Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Fiat Coupe 2.0 20V 147hp

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за Fiat Coupe 2.0 20V 147hp

    Здравейте. Казвам се Александър, на 21 години съм, от София. Приятно ми е. Тъй като предстои да си взема първата кола и реших това да е Fiat Coupe, имам някои въпроси относно колата и ще се радвам, ако помогнете с няколко мнения. Благодаря. Ами това, което ме интересува най-напред е дали мога с 5000 лв. да си взема хубав представител на този модел и да му сложа газов инжекцион. Ако не може с 5000 лв. с колко може??? 6000 лв. ??Другото което е много важно за мен - какви ще са първоначалните ми разходи за консумативи и кое е задължително да сменя след покупката - има ли нещо друго специфично за смяна освен масло на двигателя, масло на скоростната кутия, филтри, ремъци, накладки и т.н., и колко ще струва всичкото това. Ще мога ли да изкарам на първо време с дисковете, с които е колата преди покупката, тъй като съм решил да събирам пари за дискове ZIMMERMANN (ако има за този модел подходящи). Окачването достатъчно добро и здраво ли е, че ще мине известно време преди да събера пари за спортно.То малко стана като разпит с тези въпроси, но просто съм влюбен в тази кола и особено в интериора й - една от основните причини да я харесам. Ако имате какво да добавите, много ще съм ви благодарен. П.С. Ако знаете някой сайт с performance части за fiat coupe, моля кажете, защото съм решил по-нататък да напомпам малко двигателчето и да накажем някой и друг баварец

    #2
    Добър избор и добра кола.Просто тези пари са напълно достатъчни да вземеш такава кола и да и смениш консумативите,стига да имаш човек с който да тестваш набедения екземпляр.Има такива и за много по-ниска цена.Успех и ще чакаме снимки за в бъдеще на новата придобивка.Виж в темата продава автомобил тук.Мисля,че може да се спазариш с човек от форума за тези пари за запазена кола.Успех!
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

    Коментар


      #3
      За тия пари можеш да вземеш доста добър екземпляр.По обслужването на двигателя няма кой знае какви философии. Имай предвид, че заедно с ангренажа се сменя и цялата водна помпа. Не е скъпа, но да си го знаеш.Не знам кой ти е казал, че всички тези неща се сменят след покупка.За маслата, филтрите и ремъците - да, всичко останало не е задължително.Накладки, дискове - може само да им провериш състоянието. Ако са за смяна - естествено, че ще ги смениш, но ако не са (а е много вероятно да е така) - няма смисъл.Окачването на Купето е достатъчно спортно. Все пак ако решиш да слагаш спортни пружини и да я сваляш надолу, имай предвид, че е много вероятно да удариш картера някъде (особено по пътищата български) и в най-добрия случай да го заваряваш, а в по-лошия - да го сменяш (250-300 лв втора ръка, 800 лв нов + около 100 лв за труд).Според мен не е препоръчително да сваляш колата повече отколкото е фабрично.Успех, и дано попаднеш на читав екземпляр. Най-добрия вариант е с теб да има твой доверен човек, който наистина разбира, защото таралясниците по автокъщите са много, и като попаднеш на такава, после се почва "ама те италианските коли много се чупят". Огледай поне 5-6 коли ако трябва 10-15, но не взимай първата, която на външен вид "ти хване окото". Във всички случаи колата ще е яко юркана, никой не си купува спортна кола 150 коня за да ходи с нея на работа и обратно.Успех!

      Коментар


        #4
        Тез коли на запад най-много ги купуват свещениците и пенсионираните учителки и то, за да им седят в гаража. За доказателство, най-много да намериш в нея уж "случайно забравен" бастун. Така че внимавай и с този автоджамбазки фолклор и успех в търсенето на читав екземпляр!
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          #5
          Лично мое мнение - 4 цилиндровия двигател е по добър вариант.
          Peugeot 406, 2000 HDi 90
          ex. Peugeot 106 1,5 D
          ex. Ritmo 70 138B2.000
          ex. Tempra 2.0 159A6.046
          Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

          Коментар


            #6
            Много добър избор колега. Според мен мотора, на който си се спрял е най-лошия от всичките. По-добре се ориентирай към 2.0 16v, а ако държиш на 5 цилиндровия търси 20v 155hp. Ако искаш наистина запазен екземпляр виж колата на колегата blagun в продава, друга толкова запазена, на дали ще намериш. Гледай и външния вид на колата, защото някои детайли са доста скъпи(особено предния капак). Все с нещо ще трвябва да направиш компромис, иначе никога няма да си купиш купе. Избора на коли не е голям, а и повечето, които се вкарват тук са си гробници. Тези коли никой не ги купува за да се вози с тях. За мен да сложиш газ на тази кола, си е направо престъпление и на мен ми идва разхода малко в повече, но... За цената на частите влез в axm-auto и се ориентирай кое колко струва. Успех в търсенето и дано скоро се похвалиш
            ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
            Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
            Jet Black E46 M3

            Коментар

            Working...
            X