Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запуши?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това с табелката с телефония номер е гот. Не се бях сещал за такъв вариант. Иначе пред блока огромен паркинг, място тир да направи обратен завои с 1 маневра . В града, ако стане фал, чакам резонно 10тина минути, след това ползвам жокер " Обади се на колегите с Уаз-а и стоманеното въже" , местим колкото да минем и събираме крушите.

Коментар

infineon написа:
      Иначе си е човешко случва се да те запуши човек, не бих седнал да пукам гуми.
      Значи е нормално сутрин да тръгна за работа, някой да ме е запушил и да дойде след 40мин.? Зимата така ме запушиха (не че ми беше проблем кога ще отида, важен е принципа) и се бях зарекъл тоя дето ме е запушил да не го пусна докато не ми даде надницата за деня (не че мога да го принудя, ама поне да мусветне нещо в кратуната). То пък дойде една девойка дето гледаше толкова изплашено, че ми мина веднага.А миналата седмица пак една жена си паркирала пред входа за гаражите (запушила е 30 коли, голяма работа, к’во толкова),както и да е, сложих мойта кола зад нейната и отидох в близкото кафе. Та оттам я гледах как дойде по едно време и почна да се върти. Изчаках няколко минути и отидох да я пусна.Въобще не виждам нищо човешко в това да запушиш някой, след като знаеш, че няма да те има поне 10мин.Никой не е длъжен да те чака.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

в повечето случаи като запуша някой ,съм за не повече от 2 мин.,същото е и когато мен ме запушат .Не ми се е случвало да чакам повече от това време или мен да ме чакат ,друг вариант е да си оставяте колите отключени или изключени от скорост
        фиатче Браво 2.0

Коментар

интересно,в яловия ни тесен град досега не ми се е налагало да запуша някого...мен май само веднъж са ме запушвали и оня дойде веднага. Ако не мога да паркирам,обикновено си намирам място по-далеч...все има къде,ама нали всички искат едва ли не колата да я паркират в офиса си вътре Инъче случки съм имал с караници и все за глупости-абсолютни простотиив предната си квартира имаше една куха надута чалгарка,която си спираше пунтото както и дойде...тип карам и под какъвто ъгъл вляза в паркинга,така я оставям. Не ме е запушвала,но винаги заемаше място за две коли,а мястото за паркиране беше кът. Пак там един алкохолик ме заплашваше,че съм спирал на алея,по която минават майки с колички(в интерес на истината овцете наистина минаваха от там,макар да бе кално винаги,а десет метра встрани имаше асфалтирана алея точно за тях) -общо взето ако ми се озъбеше го предупреждавах да внимава какво върши,защото знам къде живее Хаха,после от страх едва ли не ми пазеше колата да не и стане нещо. Сега два пъти са ми дигали кръвното- и двата пъти пенсионери търсещи с кого да се скарат,за да си разнообразят сивия ден. Единия една бабичка твърдеше,че съм спирал под терасата и ...и всичката жега дето се изпарявала нощем от колата влизала у тях и не можела да спи хахахаха,голям цирк направихме с тая тогава,ама не си мръднах колата. Втория беше с един дядка....бяха заети всички места и спрях пред гаража му,но на разстояние почти три метра. Тоест с две маневри си изкарва безпроблемно колата...Ама оня вика,реве,щял да вика паяк...имал голяма кола,която не можел да изкара заради мен( въпросната голяма кола е жигула комби,която никога не съм го вижда да изкара от гаража ) Накрая кандиса,като му казах,че ако на сутринта в девет колата е още там,може да извика паяк... Общо взето не са ми правили проблеми големи,но съм виждал мноооого дебили и мразя наглостта им. Не мога да разбера едно- защо българина е готов да направи 10 нарушения,да рискува глоба,разправии и ред други проблеми,само и само да спре точно пред входа на сграда която иска да посети? Толкова ли ще отслабне,ако спре двеста метра по напред,където има място? Просто ей с тая народопсихология,че всички са ни длъжни не мога да свикна! Мразя и тъпанарщините ,цялата ми кола е одрана ,и защо? Защо някой не дойде да ми каже какъв му е проблема с колата ми,а я дере ... А това с рязането на гуми си е направо банално...Ако някой ми нареже чисто нова гума за 80лв и го разбера кой е,тежко му... Виждал съм кола със спуснати гуми и винаги съм се чудел,защо сме такива?
          ex.Мареа ТД100

Коментар

пукам си картера докато го запуша
            Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
            FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Не ми се е случвало до сега, но при такъв момент ще се опитам да запазя себеобладание, а ако не се получи- да се надяваме, човекът да има разумно обяснение.

Коментар

Най добрия вариант е да махнеш игличките и на двете гуми(ако махнеш само на едната ще сложи резервната) и като си загуби човека 2-3 часа в търсене на иглички и помпа,ще се замисли другия път нали ще те запуши.Проблема с КАТ е че като им се обадиш и почват.......ми то в кой раион сте.........ми то сега няма свободни колеги.........ми то трябва да звъннете на паяка да го вдигне (пълни пу.ки),а в неделя нямаш шанс ,защото паяка не работи а в събота до 13 00.
                Seat Ibiza 1.2 12v,ex.Fiat Brava 1.9JTD 105
                ex bravo 1.6 16v,ex BMW 325 TD
                ex opel corsa 1.6 16v,ex reno clio 1.2 ex seat ibiza 1.4

Коментар

Живея на 500 метра от стадион, при всеки по-важен мач, на паркинга ни става мазало, всеки решил да дойде с колата до стадиона, нищо че, за 20-30 минути може да дойде и пеша, паркинга на стадиона е само за ВИП. Последния път ми се наложи да изляза с колата, но уви не можах, целия квартал се задръства от автомобили и единствения начин е пеша. Бях решил да режа гуми и да дера, но жената и комшията ме усмириха. Иначе ако се наложи, ще ги бутам броня в броня/врата.

Коментар

Пукане на гуми, раздиране на боята, трошене на огледала и рамена на чистачки... нищо ново под слънцето. Случвало ми се е да ме запушват по супер тъп начин без колата да има аларма с шок датчик и без някой да си е оставил телефона. Със сложни галимации успях да се измъкна. Други два пъти с помощ успях да избутам колите, които ме бяха запушили, като в единият случай колата бе с навит волан и като я преместихме 4-5 метра тя се озова по средата ул. Московска. Разбира се така и я зарязахме. :D Минавали са ми мисли да правя мизерии по чужди коли, но като се сетя, че няколко пъти на различни места ми дерат колата без да схвана причината съм се отказвал. В големите градове отдавна се практикува оставянето на бележка, визитка с телефонен номер на таблото. За съжаление все още се намират гъзове, които запушват без да оставят координати. Знам, че няма как всички хора да са стриктни и съобразителни, затова подобни случки ги приемам, като нещо нормално.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

shopovite написа:
                      Най добрия вариант е да махнеш игличките и на двете гуми(ако махнеш само на едната ще сложи резервната) и като си загуби човека 2-3 часа в търсене на иглички и помпа,ще се замисли другия път нали ще те запуши.
                      И какъв е смисъла? И ти няма да може да излезеш още 2-3 часа, не само тоя, дето те е запушил. Другия път няма да е същия, а ще дойде друг!

Коментар

Случи ми се веднъж да ме запуши жена ! Е няма такова чудо, видях я докато паркираше и учтиво я помолих да си премести автомобила. Тя ме погледна, погледна ми колата и каза: " Ще минеш ! ", аз пак учтиво и казах, че няма да мога без поражения, но тя отказа. Викам си хубуу, аз мойта ще я боядисвам и минах като я задрах доволно. Странното беше, че аз имах малко от нейната боя. После разбрах, че ме била търсила ... Щях да се радвам да ме беше намерила ... Винаги първо пробвам с доброто
                        Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
                        AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

Коментар

Ichkin написа:
                          Оги - риташ гума, или удряш с ръка да засвири алармата ... До 5 минути ако дойде, му е простено ... случва се да се наложи ... не всички хора си паркират сутрин колата и я прибират вечер ... Ако не дойде, вече може да предприемеш някакви мерки. Най-бързо, лесно, вкусно е да отскочиш да вземеш една пяна от железарията и да я нажмулиш в ауспуха ... При повторно провинение - кило захар в резервоара, а при системно нарушаване на правилата, взимаш монтажни винтове и с някой по-як акумулаторен гайковерт хващаш 2те предни врати с по 2 винта :D Са да не ме помислите за някъв ... никога не съм ги правил тия неща, но не ми се е случвало да ме запушат за повече от 2-3 минути
                          Колега , ами резервоара ако се заключва ....захарта отива за ракия :D
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Мен най-много ме дразнят шофери, които виждат, че в гаража имам само мотори и си мислят, че може да спират отпред, защото не влизат/излизат коли, т.е. УЖ няма на кого да пречат Първо моля учтиво да не се повтаря или оставям бележка, после спадам гума, третото подканяне е с едно паве на джама, а крайния вариант е павето да го монтирам от вътрешната страна на стъклото

Коментар

Тук искам да насоча разговора в едно малко по-друго русло . Става въпрос за паркингите пред нашите соцчудовища - блоковете .В нашия блок има лекарски кабинет и редовно паркинга е зает от паркирали като на селската поляна ...Разправям се , ама в един момент ти писва. Сега ровя в законодателството да разбера как е решен тоя проблем .В Италия е много просто - имаш дом - имаш паркингмясто .Рано сутринта на 12 юни с моя колега влязохме в Болцано за да разгледаме града и да видим музея където е тялото на ЙОЦИ ( мумия намерена в Италианските Алпи ) . Всички обществени паркинги бяха затворени .Имаше много места за паркиране , но всички бяха бели правоъгълници с надпис RESIDENTE ( ЖИТЕЛ - в случая ЖИВУЩ ). Коли нямаше защото явно хората хукват за работа още в 6,30 .Но ай си спрял там ай е дошъл паяка .Паркирахме на майната си и с двойките разгледахме центъра .Ето това е ред ....
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Значи ситуацията при мен в Атина е следната в квартала който живея е ад за паркиране значи обикалям средно около 30 -40 мин .товае при всяко паркиране ,колите спират на една боя растояние и в карайна сметка се самозапушваме и после съответно си избираш коя кола да бутнеш :D :D :D и никой не може да те намери съответно и ти де :D :D :D Та след едно мое не съзнатено заемане на инвалидно място обикновенно са с по 2 табели ,а там дето бях спрял имало само и със залепени обяви по нея.Наследващития ден отивам за колата и опа ........ няма никой.Мисляси кадели сам я спрял обикалям из квартала няма я,сетихсе че при паркинето закачих няква жълта стойка и виждам въпроснияя знак за инвалида съответно и кола със същия номер,като тоя на табела и ми стана ясно............Та едно запушваане ми излезе окло 300 евра от тогава нататък като паркирвам се оглеждам по 100 пъти :D :D :D И си извадих мн бързо извода че запушването е неприятно и за двете страни :D :D :D
                                който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD

Коментар

Working...
                                X