Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запуши?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като ме запушат какво друго да направя освен да се ядосвам и да чакам да дойде собственика да си махне колата. А иначе и аз доста често го правя този номер, така че не трябва да се сърдя на другите.
    Виж бейби не сме глупаци,
    ние сме отбор от здравеняци.
    Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
    така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
    http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Всичко е до въпрос на съобразителност. Това е като да спреш на някой пред гаража и човека да не може да си прибере или извади колата. Мога да отбележа един интересен факт - мен лично ме е запушвал умишлено колега в мое присъствие,но това е друга тема. Случвало се е и аз да запуша някой,но съм го правил при условие че,съм някъде в близост до колата си и мога да забележа кога съответният човек иска да излезе.
      Уважавам тези,които ме уважават!
      Clube do Marea!

Коментар

Каква е идеята на това да си оставиш телефонния номер на таблото? Задължително ли е да имам GSM? Някой оператор предлага ли услугата "Разговор за сметка на повикания"?

Коментар

shopovite написа:
          Най добрия вариант е да махнеш игличките и на двете гуми(ако махнеш само на едната ще сложи резервната) и като си загуби човека 2-3 часа в търсене на иглички и помпа,ще се замисли другия път нали ще те запуши.Проблема с КАТ е че като им се обадиш и почват.......ми то в кой раион сте.........ми то сега няма свободни колеги.........ми то трябва да звъннете на паяка да го вдигне (пълни пу.ки),а в неделя нямаш шанс ,защото паяка не работи а в събота до 13 00.
          Няма кат, на националния стадион ме запушиха веднъж, а беше гъмжеше с коли и полицаи.Казаха ми да му ритна гумата да видя дали ще се появи, друго нямало какво да се направи.Накрая, разбира се, ходих по нощите да си прибирам колата от стадиона...И на мен не ми е приемливо да спират пред мен, случвало се е десетки пъти и е доста мизерно да търпя този български обичай.Като няма място, почти винаги спирам далеч и ходя пеш, вместо да запушвам някого, като в краен случай оставям светлини и телефон на таблото за минута две.Не съм намерил начин да се боря с явлението... може би да живея високо в планината, където няма хора.

Коментар

ogi28b написа:
            Каква е идеята на това да си оставиш телефонния номер на таблото? Задължително ли е да имам GSM? Някой оператор предлага ли услугата "Разговор за сметка на повикания"?
            Идеята е, че като спра и запуша някой, който е паркирал, а аз се качвам до горе само за да взема нещо, ако все пак през това време реши да тръгне, да ми кликне и аз за 30 секунди да сляза. Не е задължително да разговаря с мен.Аз като знам, че съм запушил някой (случва се както казах изключително рядко), знам, че като ми звънне телефона и е непознат номер, ми звънят за колата и не вдигам, бягам към колата.Никой, разбира се не е длъжен да има мобилен телефон, но за щастие вече няма човек, който кара кола и няма мобилен телефон. А тези, дето нямат телефони, обикновено не бързат за никъде Изключвам случая, когато някой си е забравил ГСМ-а и е хукнал да си го търси Тоз пък ще е бах си и каръка Естествено, Оги, както може би се сещаш, никога умишлено или без причина няма да запуша никого. Но съм има и такъв случай - паркирал съм, като съответния автомобил има достатъчно място да излезе, дори и микробус може да излезе. Обаче се оказва водачКА, която за да излезе от паркинга трябва на него да няма друг автомобил изобщо. Седи и чака, че и се кара... Викам й, дай си ключовете, качих се на нейната кола и без да местя моята ѝ я изкарах. След което споменах майка ѝ, майката на инструктора ѝ и т.н. - едновременно с което бях много усмихнат и ѝ пожелах приятен ден Тъй де...

Коментар

с москвето съм бутал кола затапила ме,исъм испускалгуми и мачкам с клещи вентилите по безболезненое от рязане на гуми
              пунто 1,7тд

Коментар

ogi28b написа:
                Идеята е да звъннеш за да дойдат и да те отпушат. В противен случай ще седиш, ще кършиш пръсти, ще се чудиш дали да звъниш на КАТ, или на няколко приятеля, с които ще свиете запушилия те на две, или на шефа ти с информацията, че ще закъснееш. Лично аз винаги избягвам подобен тип паркирания, защото знам, колко тъпо е да бързаш и да чакаш някой да благоволи да си мръдне колата. Отгоре на всичко не става въпрос за това, че закъсняваш, а кофтито чувство, че не можеш да мръднеш с колата си. За много хора работещи в центъра на града обаче това да запушат някого и да си оставят телефона на таблото е повече от нормално. Не ги оправдавам, но все пак смятам, че е по-малкото зло. Да те запушат и да не си оставят координати е още по-гадно.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз обикновенно , чакам около колата като ме запушат в двора .Вие споменавате КАТ ама доколкото съм информиран аз като викнеш паяка трябва да му платиш 15 лева за това , че си го разходил.

Коментар

Давам пресен пример, от преди малко. Спряли са на място което спирам от както имам колата(7 месеца), момчето е гостенин в нашия блок, въпреки че нощува поне 3-4 пъти в седмицата тук, уточнявам че пред блокът ни е пълно с коли от всякъде, с две думи няма ред. Качвам се и учитиво го моля да премести, след което получавам една кофти физиономия, но слизам долу и чакам да премести, мести като тръгва на въртежи и подава газ "заплашително", паркирах и се качвам в нас и споделям на майка ми че този се е държал като пълен селянин, в същия момент това момче чува разговора и звъни на вратата и започва да ми държи сметка че съм го нарекъл селянин и че отзад имало паркинг да съм паркирал там... Просто незнам по какъв начин да се отнасяш с такива хора.
                    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                      Давам пресен пример, от преди малко. Спряли са на място което спирам от както имам колата(7 месеца), момчето е гостенин в нашия блок, въпреки че нощува поне 3-4 пъти в седмицата тук, уточнявам че пред блокът ни е пълно с коли от всякъде, с две думи няма ред. Качвам се и учитиво го моля да премести, след което получавам една кофти физиономия, но слизам долу и чакам да премести, мести като тръгва на въртежи и подава газ "заплашително", паркирах и се качвам в нас и споделям на майка ми че този се е държал като пълен селянин, в същия момент това момче чува разговора и звъни на вратата и започва да ми държи сметка че съм го нарекъл селянин и че отзад имало паркинг да съм паркирал там... Просто незнам по какъв начин да се отнасяш с такива хора.
                      що не му завъртя един шамар още като ти се е правел на ербап с връткане на гуми... да му секнеш ла*ното.да видим дали ще спира пак там...и аз много се дразня като спре някой пред нас на чорчик за 2 коли място... да ме запушват също се случи 1 път . ама нямаше къде да я търся офцата смотана.не я знам къде живее точно.ама кара пичката бмв 7-ма серия и всичко и е позволено,че тогава се налагаше да минавам през бордюра.добре че колата е малко по висока.не успях да опра никъде общо взето който не е от блока винаги спира НЕ както трябва.с комшитата проблеми нямаме...
                      Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

tomsan написа:
                        А ти гражданина - да не си платил мястото на някого?Ела във Варна ми кажи, че това място е твое и утре ще намериш един камион камъни на него. Писнало ми е от дребни тарикати със синджири и разни други технически средства да ограничават достъпа на данъкоплатския ми задник до общинска земя. Във Варна ако ме запуши някой и няма оставен телефон за връзка - изчаквам разумното за мен време от 5 до максимум 10 минути, вадя ножа, режа му 3 гуми по диагонал и си замианавам пеш.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                          tomsan написа:
                          А ти гражданина - да не си платил мястото на някого?Ела във Варна ми кажи, че това място е твое и утре ще намериш един камион камъни на него. Писнало ми е от дребни тарикати със синджири и разни други технически средства да ограничават достъпа на данъкоплатския ми задник до общинска земя. Във Варна ако ме запуши някой и няма оставен телефон за връзка - изчаквам разумното за мен време от 5 до максимум 10 минути, вадя ножа, режа му 3 гуми по диагонал и си замианавам пеш.
                          На същото мнение съм и никой няма да ме помести от там където съм спрял. Мястото е на всеки който си плаща данъците............. Никъде не пише, че е твое. Писнало ми е от селяни където връзват какво ли не и забиват какво ли не само да не спира никой там.Който иска само разправа няма да му откажа.

Коментар

Пич, не си прав - мястото не е твое и всеки може да спира там.И какво - 15 лева за да извикам паякя ли? Че то пред моя гараж постоянно се спира - ей го цяла нощ една баничарка нощува там. Ако бях излязял с колата нямаше да мога да я пребера, да не говорим че неможах да я изкарам сутринта! Аз одобрявам това да се оставя телефона - дори да се увътрям някоя стотинка - ще спестя време и най вече нерви!

Коментар

tomsan написа:
                              баси наглия тип си честно
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мен така едни дупета ми паркираха на мястото пред блока, ама ги отучих. Казвам на мястото ми (въпреки, че е в една поляна), въпреки че е нарушение, но ситуацията е следната. Както повечето блокове в София няма място за паркиране. Аз се прибирам късно, и все няма място за мен. И една събота и неделя прибягнах до крайна мярка. На поляната имаше струпани строителни отпадъци, въобще всякакви отпадъци. Изхвърлих ги, отдолу имаше една голяма бабуна, взех кирка и заравнявах. По балконите стояха, сочеха ме и ми се смееха. Както и да е, изравних си мястото, направих го за паркиране идеално. Ръцете как ме боляха само от това заравняване, не е истина. Земята беше камък И веднага след като го направих почнаха да паркират там. Ходих и се разправях с тях, те викат .. това е общинска земя. Викам като е общинска защо не слезна да помагаш и да заравниш и за теб едно място (а място има, просто трябва да се заравни и изчисти)? И си спират там и не им пука. И прибегнах до запушване. Запушвам ги (а излизам за работа на обяд) и те не могат да излезнат за работа. И ми звънят сутрин, аз отварям сънен. Те ми викат "ела да си преместиш колата", а аз им отговарям, че съм употребил алкохол и не мога да правя престъпления, аз съм отговорен човек. Тогава ми предлагат те да я изместят, ама аз им заявявам, че не давам колата си на никой да я кара и се почва един безкраен спор, в който аз съм победител, тъй като не съм притиснат от фактора време. Ако обещае, че няма да спира повече там, слизам и я махам. Иначе ходи с такси на работа И така лека полека ги отучих всички да ми паркират на мястото.

Коментар

Working...
                                X