jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътешественик във времето...?
Collapse
X
-
HONDA I-VTEC
-
Убеден съм, че има много неща, които не знаем, не разбираме или ни пречат да разберем. За себе си съм 100% убеден, че част от предчувствията ми, за съжаление лошите, се сбъдват. Имам ли такова силно предчувствие, просто за мен е извън съмнение, че ще се случи. Мога да ви дам поне 10 примера, но ще се усъмните в здравия ми разум .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:Грешиш че няма забавяне на времето.Има и е доказано че е така .Даже GPS спътниците които обикалят земята с около 11000 км/ч имат корекция за да измерват точно.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Малко разсъждения по същество:- дори да допуснем, че е пришълец от бъдещето, жената в кадрите носи нещо различно, но не и мобилен телефон. Най-малкото защото през 20-те години няма как да има РАБОТЕЩИ мобилни телефони, защото няма съществуващи базови станции (т.нар.клетки). Дори и да си е пренесла мобилен телефон от бъдещето, то няма как да го ползва.Oстава варианта това да е някакъв друг вид приемо/предавател, но в никакъв случай няма да е устройство, с което да говори през времето. Най-малкото щото нямаше да го размахва така открито по улиците, още повече на снимачна площадка...Може да е някакъв вид радио-станция, макар че първото уоки-токи е изобретено през 30-те години (на миналия век).Във всички случаи тези кадри НЕ ПОКАЗВАТ пътешественик във времето, което не значи, че не е възможно да се пътува във времето де
Коментар
-
@Immortal: пишеш теза и 5 мнения по-късно - анти-теза. Сега да те светна - щом ще изкривяваме тримерното пространство все едно е лист хартия - какъв е проблема това да е персонален огъвач на времепространството, който ползва мобилно покритие от 31 век примерно???Когато се пишат тези, включая и смешката по-горе със GPS спътниците - нека поне са обсоновани, щото аз съм стрелял с ПВ ракети и ... не ми се е случвало да има забавяне по траектория и/или команда...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:@Immortal: пишеш теза и 5 мнения по-късно - анти-теза. Сега да те светна - щом ще изкривяваме тримерното пространство все едно е лист хартия - какъв е проблема това да е персонален огъвач на времепространството, който ползва мобилно покритие от 31 век примерно???Когато се пишат тези, включая и смешката по-горе със GPS спътниците - нека поне са обсоновани, щото аз съм стрелял с ПВ ракети и ... не ми се е случвало да има забавяне по траектория и/или команда...
Коментар
-
Колега jenshen73 това не са смешки, а самата истина, времето наистина се влияе от скорост и гравитация. Първо прочети и след това коментирай. За справка википедия, просто това ми попадна първо.Грешка в часовницитеВремето, което се отчита по атомните часовници на сателитите, се влияе от ефекта на разтягане на времето, обоснован от теорията на относителността на Айнщайн.[1]. Ходът на часовника зависи както от разположението му в гравитационното поле (съгласно общата теория на относителността), така и от скоростта, с която той се движи (съгласно специалната теория на относителността). На височината, на която сателитите летят около Земята, влиянието на гравитацията е 6 пъти по-силно от това на скоростта (забързване от порядъка на 46 μs/ден поради гравитационния ефект спрямо забавяне от порядъка на 7 μs/ден поради ефекта на скоростта). Поради тази причина, времето на сателитите избързва с около 38-39 μs/ден. Или относителната разлика в хода (= Δt/t) спрямо един земен часовник е едва от порядъка на 4,4·10−10 , но въпреки това е по-висока от относителната точност в хода на рубидийните атомни часовници, която е по-висока от 10−14.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Едно малко уточнение, понеже се коментира че то част от филма, статисти и т.н. Аз доколкото разбрах това е от екстрите към двд-то на филма, а не част от филма. Едно време някой снимал фасадата на кино даващо филма (затова се вижда и рекламния му плакат), а хората са случайно минаващи. В наше време някой решава да го включи като екстра към двд-то и готово.Той човека не казва ’Пътешественик във времето е’. Той иска варианти, мнения, защото единственото което му хрумва е ’пътешественик във времето’. Ако някой има по-добра идея - добре дошло. Засега сякаш най-много надделява мнението че е стара глуха дама държаща тръбичка за чуване (като едновремешните докторските) и пробваща със собствения си глас дали се чува. Само дето аз колкото пъти го гледам - все ми е човек говорещ по телефон .
Коментар
-
[quote="jenshen73Когато се пишат тези, включая и смешката по-горе със GPS спътниците - нека поне са обсоновани, щото аз съм стрелял с ПВ ракети и ... не ми се е случвало да има забавяне по траектория и/или команда...[/quote]Стига де :D признай си че не си наясно.Какво още искаш за доказателство? Ако искаш да пишем до БАН да ги питаме.Ето и цитат от теорията на относителността Специална теория на относителността е теория за структурата на пространство-времето. За пръв път е въведена през 1905 от Айнщайн в статията му "За електродинамиката на движещите се тела". СТО почива на два принципа:физичните закони са еднакви спрямо всички инерциални отправни системи (принцип на относителността на Айнщайн); скоростта на светлината във вакуум е постоянна за всички наблюдатели, независимо от тяхната скорост. От тези два принципа следват някои изненадващи изводи:Часовници, движещи се с различна скорост измерват различно време. Обекти, движещи се с различна скорост имат различни линейни размери по посока на движението. Относителност на едновременността: две събития, които в една инерциална система са едновременни, в друга система, движеща се спрямо първата праволинейно и равномерно не изглеждат едновременни. Еквивалентост между маса и енергия: всяко тяло с маса m в покой притежава определена енергия E = mc2И още малко:Обща теория на относителността е теория на гравитацията, развита от Айнщайн между 1907 и 1915 г. В основата ѝ е принципът на еквивалентността, според който състоянието на тяло в покой, намиращо се в определено гравитационно поле се описва по еднакъв начин като ускорително движение на същото тяло, без наличие на гравитационно поле. През 1915 г. Айнщайн предлага идеята за изкривено пространство-време.Някои от основните изводи на ОТО са:Времето тече по-бавно в присъствието на по-силни гравитационни потенциали. И за последно: ако ти се чете разбира се :D Парадокс на близнаците е мисловен експеримент, илюстриращ едно от следствията на специалната теория на относителността, а именно, че времето тече различно в неинерциални отправни системи особено при скорости, близки до скоростта на светлината. Ако си представим двама близнаци и единият от тях замине на междузвездно пътешествие със скорост, близка до скоростта на светлината, то при завръщането си той ще е по-млад от своя брат. Парадоксът се състои в това, че макар всеки един от близнаците да вижда времето да тече по-бавно за другия, по-млад се оказва този, който прави междузвездното пътешествие. Ситуацията е необичайна, но в нея няма вътрешно противоречие. Подобен експеримент, показващ забавяне на времето, е правен реално с двойка синхронизирани атомни часовници. При качване на единия на изкуствен спътник на Земята, който се движи със скорост между 8 и 11 km/s, той започва да изостава.HONDA I-VTEC
Коментар
-
Хм, аз все още не съм виждал хора от бъдещето! Тук, във форума, сме около 20 000 участника. Ако някой колега е срещал себеподобен от бъдещето, да сподели. Интересно, ако беше възможно подобно "пътуване", то защо в наше време не сме срещнали такъв пътешественик. Или ни избягват... Та темата е безсмислена, само поради тоя факт- че никой не ги е нито чувал, нито виждал. Няма хора от бъдещето - няма такава възможност за пътуване назад във времето.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Интересна ми е темата и затова участвам в нея. Обичам фантастиката, но тая - научната, а не обоснованата на разни фантасмагории. Ето, например филма Матрицата. Реално, мозъкът ни възприема света, с помоща на сетивата си. Тия сетива, които сам си е създал в течение на времето /еволюцията/. Това е природата и тя няма да допусне да се самозалъгваме. Тоест сетивата ни, съвсем реално предават реална информация на нашия мозък, за заобикалящата го деийствителност, в която той същвствува. Затова и споменах Матрицата, защото това е съвсем реална фантастика. Тоест, ако сетивата ни бъдат блокирани и на мозъка се представи друга изкуствена информация за заобикалящия го свят, то той ще я възприеме за реална! /Идеята във филма/Ето и тезата ми, за опровергаване на кадрите от филма в темата. Всяко едно нещо, всяко едно действие което се извършва си има своята причинно-следствена връзка. Оставете това, че ако син се върне в миналото и убие баща си, как той би съществувал в настоящето. Да вземем и по дребните неща. Например, ако вие сте в миналото и настъпите едно цвете дори, убиете едно насекомо, та дори и микроорганизъм с присъствието си, то в бъдещето не биха се случили един много голям брой неща. Защото от това цвете, в бъдеще биха се създали цели поляни, много насекоми нянаше да ги има и т. н и т. н. Бих казал че земята даже нямаше да я има, защото е факт че ако нямаше паяци например, то земята само за година, би се покрила с няколко метра мухи. Може и да му е смвшно на някой, но аз визирам закона на самата природа за нейното равновесие. Сама по себе си, логически погледнато, в природата, а и във вселената, не би могло да има равновесие, а пълен безпорядък. Тоест ако пътуването в миналото би било възможно, то нямаше да има природа, нямаше да има вселена, а безпорядък или хаос. Сама по себе си, природата няма как да определи, че ние с нашето вмешателство в миналото, само дори с присъствието си, бихме внесли такъв безпотядък, че нямаше да съществуват цели гори, цели местности, а самата действителност би се променяла, направо пред очите ни. Та темата е интересна, но мисля невъзможен сценария.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Immortal написа:jenshen73 написа:@Immortal: пишеш теза и 5 мнения по-късно - анти-теза. Сега да те светна - щом ще изкривяваме тримерното пространство все едно е лист хартия - какъв е проблема това да е персонален огъвач на времепространството, който ползва мобилно покритие от 31 век примерно???Когато се пишат тези, включая и смешката по-горе със GPS спътниците - нека поне са обсоновани, щото аз съм стрелял с ПВ ракети и ... не ми се е случвало да има забавяне по траектория и/или команда...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар