караме Фиати, Пежа, Фордови и други различни от Бентли коли сме ІІ-ра ръка хора. АЙДЕ, БЕГАЙ У ДЕСНО!
          Няма начин да няма начин!

Коментар

При нас зад блока, където също се паркира сме на принципа, който дойде първи той паркира, който закъснее да си търси място.Досега мизерии не е имало и се надявам да няма. Веднъж само един автомобил ( не от обичайните паркиращи ) беше спрял малко криво и трудно се излизаше. За да не го задере, приятелят ми си задра прага на тротоара. Ядосахме му се на човека, но въпреки това като го намерих му обясних съвсем човешки какво е станало и той престана да паркира там.Все си мисля, че ако подхождаме по-човешки ще си спестим доста нерви.
            Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
            AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

Коментар

Днес сутринта някой с Голф двойка, за втори път беше паркирал пред гаража ми така, че излизането и влизането ми в него не беше невъзможно, но да кажа че се наложи да приложа всичките се шофьорски умения, за да не нараня неговата или моята кола и то при положение, че на тази улица в Ямбол винаги може да се намери място за паркиране. След като успях да се измъкна за втори път от сложната сетуация, в която ме беше поставил, написах една наистина много любезна бележка, с която му показвах грешката, която прави и го помолих да не прави повече така и я поставих под лявата чистачка. Дано да я прочете...
              Peugeot 301
              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                Днес сутринта някой с Голф двойка, за втори път беше паркирал пред гаража ми така, че излизането и влизането ми в него не беше невъзможно, но да кажа че се наложи да приложа всичките се шофьорски умения, за да не нараня неговата или моята кола и то при положение, че на тази улица в Ямбол винаги може да се намери място за паркиране. След като успях да се измъкна за втори път от сложната сетуация, в която ме беше поставил, написах една наистина много любезна бележка, с която му показвах грешката, която прави и го помолих да не прави повече така и я поставих под лявата чистачка. Дано да я прочете...
                Баси... При всичката тая поляна пред вас?!?А за колегата с "неговото" място - такива като теб най-ги обичам да ми се репчат. Първо споменавам майките им, после ги подкарвам по цялата женска линия... Ега ти и наглеците... "негово" било мястото. Покажи натурален акт или договор за наем, сложи си ограда и чак тогава става твое.Редовно се боря с една лелка на около 60 години, която в Ямбол държи една дупка (подземие) с дрехи втора ръка точно на един паркинг в центъра, (до кафе Валентина) и за да й се вижда входа на дупката слага едни дървени оградки като заема поне 2, че и 3 паркоместа с тях. Редовния ми номер е да спра, да сляза, да й преместя оградката и да си паркирам. Веднъж като ме беше ядосала и преместих едната оградка без да слизам. Малко се изпочупи оградката й, ама от тогава се прави, че не ме вижда като паркирам там.

Коментар

No_Name написа:
                  Абе те жените са си такива! Не гледат изобщо! Едва ли го е направила нарочно. Моята приятелка постоянно ми удря вратата някъде! Последния път бях спрял до някакво колче и тя така я тресна, че ми я изкриви цялата....интересното беше, че го направи при влизане в колата, а не при излизане.....сега като се замисля може и нарочно да го е направила....жени какво да ги правиш!
                  Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Трясни и вратата на нейната кола или на нещо, което държи и харесва. Мен така ме отучиха ...
                    Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
                    AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

Коментар

mims написа:
                      Трясни и вратата на нейната кола или на нещо, което държи и харесва. Мен така ме отучиха ...
                      Не става бе....не му дреме на животното - за нея материалното не било важно!
                      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

mims написа:
                        Ей не с лошо де, че и аз бая често заприщвам други коли, а и те мен.А и ако някой реши че заради това че съм му спрял пред колата, може да ми я одраска, ще става касапница.
                        Виж бейби не сме глупаци,
                        ние сме отбор от здравеняци.
                        Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                        така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                        http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

При повечето моралната атака оказва достатъчно превъзпитаващо влияние. Изреждаш им възгледите относно постъпките им така, че да ги е срам от самите тях и следващият път поуката си проличава. Но кога ли ще се научим, че думата наистина играе решаващата роля , а не боя имачкането на ламарините
                          тише едешь - хрен приедешь!
                          2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
                          http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Коментар

tomsan написа:
                            Давам пресен пример, от преди малко. Спряли са на място което спирам от както имам колата(7 месеца), момчето е гостенин в нашия блок, въпреки че нощува поне 3-4 пъти в седмицата тук, уточнявам че пред блокът ни е пълно с коли от всякъде, с две думи няма ред. Качвам се и учитиво го моля да премести, след което получавам една кофти физиономия, но слизам долу и чакам да премести, мести като тръгва на въртежи и подава газ "заплашително", паркирах и се качвам в нас и споделям на майка ми че този се е държал като пълен селянин, в същия момент това момче чува разговора и звъни на вратата и започва да ми държи сметка че съм го нарекъл селянин и че отзад имало паркинг да съм паркирал там... Просто незнам по какъв начин да се отнасяш с такива хора.
                            ахахаха ела и ми кажи на мен,че съм спрял "на твоето място" Ще ме пръснеш от смях- пред майка ти ще те ошамаря И аз се дразня,като видя чужди коли да спират на паркинга,а за мен да няма място,но какво от това?! Да не съм плащал за свое място я? Ако си ербап да си имаш запазено място наеми си гараж,ама като не ти стиска да го поддържаш и плащаш,не се пъни на другиго...Ей,че не си попаднал не на когото трябва,че тогава щях да те видя. Я да видим сега още колко от вас смятат,че един кое си място си е тяхно Аз ей така преди години бях с една от Враца и пристигаме пред блока и...има три четири свободни места,а майка и гледам прави някакви нервни физиомутри,паркира пред някаква кола и спокойно си остави така...питам защо го прави а "мойта" ми отговаря "Това си е нашето място,тоя е нагъл квартирант,той няма място пред блока,всички останали си имаме места... Сега като се сетя се смея със задните си части-ако сега на мен някоя такава лелка така ми озвери не знам как бих реагирал. А на колежката,чиято кола са одрали пред очите и.... Колежке,не ми казвай,че не си можела нищо да направиш,просто си се стреснала. Ей затова и тия правят така,мислят се за неприкосновено и смятат,че всичко им е позволено..е да ама не е!!! Точно така един колега някакъв джип почна да му се пери на пешеходна пътека-оня не повярва какво му се случи... Накратко ние на зелено пресичаме по пешеходната на светофар,а отсреща и на колите им свети зелено(така е направен светофара,затова шофьорите трябва да изчакат пешеходците) .Обаче тоя с джипа почва да крещи и псува отвътре,бил на зелено,какво сме пресичали и съответно ние не му останахме длъжни и "поздравихме" майка му..Оня спря ,свали хубаво стъклото и точно да почне да бълва думи и получи серия шамари и юмруци от колегата,едва успя да натисне газта и да избяга...Така се действа с такива плашила-без страх най-вече,те на това разчитат!
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

Immortal написа:
                              venco67 написа:
                              Баси... При всичката тая поляна пред вас?!?А за колегата с "неговото" място - такива като теб най-ги обичам да ми се репчат. Първо споменавам майките им, после ги подкарвам по цялата женска линия... Ега ти и наглеците... "негово" било мястото. Покажи натурален акт или договор за наем, сложи си ограда и чак тогава става твое.Редовно се боря с една лелка на около 60 години, която в Ямбол държи една дупка (подземие) с дрехи втора ръка точно на един паркинг в центъра, (до кафе Валентина) и за да й се вижда входа на дупката слага едни дървени оградки като заема поне 2, че и 3 паркоместа с тях. Редовния ми номер е да спра, да сляза, да й преместя оградката и да си паркирам. Веднъж като ме беше ядосала и преместих едната оградка без да слизам. Малко се изпочупи оградката й, ама от тогава се прави, че не ме вижда като паркирам там.
                              Не е мое мястото, но когато не можеше да се паркира отгоре, и аз го пригодих за паркиране, всички ми се смееха и ме сочеха с пръст от балконите. Когато мястото стана добро за паркиране, идва и паркира наготово. Ако беше слезнал да копае с мене - да. Ама аз да го направя и да паркира някой друг, няма да стане. Ти може да споменаваш майка ми, ама и с мене не може да се излезне на глава. Повярвай ми, няма да излезнеш ти победител от спора. Аз не съм прав, защото мястото не е мое, но защо не слезна да помогне? Вместо това стояха всички по балконите и ми се смееха. Аз си донесох чакъл, заравних си го, натъпках чакъла за де не е кално, и да дойде и да се бодне некой гостенин на столицата. Е няма да стане. Повярвай ми.

Коментар

////Punto//// написа:
                                ...
                                Четейки внимателно, бих искал да вметна, че колегата Immortal пише за първи път след поста на колгата tomsan, в който той обяви дадено място за свое. Така че неговият пост може да е по отношение на колегата tomsan, а не по отношение на твоето подравнено място, което също не е твое, но имаш някакво основание да претендираш, макар и морално, особено пред тези, които са ти се смеели.

Коментар

Working...
                                X