Tornado написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема за змии.
Collapse
X
-
ex.Мареа ТД100
-
редовно засичам най вече пепелянки ,по-рядко усойници ,ама не ги убивам ,не знам защо и Вие го правите .На един братовчед има градина със сиви сливи от 5-6 години живеят 2 смока по 2 метра са вече ,като домашни любимци ,общо взето това че Вас вие страх или имате някаква фобия от змии не значи ,че те са толкова страшни .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:редовно засичам най вече пепелянки ,по-рядко усойници ,ама не ги убивам ,не знам защо и Вие го правите .На един братовчед има градина със сиви сливи от 5-6 години живеят 2 смока по 2 метра са вече ,като домашни любимци ,общо взето това че Вас вие страх или имате някаква фобия от змии не значи ,че те са толкова страшни .Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Valiosport написа:tomazo написа:редовно засичам най вече пепелянки ,по-рядко усойници ,ама не ги убивам ,не знам защо и Вие го правите .На един братовчед има градина със сиви сливи от 5-6 години живеят 2 смока по 2 метра са вече ,като домашни любимци ,общо взето това че Вас вие страх или имате някаква фобия от змии не значи ,че те са толкова страшни .Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
колегата преди мен много точно го е написал .Шанса да я видиш е толкова малък ,а пък да я настъпиш да не говорим .А това ,че ние сме невнимателни в горите ,или пък в гнездата на змиите никой не ни е виновен най -малко животинките .Напоследък стана модерно всички да са планинари и хукнали по баирите ,и при цялата мърсотия дето мъкнат със себе си ако почнат да убиват и животните разбираш ли които им пречат ,е ясно докъде ще стигнем Личното ми мнение е, че не бива да се избиват животните ,насекомите и т.н. които ни ужасяват или ни е страх от тях .Реално не те а ние отиваме в къщите им .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Дядо ми го беше ожилил стършел в гората и човека хваща ножката и направо отрязал парчето месо където го е ожилил с жилото ... Ако не го е направил сега едва ли щеше да е между живите, но аз не бих извадил такава смелост ... Щях да скъсам тениската си и да привържа ръката за да спра притока на кръв към тялотоТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Humppa
Това животинче, от снимката на trace, което прилича на змия, но не е, според мен е един вид гущер, но без крака, който живее като червей в земята. Но може и да греша!А относно отровните змии в България, съм на нмение, че не са по-опасни от отровните гъби например. Не виждам смисъл да се убиват!
Коментар
-
Това животинче, до колкото знам се нерича "Слепок". Живее точно като червей и не е отровен. Виждал съм такова като малък и супер много се изплаших В моя район (Луковит-Карлуково) змиите и в частност пепелянките са често срещани, но до сега не съм чул да е ставало нещо лошо.От баща ми знам, че е убиването на каквато и да е змия носи лош късмет и той има няколко такива случки, с което го доказва (убивал е змии, защото е страшна паника и при среща със змия просто спира да мисли разумно...). Аз въпреки, че съм силно активен рибар и постоянно снова из скали, камъни и дърве, не съм виждал пепелянка (не че напирам ама все пак за обща култура )!Цяло лято почти всекидневно бяхме за риба по Карлуково и засякохме само 2-3 пепелянки."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Колеги нещо много жестокост виждам в тая тема. Змиите и те са живи същества и те си имат своята нисша сред хранителната верига и незабравйте, че точно те хапват още по вредните гризачи, които да не споменавам какви болести разнасят, а да не говорим, че по някой места се считат и за свещенни животни. Аз пък точно обратното на ваще мнения мисля, че това са изключително красиви и грациозни животни и умирам от кеф да ги гледам по енимал планет напр., това че повечето хора изпадат в шок и ужас виждайки змия говори само и единствено, че нищичко не се знае за тия животни. Повечето ухапвания се дължат именно на това, че хората навлизат в тяхната територия, а те отбранявайки се ухапват агресора навлязъл в тяхна територия.Ако видя змия в никакъв случай не бих я убил, а по скоро бих я отминал.Помислете колко животни са вече застрашени от изчезване, не поради факта, че сами са се изтребили, а поради факта, че ние навлизаме в тяхната територия и ги изтребваме, после животниките ни били виновни дайте да вдигнем камъма и да ги размажем ..... като се замисля, май бацилите за тая планета сме ние хората, а не животните, които виреят и живеят вече милиони години в равновесие на тая планета малко се поотклоних, но човек преди да предпиеме изтребление да дадена животинка нека да се позамисли, защо го правиpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар