Колеги,вентилатора на лаптопа ми започна да бучи дразнещо. За 2 години експлоатация му заминаха лагерчетата и трака.Въпросът ми е дали тези вентилатори са универсални или всяка марка ползва специфични такива?Скъпи ли са и къде мога да намеря? Лаптопа е Дел инспирон 1525.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на вентилатор на лаптоп?
Collapse
X
-
Вентилатора ти вероятно е производство на Delta electronics, 5V/0.4A и парт.номера му е: KSB06105HA.Може и с парт номер GB0507PGV1-A ... или NN249 ... други производители като Ейсър ползват същите вентилатори в някои от моделите си ...На по-яките модели Делл слагат същия като размери, но не е 0,4А, а е 0,5А и са по-качествено изпълнение. Има китайски ментета, които са на късмет ... Смазването решава кратковременно проблема ... вътре са с с лагери и теоретично трябва да надживеят лаптопа, но стоманата от която са направени лагерите не е много качествена и като се разбият, смазката не помага ... От друга страна, ако вентилатова не върти както трябва, елементите вътре в лаптопа работят в условията на жега, което пък им скъсява живота ... и е възможно лаптопа да почне да работи нестабилно (фрийзване, сини екрани и т.н.) ... Ако не намриш решение, а лаптопа грее и/или вентилатора шуми/ручи много - може да се обадиш ...Също при някой от оторизираните сервизи на Делл може да дадеш да ти го сменят ... за тоя модел трябва да имат вентилаторите на склад ... ПП/ Ето така изглежда:http://www.pchub.com/uph/laptop/88-5...Fan-.html?но не гледай цената, щото тия са като нашите автоджамбази в ценообразуването ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
@Skip_01: Цена за вентилатор на HP Pavilion - от 50 до 150лв. според модела... Баш бая са като "автоджамбазите". Търся вентилатор за Тошиба А100, давам 15лв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колега, вземи дрънни в най-близкия офис на СТЕМО и ги питай за вентилатора. Ако имаш реплейсмънт номера още по-добре. Обикновено се чака около седмица и цените не са им стряскащи, но поне ти докарват точно това, което искаш. Аз се имам със СТЕМО Пловдив и ако искаш мога да проверя!Поздрави!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Forsaken написа:Колега, вземи дрънни в най-близкия офис на СТЕМО и ги питай за вентилатора. Ако имаш реплейсмънт номера още по-добре. Обикновено се чака около седмица и цените не са им стряскащи, но поне ти докарват точно това, което искаш. Аз се имам със СТЕМО Пловдив и ако искаш мога да проверя!Поздрави!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар