Здравейте колеги! От край време ми бучеше вентулатора на процесора.Все отлагах смяната му и дойте момент в който като включа компютъра,работи 10 секунди и изгасва.След няколко опита реших да го отворя да видя за какво става въпрос.При включване перката на процесора завърташе едвам-едвам и гаснеше.Свалих я,разгледах я , развъртях я малко с ръка и пак я сложих.При включването на компютъра пак завъртя бавно обаче този път гръмна от някъде и компютъра повече не тръгна.Замириса от захранването на изгоряло и го отворих.Бушона беше станал черен.Та въпроса ми е може ли да има и други щети например като нещо по дъното или ще се размина само с бушон и нов вентилатор ?Благодаря !!!Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хардуерен проблем с компютъра
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ivan_cirkov90 написа:Недей така колега Гледам там при буксата където се включва вентилатора има 2 кондезатора и след това едно чипче и ми се стува че е пробило.Та ако е така дали има вероятност да взема ток директно от захранването за вентилатора ако всичко друго е наред ?
Коментар
-
Кондензаторите и всичко останало около тях е добре.То светна и изпука от някъде обаче по рефлекс се отдръпнах и не видях от къде.Миришеше на изгоряло само от захранването..А за въпросния чип нямам спомен дали си беше така, няма черно на него или около него , обаче ми се струва пробил че има нещо като мъничка чертичка (като цепнатина)и сякаш нещо е изтекло от него.
Коментар
-
ivan_cirkov90 написа:Кондензаторите и всичко останало около тях е добре.То светна и изпука от някъде обаче по рефлекс се отдръпнах и не видях от къде.Миришеше на изгоряло само от захранването..А за въпросния чип нямам спомен дали си беше така, няма черно на него или около него , обаче ми се струва пробил че има нещо като мъничка чертичка (като цепнатина)и сякаш нещо е изтекло от него.
Коментар
-
Моето така испука..... отворихзахранването гледам бушона аут. Смених го. Включвам и пак. Пуфф.. Отварям и гледам бушона аут, транзистор аут, кондензатор аут. Сложих ново захранване. Пускам... пуфф... Бушон аут. Занесох дъното на диагностика... Дъното бе геройски загинало. И така.... Ново захранване, ново дъно, и нов процесор 450 лв. На печелившите честито!П.С. Процесора не беше фъснал просто плачеше за ъпгрейд
Коментар
-
evgeni85 написа:Моето така испука..... отворихзахранването гледам бушона аут. Смених го. Включвам и пак. Пуфф.. Отварям и гледам бушона аут, транзистор аут, кондензатор аут. Сложих ново захранване. Пускам... пуфф... Бушон аут. Занесох дъното на диагностика... Дъното бе геройски загинало. И така.... Ново захранване, ново дъно, и нов процесор 450 лв. На печелившите честито!П.С. Процесора не беше фъснал просто плачеше за ъпгрейдFiat Brava 1,2 16V SX и колело
Коментар
-
nicko написа:evgeni85 написа:Моето така испука..... отворихзахранването гледам бушона аут. Смених го. Включвам и пак. Пуфф.. Отварям и гледам бушона аут, транзистор аут, кондензатор аут. Сложих ново захранване. Пускам... пуфф... Бушон аут. Занесох дъното на диагностика... Дъното бе геройски загинало. И така.... Ново захранване, ново дъно, и нов процесор 450 лв. На печелившите честито!П.С. Процесора не беше фъснал просто плачеше за ъпгрейд
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар