Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мезета разни

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мезета разни

Колеги не се сещам да има такава тема за това я пускам.Идеята е да се обменя опит за всякакви вкусни работи които,вървят с всякакъв алкохол(а и не само с алкохол).Сега примерно си търся домашна рецепта за сельодка(вид маринована херинга),любимото ми мезе за водка.Намерих една из интернет и я пускам ако някой го интересува.Маринована сельодкаТакава риба сельодка - няма, има херинга приготвена по този начин4 филета херинга, около 1/2 кг1 ч.л. сол1 ч.л. захар1 к.ч. оцет5 зърна черен пипер2 дафинови листа1 лимонподправки на вкус:1 ч.л. горчица1 ч.л. къри1 -2 карамфилчетакориандъркопърПоставете подправките исока на половината лимон в 1/2 литър гореща вода и изчакайте маринатата да заври отново.Оставете маринатата да изстине до стайна температура.Наредете измитите филета в подходящ съд и залейте с маринатата.Оставете да престои едно денонощие извън хладилника. След това приберете в хладилника, като сложите лимона нарязан на филийки.Сельодката е най-добра на третия ден, поднесена с водка или приготвена на салатаИначе готова сельодка продават в Била

Има тема за ястия от трупове на умрели животни!

Коментар

Humppa написа:
      много грубо прозвуча...
      Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
      FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Sad but true

Коментар

Humppa написа:
          Ти да не си тревояд бре Я мразим тревояди-правят се на това,което не са и на практика това е противоестествено-ЧОВЕКЪТ Е ХИЩНИК :D
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Стига спамили, темата е добра и с нетърпение очаквам да чуя нещо лесно за правене, което да ми е по вкуса ... Иначе си мезя сухо ... за бира има едни много яки такива ... хрупанки ... кефят ме щот’ са много солени
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Понеже си пийвам най вече бира, си правя сиренца обвити в бекон на клечка и печени на скара. Уникално мезе за бира Ям ги редовно в Хепи, а в къщи си ги правя, има по магазините готови нарязани ленти бекон
              Ползвайте мигачи!
              Sometimes I feel like screaming

Коментар

Ichkin написа:
                Стига спамили, темата е добра и с нетърпение очаквам да чуя нещо лесно за правене, което да ми е по вкуса ... Иначе си мезя сухо ... за бира има едни много яки такива ... хрупанки ... кефят ме щот’ са много солени
                Де ги продават тез хрупанки, че и аз си падам по соленкото........иначе любимо мезе за ракийка ми е салата домати с моцарела(или друго свего сирене), зехтин и босилек..колко ракия изпивааааАаа да и аз си падам много по сельотката за водката Веднъж в един руски ресторант в София, някъде из Лозенец ядох чууддна Иначе водката ми върви доволно и с руска салата.
                Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Снощи открихме сезона на червеното вино с един кандитат Ланчаджия.Мезетата бяха традиционни: свински врат на барбекю с гарнитура от сурова наденица, и тя минала през дървения кюмюр.Никакви подправки, само малко сол.Натурално, дет’ се вика.

Коментар

http://vkusnotiiki.net/http://recept....babapena.com/
                    ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

paralesa написа:
                      Humppa написа:
                      Ти да не си тревояд бре Я мразим тревояди-правят се на това,което не са и на практика това е противоестествено-ЧОВЕКЪТ Е ХИЩНИК :D
                      Не съм тревояд но съм мал период в живота си, в който около 3 години не съм кусвал месаци А бирата най-много я обичам на брегана Дунава с прясно уловена и изпечена на място дунавска риба, няма по-вкусн риба от точно такава

Коментар

Аз за мезе най си уважавам сушеницата и царската туршия(поотделно разбира се).Но съм отворен и за други предложения които вървят с ракийката??? :D
                        Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

За мезе най-обичам телешки суджук. Много лесно се приготвя - нарязва се и е готов за консумация :D Пробвано е - върви и с бира, и с вино, и с ракия (само не и 3-те в една вечер, и това е пробвано, но не го препоръчвам )
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

аз пък най-много мора свински бут по еленски...едва ли има някой който да не знае що е тва...върви със всякакъв алкохол
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Аз например лятото по кръчмичките най-обичам да си поръчам панирано езиче и салатка шопска с мастичка.Много си ходи и е чисто мезенце.
                              FIAT BRAVO 1.6
                              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Working...
                              X