Здравейте. Казвам се Александър, на 21 години съм, от София. Приятно ми е. Тъй като предстои да си взема първата кола и реших това да е Fiat Coupe, имам някои въпроси относно колата и ще се радвам, ако помогнете с няколко мнения. Благодаря. Ами това, което ме интересува най-напред е дали мога с 5000 лв. да си взема хубав представител на този модел и да му сложа газов инжекцион. Ако не може с 5000 лв. с колко може??? 6000 лв. ??Другото което е много важно за мен - какви ще са първоначалните ми разходи за консумативи и кое е задължително да сменя след покупката - има ли нещо друго специфично за смяна освен масло на двигателя, масло на скоростната кутия, филтри, ремъци, накладки и т.н., и колко ще струва всичкото това. Ще мога ли да изкарам на първо време с дисковете, с които е колата преди покупката, тъй като съм решил да събирам пари за дискове ZIMMERMANN (ако има за този модел подходящи). Окачването достатъчно добро и здраво ли е, че ще мине известно време преди да събера пари за спортно.То малко стана като разпит с тези въпроси, но просто съм влюбен в тази кола и особено в интериора й - една от основните причини да я харесам. Ако имате какво да добавите, много ще съм ви благодарен. П.С. Ако знаете някой сайт с performance части за fiat coupe, моля кажете, защото съм решил по-нататък да напомпам малко двигателчето и да накажем някой и друг баварец
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Fiat Coupe 2.0 20V 147hp
Collapse
X
-
Добър избор и добра кола.Просто тези пари са напълно достатъчни да вземеш такава кола и да и смениш консумативите,стига да имаш човек с който да тестваш набедения екземпляр.Има такива и за много по-ниска цена.Успех и ще чакаме снимки за в бъдеще на новата придобивка.Виж в темата продава автомобил тук.Мисля,че може да се спазариш с човек от форума за тези пари за запазена кола.Успех!FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
-
За тия пари можеш да вземеш доста добър екземпляр.По обслужването на двигателя няма кой знае какви философии. Имай предвид, че заедно с ангренажа се сменя и цялата водна помпа. Не е скъпа, но да си го знаеш.Не знам кой ти е казал, че всички тези неща се сменят след покупка.За маслата, филтрите и ремъците - да, всичко останало не е задължително.Накладки, дискове - може само да им провериш състоянието. Ако са за смяна - естествено, че ще ги смениш, но ако не са (а е много вероятно да е така) - няма смисъл.Окачването на Купето е достатъчно спортно. Все пак ако решиш да слагаш спортни пружини и да я сваляш надолу, имай предвид, че е много вероятно да удариш картера някъде (особено по пътищата български) и в най-добрия случай да го заваряваш, а в по-лошия - да го сменяш (250-300 лв втора ръка, 800 лв нов + около 100 лв за труд).Според мен не е препоръчително да сваляш колата повече отколкото е фабрично.Успех, и дано попаднеш на читав екземпляр. Най-добрия вариант е с теб да има твой доверен човек, който наистина разбира, защото таралясниците по автокъщите са много, и като попаднеш на такава, после се почва "ама те италианските коли много се чупят". Огледай поне 5-6 коли ако трябва 10-15, но не взимай първата, която на външен вид "ти хване окото". Във всички случаи колата ще е яко юркана, никой не си купува спортна кола 150 коня за да ходи с нея на работа и обратно.Успех!
Коментар
-
Тез коли на запад най-много ги купуват свещениците и пенсионираните учителки и то, за да им седят в гаража. За доказателство, най-много да намериш в нея уж "случайно забравен" бастун. Така че внимавай и с този автоджамбазки фолклор и успех в търсенето на читав екземпляр!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Много добър избор колега. Според мен мотора, на който си се спрял е най-лошия от всичките. По-добре се ориентирай към 2.0 16v, а ако държиш на 5 цилиндровия търси 20v 155hp. Ако искаш наистина запазен екземпляр виж колата на колегата blagun в продава, друга толкова запазена, на дали ще намериш. Гледай и външния вид на колата, защото някои детайли са доста скъпи(особено предния капак). Все с нещо ще трвябва да направиш компромис, иначе никога няма да си купиш купе. Избора на коли не е голям, а и повечето, които се вкарват тук са си гробници. Тези коли никой не ги купува за да се вози с тях. За мен да сложиш газ на тази кола, си е направо престъпление и на мен ми идва разхода малко в повече, но... За цената на частите влез в axm-auto и се ориентирай кое колко струва. Успех в търсенето и дано скоро се похвалиш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар