Няма причина да не го "уцелят", освен ако не са далтонисти. Пък нали и собственика е там, той също гледа и може да одобри или не.Боята се прави на компютър, той дозира компонентите, така че при изправна система, вероятността да не излезе същата боя е много малка.Самия цвят не зависи от бояджията, ако ще и Микаланджело да е.Досега четири пъти съм си поръчвал бои, и то все металици, оплаквания съм нямал.При всички случаи са били в нюанси на фабричния цвят. Слънцето си казва тежката дума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Номер на Боя !!!
Collapse
X
-
Malone написа:Няма причина да не го "уцелят", освен ако не са далтонисти. Пък нали и собственика е там, той също гледа и може да одобри или не.Боята се прави на компютър, той дозира компонентите, така че при изправна система, вероятността да не излезе същата боя е много малка.Самия цвят не зависи от бояджията, ако ще и Микаланджело да е.Досега четири пъти съм си поръчвал бои, и то все металици, оплаквания съм нямал.При всички случаи са били в нюанси на фабричния цвят. Слънцето си казва тежката дума.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Няма такова нещо Snake, няма никакви промени по веднъж вече взетата "мярка" на цвета.Същия шаблон служи за определяне на точния цвят, а не за определяне на основния, а после да се взима предвид стареенето или каквото и да било друго.На практика, написаното на стикера е само за ориентир долу горе коя пачка шаблони да вземат.Реално този стикер не им е нужен на тези, които правят боята. Просто ще отнеме 4-5 минути повече да се ориентират в множеството нюанси. Стикера е за улеснение, за редуциране на количестворо шаблони в ръцете.Само за един цвят по каталог има поне 20 нюанса най-общо казано. В двете посоки.Цвета се въвежда с точния код в компютъра на миксера и той дозира изключително прецизно всичко. Без никаква човешка намеса.За да се получи накрая боя, която да не се различава от шаблона. Независимо дали е само една точка или цял капак.А съвпадението на шаблона с действителния цвят на колата си е въпрос вече на "око". Затова измита кола, на възможно най добре осветено място.Разбира се, говоря за съвременни машини.Ако имате предвид някои от миналия век, възможно е да има и елемент талант от страна на този, който прави боята.Sev написа:зависи колко си претенциозеносновната заслуга за да не си личи че детайл е боядисван е на бояджията.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Sev написа:зависи колко си претенциозеносновната заслуга за да не си личи че детайл е боядисван е на бояджията
Коментар
-
Malone написа:Никой не обърна внимание на Kuku.Каквото и да пише на стикера, най-вероятно то няма да е вече актуално.Отиваш с отлично измита кола, денем, ако може и да е слънчево, в магазина за бои, има във всеки по голям град и молиш да ти определят цвета на колата.Те си имат шаблони, огромен брой. Ти сам можеш да се увериш, да видиш с очите си.След това ти правят боята и си спокоен, всичко от там нататък зависи от уменията на бояджията.
Коментар
-
Malone написа:Няма такова нещо Snake, няма никакви промени по веднъж вече взетата "мярка" на цвета.): като се сложат няколко капки върху детайла, който ще се боядисва, се оказва, че все пак има разлика. Промени няма причина да се правят, ако се пребоядисва цялата кола или ако става дума за сравнително нова кола, при която още няма промени в оригиналната боя. Истината обаче е друга: 80 % от трошките по улиците нямат два детайла с еднакъв цвят, така че в зависимост от състоянието на боята, от важността на детайла (едно е да боядисваш преден капак, съвсем друго прагове), от претенциите и др., промени се правят и още как. Затова свалят и капачките на резервоарите, за да донагласят боята по тях.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колеги на всяка кола независимо каква марка е има номер на цвета!Но стига да знаеш къде да го търсиш.На колегата с Улисито е на капака на предвазителите вътре в купето долу до волана, ако и там го няма значи предишния собственик го е премахнал.За да ти намерят цвета по колата възможно най-точен кажи им да гледат по метален детаил ,а не по капачки и други пластмасови детайли, защото автобоята дава разлика на брони и на пластмасови детайли дори и да е супер точна боята с колата като се пръсне на броня и дава разлика, затова не се учудвайте!Другото което е дори да е захабен датайла на колата има професионални пасти на 3М с който се пастират на момента и се вижда цвета както е бил като нов!Разлика може да стана с ако на бояджията пистолета ако е евтин също така много зависи от самия него дали ще прелива в съседен датайл или не.Една боя мога да ти я направъскам с 3 или 4 различни налягания на компресора и 4-те пъти ще е с различен нюанс и различен ефект на боята.Мнгоо зависи от самия бояджия и зависи колко пари взима на датаил.Ако е под 100лв. на детаил недей чакай качество!Поздрави!
Коментар
-
Мисля, че питащия вече си ес вършил работата и ние тук си чешем само езиците, но все пак ще отговоря с последен пост от мен.Sev написа:пробвай на светъл цвят да боядисаш броня, или вратаще стои като от друга колацвета не може да стане 1:1, освен това на картонче стои по съвсем различен начинКаква боя "по слънцето", кой е написал нещо такова?Написах, че когато отиваш да ти "вземат мярката" е добре да е слънчево, достатъчно светло и колата да е добре измита. За да има добри условия за съвпадение на цвета, да зависи избора само от окото, а не от цвета на прахта по колата.Защото аз съм ходил само с текста от стикера и ми беше отказано да направят боя.Искаха да е светло и колата да е там. След това стекчето стикери.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар