Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запуши?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запуши?

Въпросът е зададен в заглавието.

Re: Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запу

ogi28b написа:
    Въпросът е зададен в заглавието.
    Един път оставих бележка на един, че ако още един път ме запуши ще си купува нови гуми Ама такива мръсотии досега не съм правил де - нито да дера коли, отдувам гуми и т.н. Просто защото и моята я драха дори без да запушвам никого и знам, че е серт...
    N.Y. State of Mind

Коментар

Шилката в джоба и си свиркаш
      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Ако мога да излезна като го бутна малко,го правя,щото броните ми са пластмасови,ако не мога да излезна,хуквам да търся човека.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Единственият път, в който реагирах, когато пак паркираха пред гаража ми (с голям надпис "ГАРАЖ. НЕ ПАРКИРАЙ!" с червени букви на бял фон) и нямаше как да си извадя колата, попаднах на мутра. Истинска, голяма, класическа мутра. Спъхнах едната му предна гума и изхвърлих игличката на вентила, това направих. После ме търсил, разпитвал съседи, звънял у нас...Правил съм и други неща, с които мисля, че не съм навреждал на колите, макар да го заслужават: хващаме се 4-5 яки менове от кварталния фитнес и с бутане (зависи на каква предавка е паркирана и дали е дръпната ръчната, понякога могат да се бутнат) или с повдигане сме премествали на няколко метра колата, която ми пречи.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Учтиво, моля да си преместят автомобила (стига да знам на кого е колата), иначе чакам да се появи собственика
            now. BMW E39 523i '98 170hp
            ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
            ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Има един ПРОСТ КАТаджия в блока-чакам го да ме запуши, и снимката ще отиде в "Господари на ефира". Във Варна имат навик-ако запуши някой, оставя телефонния си номер на таблото.
              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                Има един ПРОСТ КАТаджия в блока-чакам го да ме запуши, и снимката ще отиде в "Господари на ефира".
                Това ми хареса

Коментар

Оги - риташ гума, или удряш с ръка да засвири алармата ... До 5 минути ако дойде, му е простено ... случва се да се наложи ... не всички хора си паркират сутрин колата и я прибират вечер ... Ако не дойде, вече може да предприемеш някакви мерки. Най-бързо, лесно, вкусно е да отскочиш да вземеш една пяна от железарията и да я нажмулиш в ауспуха ... При повторно провинение - кило захар в резервоара, а при системно нарушаване на правилата, взимаш монтажни винтове и с някой по-як акумулаторен гайковерт хващаш 2те предни врати с по 2 винта :D Са да не ме помислите за някъв ... никога не съм ги правил тия неща, но не ми се е случвало да ме запушат за повече от 2-3 минути
                  Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
                    Оги - риташ гума, или удряш с ръка да засвири алармата ... До 5 минути ако дойде, му е простено ... случва се да се наложи ... не всички хора си паркират сутрин колата и я прибират вечер ... Ако не дойде, вече може да предприемеш някакви мерки. Най-бързо, лесно, вкусно е да отскочиш да вземеш една пяна от железарията и да я нажмулиш в ауспуха ... При повторно провинение - кило захар в резервоара, а при системно нарушаване на правилата, взимаш монтажни винтове и с някой по-як акумулаторен гайковерт хващаш 2те предни врати с по 2 винта :D Са да не ме помислите за някъв ... никога не съм ги правил тия неща, но не ми се е случвало да ме запушат за повече от 2-3 минути
                    Ако колата няма аларма какво правим ?

Коментар

Ех, това е много болен въпрос за нашия блок и в частност за мен. Всеки ден по няколко пъти се намира някой тъпанар, който да запуши изхода ни на гаражите, а зад блока имаме 40 гаража. То, наистина, който не ги знае, малко е оправдан, но нали, когато спираш, все пак трябва да се поогледаш малко, а огледаш ли се в нашия случай, веднага ще разбереш, че не ти пазим място там точно на теб. И, какво да сме правили - викали сме паяк, сега последно маневрираме с кофите за боклук, като ги поставяме под формата на естествени колчета, така че между тях и на малоумника да стане ясно, че не се спира, но имаме пък комшии-пенсионери, които така трудно вземат завоя към гаражите, та чинно подреждат кофите една до друга, или пък това правят циганите, като ги изхвърлят сутринта в камиона. Много пъти са ме изкарвали извън кожата и все се заричам, че някой път ще спусна нечии гуми, но всеки път ме възпира нещо и все си мисля, че има и по-цивилизован начин. Слагал съм им и голям кашон с надпис, че са тъпанари на предното стъкло, подпирал съм им едната кофа пред шофьорската врата, така че поне да се наложи да я преместят, като тръгват и така... По-драстични мерки не съм предприемал... Засега.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Аз имам една табела с надпис "Ако колата пречи, прозвънете на тел. ХХХХ". Поставям я на видно място, ако СЕ НАЛОЖИ да запуша някого. В Ямбол естествено никога не ми се е случвало нито аз да запушвам, нито мен да запушат. Просто градът е голям, място много, а хора малко Много често обаче ми се случва аз да запуша някой като ходя в Пловдив, там просто е невъзможно да паркираш, особено в центъра, където ми се налага да паркирам често. Та тогава ползвам въпросната табелка, и има ефект. Не съм имал неприятности, въпреки че съм запушвал коли.

Коментар

Най добре е да се постъпва цивилизовано. Бележка на чистачката с молба да не запушва паркирана кола, или да си остави телефона, или да като няма място за паркиране тук да паркира където има свободно място. Да не се дава повод за агресивно поведение. Защото някои са като маймуните - механично копират агресивното поведение дори и без да се замислят какво следва от това.А пък за дебелокожи хипопотами си има достатъчно ефективни начини. Да им се стъжни живота дори и без да им се докосне колата. Така че да им се наложи после да си я прибират с репатрак.
                          Bravo 1.6 / 16

Коментар

А никой ли не си прави труда да се обади в КАТ?
                            Закон за движение по пътищата написа:
                            Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:....2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
                            Имам предвид следното, не става въпрос за място, на което шофьорът очевидно е или в най-близкия магазин, или колата му е с мигащи светлини, тип "аварийки", ами говоря за жилищен квартал, с много блокове, панелки, нагъсто, високи, където всяко семейство има минимум по две коли, а местата за паркиране са кът. Паркирате си колата, и някой, незнайно кой, ви запушва, и не се знае изобщо в коя от околните 7 панелки е. Ритане по гумите не помага, колата е Форд Орион модел 84-та година, примерно, а алармата е невиждана екстра за такава кола.

Коментар

Ами аз честно казано когато са ме запушвали винаги сме избутвали колата ( Да не ви казвам как се бута мерджан 190 ка дизел на 1 ва :D)Само един път имах проблем с едно камионче че нямаше как да го бутаме.Иначе си е човешко случва се да те запуши човек, не бих седнал да пукам гуми.Естествено ако някой почне системно да спира пред мен бих предприел други мерки.А като пукате гуми имайте предвид че този чиито гуми пукате ще му стане пределно ясно кой го е направил и къде му е колата. Да не стане вие да спукате една, пък на вас да ви спукат 4. :D
                              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                              FIAT БРАВО 1.2 16v
                              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                              X