Колеги блъснах бравата и я продадох , за което малко съжалявам , но както и да е! Друг ми е въпроса - харесал съм си пак брава , същия цвят като моята - но по-нова и с повече екстри (3200 лв), също така опел вектра Б "СД" (4000 лв) и митсубиши карисма 1.8 ГДИ двигател (3500 лв)... Кое според вас , разбира се без пристрастия е най-добрия вариант в случая? Благодаря предварително за отговорите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за покупка на автомобил втора употреба
Collapse
X
-
всяка си има изразени конкретни "проблеми", като за каризмата може да се каже, че не е проблем, а по-скоро неудобство- този двг май хич не ставал на газ- това е само от четене, не опит. векрата бива, обаче тези двг-та екотек са съсипия- екотек технологията връща за доизгаряне газовете от генерацията и така вкарва твърди частици в цилиндрите, съответно първо почват да горят масло, а после губят и компресия. иначе е добър автомобил.Бравата е най-практичния избор от гледна точка на цени на части и вродени дефекти и предразположение към газ, но пък аз бих помислил и за другоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Rover 400 diesel. Нисък разход на гориво , добър двигател, стабилна ходова част , скъпите части са измислица при това не се сменят всеки ден и най-важното - Части има.Нищо не ти пречи да погледнеш , не е казано , че трябва да си купиш точно такъв автомобил.681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!
7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"
Коментар
-
pakumba написа:всяка си има изразени конкретни "проблеми", като за каризмата може да се каже, че не е проблем, а по-скоро неудобство- този двг май хич не ставал на газ- това е само от четене, не опит. векрата бива, обаче тези двг-та екотек са съсипия- екотек технологията връща за доизгаряне газовете от генерацията и така вкарва твърди частици в цилиндрите, съответно първо почват да горят масло, а после губят и компресия.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
много относително си го написал,поне напиши какво си има,двигател,година и какво представляват тия коли ,за които питаш-пак двг,годинка,екстри ала бала... За какво ще ползваш колата-трябва ли да товари много багаж или искаш по-малка кола,такива неща...дай малко повече детайли инъче е прочетеш 1 милион различни мненияex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:много относително си го написал,поне напиши какво си има,двигател,година и какво представляват тия коли ,за които питаш-пак двг,годинка,екстри ала бала... За какво ще ползваш колата-трябва ли да товари много багаж или искаш по-малка кола,такива неща...дай малко повече детайли инъче е прочетеш 1 милион различни мненияFiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP
Коментар
-
Карал съм каризма (1.6, 100 к.с.), сега карам Брава (пак 1.6, но 103к.с.).И двете са добри екземпляри - нямам оплаквания.Само където данъка за 103к.с. е три пъти по-висок от този за 100 к.с.Забрави, че 1.8 ГДИ ще гори под 9/100 градско. Но щом Бравата е без клима - каризмата е фаворит (а с разликата в цената до вектрата може да я оборудваш с АГУ)Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Карал съм каризма (1.6, 100 к.с.), сега карам Брава (пак 1.6, но 103к.с.).И двете са добри екземпляри - нямам оплаквания.Само където данъка за 103к.с. е три пъти по-висок от този за 100 к.с.Забрави, че 1.8 ГДИ ще гори под 9/100 градско. Но щом Бравата е без клима - каризмата е фаворит (а с разликата в цената до вектрата може да я оборудваш с АГУ)Fiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP
Коментар
-
Каризма 1,8 GDI...,бях залитанал по тази кола.За мен е доста класи над бравата,но този двигател почти не подлежи на газифициране,да не кажа,че изобщо не подлежи на газифициране,освен ако не си мазохист.За сметка на това е по-икономичен на бензин. Като цени на частите,не мога да коментирам.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
tomazo написа:при положение ,че имаш една блъсната брава ,ако не си я продал няма какво да му мислиш ,поне с рез.части си уреден .P.s.иначе избери най-запазената .По принцип ако човек не кара над 15к годишно дали има смисъл да се слага гас на колатаFiat Brava SX 1.6 16V 103 BHP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар