Заделил съм едни 40-50лв. за покупка на WiFi рутер и се чудя какъв да взема. Необходимо ми е да има голям обхват на действие в панелен блок ~ 100 метра. Ще го връзвам към мрежата на OptiSprint - LAN и към него искам да си включа настолния комп. през кабел и два компютъра в комшията. Желарелно е да има някаква защита и да поддържа b/g/n протоколите за връзка. Варианти много, но никога не съм имал и нямам наблюдение за съжаление. Във VARIO има бая модели от които един CANYON ми се стори добър, като идея и в метро един - два. Има и разни TP-Link и то евтини в Електроника и софтуер......
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на рутер - какъв и от къде ???
Collapse
X
-
Аз съм много доволен от Линксис. Малко по скъпички са но си заслужава. До сега не ми се е налагало да рестартирам рутер за 3 години и половина.П.п. Не забравяй, че в тези 100м ти нямаш пряка видимост с рутера! По документ го дават примерно 100м, но при идеална видимост, но когато се намесят 3 - 4 стени нещата стават различни. Тука във Варна ползвахме Д линк като през 3 плочи и реално разстояние от 25м никаква видимост на рутера. стайте бях една под друга, като антената на рутера бе насочена на долу.Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100
-
Humppa
Някой Linksys WRT45 с OpenWRT или DD-WRT.Аз лично съм ползвал OpenWRT и съм доволен.За 100-те метра съм скептик, но зависи какво е разположението на апартаментите. Ако са съседни, то една дупка в стена ще оправи положението
Коментар
-
Щом човека пита във форума какво да си купи едва ли ще тръгне да му слага DDWRT или каквото и да било друго. А и за 40-50 лева ще купи най обикновен рутер. Вярно, и аз препоръчвам да си вземе с поддръжка на N стандарта но само ако лаптопа го поддържа също. Но MIMO рутерите 300Мбс също не влизат в този ценови клас - даже TP-Link ...Иначе моят е WRT-160N с DDWRT ама как да му го препоръчам като съм го плащал 200 лева миналата година ?
Коментар
-
emzo зависи и от рутера. Аз съм с евтин TP-Link 841 нещо си, с две антенки, и проблеми с торенти не съм имал. Лаптопа сваля с 4Mb/s, колкото е ограничението всъщност. Вече 5 месеца го ползвам, един път не е забил. Вече за 100 метра безупречен обхват, не знам, и затова не го препоръчвам. Аз го ползвам в двустаен апартамент, където сигнала е през една стена на 5-6 метра. За 100 метра, през стени, с рутер от 50 лева няма да стане.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар