Няма причина да не го "уцелят", освен ако не са далтонисти. Пък нали и собственика е там, той също гледа и може да одобри или не.Боята се прави на компютър, той дозира компонентите, така че при изправна система, вероятността да не излезе същата боя е много малка.Самия цвят не зависи от бояджията, ако ще и Микаланджело да е.Досега четири пъти съм си поръчвал бои, и то все металици, оплаквания съм нямал.При всички случаи са били в нюанси на фабричния цвят. Слънцето си казва тежката дума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Номер на Боя !!!
Collapse
X
-
Malone написа:Няма причина да не го "уцелят", освен ако не са далтонисти. Пък нали и собственика е там, той също гледа и може да одобри или не.Боята се прави на компютър, той дозира компонентите, така че при изправна система, вероятността да не излезе същата боя е много малка.Самия цвят не зависи от бояджията, ако ще и Микаланджело да е.Досега четири пъти съм си поръчвал бои, и то все металици, оплаквания съм нямал.При всички случаи са били в нюанси на фабричния цвят. Слънцето си казва тежката дума.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Няма такова нещо Snake, няма никакви промени по веднъж вече взетата "мярка" на цвета.Същия шаблон служи за определяне на точния цвят, а не за определяне на основния, а после да се взима предвид стареенето или каквото и да било друго.На практика, написаното на стикера е само за ориентир долу горе коя пачка шаблони да вземат.Реално този стикер не им е нужен на тези, които правят боята. Просто ще отнеме 4-5 минути повече да се ориентират в множеството нюанси. Стикера е за улеснение, за редуциране на количестворо шаблони в ръцете.Само за един цвят по каталог има поне 20 нюанса най-общо казано. В двете посоки.Цвета се въвежда с точния код в компютъра на миксера и той дозира изключително прецизно всичко. Без никаква човешка намеса.За да се получи накрая боя, която да не се различава от шаблона. Независимо дали е само една точка или цял капак.А съвпадението на шаблона с действителния цвят на колата си е въпрос вече на "око". Затова измита кола, на възможно най добре осветено място.Разбира се, говоря за съвременни машини.Ако имате предвид някои от миналия век, възможно е да има и елемент талант от страна на този, който прави боята.Sev написа:зависи колко си претенциозеносновната заслуга за да не си личи че детайл е боядисван е на бояджията.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Sev написа:зависи колко си претенциозеносновната заслуга за да не си личи че детайл е боядисван е на бояджията
Коментар
-
Malone написа:Никой не обърна внимание на Kuku.Каквото и да пише на стикера, най-вероятно то няма да е вече актуално.Отиваш с отлично измита кола, денем, ако може и да е слънчево, в магазина за бои, има във всеки по голям град и молиш да ти определят цвета на колата.Те си имат шаблони, огромен брой. Ти сам можеш да се увериш, да видиш с очите си.След това ти правят боята и си спокоен, всичко от там нататък зависи от уменията на бояджията.
Коментар
-
Malone написа:Няма такова нещо Snake, няма никакви промени по веднъж вече взетата "мярка" на цвета.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колеги на всяка кола независимо каква марка е има номер на цвета!Но стига да знаеш къде да го търсиш.На колегата с Улисито е на капака на предвазителите вътре в купето долу до волана, ако и там го няма значи предишния собственик го е премахнал.За да ти намерят цвета по колата възможно най-точен кажи им да гледат по метален детаил ,а не по капачки и други пластмасови детайли, защото автобоята дава разлика на брони и на пластмасови детайли дори и да е супер точна боята с колата като се пръсне на броня и дава разлика, затова не се учудвайте!Другото което е дори да е захабен датайла на колата има професионални пасти на 3М с който се пастират на момента и се вижда цвета както е бил като нов!Разлика може да стана с ако на бояджията пистолета ако е евтин също така много зависи от самия него дали ще прелива в съседен датайл или не.Една боя мога да ти я направъскам с 3 или 4 различни налягания на компресора и 4-те пъти ще е с различен нюанс и различен ефект на боята.Мнгоо зависи от самия бояджия и зависи колко пари взима на датаил.Ако е под 100лв. на детаил недей чакай качество!Поздрави!
Коментар
-
Мисля, че питащия вече си ес вършил работата и ние тук си чешем само езиците, но все пак ще отговоря с последен пост от мен.Sev написа:пробвай на светъл цвят да боядисаш броня, или вратаще стои като от друга колацвета не може да стане 1:1, освен това на картонче стои по съвсем различен начин.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар