А аз бих казал, че така, както аз си мия колата, на никоя автомивка не могат да ми я измият. След мое измиване после поне седмица следват въпроси: къде ти я пастираха, с какви препарати ти я миха и т.н. Това забърсване и подсушаване, което правя на няколко етапа с леко влажни гюдерии, дава не по-лош ефект от пастирането.Не че всичко това има голямо значение, но на мен ми е хоби, доставя ми удоволствие.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как миете колите си ?
Collapse
X
-
snake написа:А аз бих казал, че така, както аз си мия колата, на никоя автомивка не могат да ми я измият. След мое измиване после поне седмица следват въпроси: къде ти я пастираха, с какви препарати ти я миха и т.н. Това забърсване и подсушаване, което правя на няколко етапа с леко влажни гюдерии, дава не по-лош ефект от пастирането.Не че всичко това има голямо значение, но на мен ми е хоби, доставя ми удоволствие.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Как миете колите си ?Fiat Tipo 1600cc 84hp+? , цвят Бордо , Полукабриолет , GT интериор. На кратко - една истинска машина.
Бившата - Volvo V702.5 TDI 140 hp. - една УНИКАЛНО МОЩНА дизелова кола в моите очи..
Коментар
-
Никога колата ми не е посещавала автомивка. На село имам идеални условия да си я мия сам, и гледам това да се случва поне веднъж на месец. Както повечето и аз използвам четка с мек косъм и дълга дръжка. Само още не съм установил как се махат едни гадни жълти петънца, които предполагам че падат от дърветата, с търкане не става падат само с нокът. На безконтактното не съм привърженик, имам чувството че уврежда лака. Вътрешното ми почистване е набързо една прахосмукачка и почистване на таблото с антистатичен спрей. Тая година за сефте си изпрах седалките и мокета с помощта на прахосмукачка с воден резервоар и бутилка Вениш за тапицерии, ква мизерия се събра в резервоарчето не е истина :DBravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
maskarata написа:Само още не съм установил как се махат едни гадни жълти петънца, които предполагам че падат от дърветата, с търкане не става падат само с нокът.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Сам си мия колата! Изтупване на стелки, минавам с прахосмукачка, забърсване на табло(никога не ползвал мазила вътре). После с маркуча и две гъби(без никакви препарати) я измивам до блясъкПодсушаването го правя с микрофибърна кърпа( с подобна забърсвам и таблото). Няма никакви следи от капчици по купето с изключение на прозорците. Там вече използвам Медикс за стъкло, вестници и се получава!
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
snake написа:А как сваляте старите винетни стикери от стъклата? Много са упорити. Новата ми кола дойде накичена с 5-6 стари винетки. Пръсках с препарати, използвах топла вода, изпочупих си ноктите, е не падат и не падат тези стикери. Накрая за последната винетка един съсед ми даде някакво парцалче с абразивни нишки. В интерес на истината много бързо успя да свали винетката, но след това забелязах, че стъклото отдолу леко се е надраскало.
Коментар
-
snake написа:maskarata написа:Само още не съм установил как се махат едни гадни жълти петънца, които предполагам че падат от дърветата, с търкане не става падат само с нокът.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Как си мия колата ли - никак.Чакам да завали дъжд и той я измива доста прилично, или ако праговете изцапат много - тогава с гъба и кофа.Две години я мих на автомивка 5 минути и си олющих лошо лака от силната струя.За това вече само вътрешно измиване правя, а за останалото се грижи природата
Коментар
-
Интересна тема, макар че е стара, но аз често възраждам стари теми.Та.. по темата. Аз много рядко си мия колата вън. Вътре я чистя всеки месец, а през зимата на 2 месеца 1 път приблизително. Винаги си я чистя сам вътре. Не ми харесва как ги чистят по мивките. Минавам всички пластмаси в купето с препарат за почистване и парцал. Минавам и праговете. След това пускам една прахосмукачка и ако е нужно пера стелките. Ако не са толкова мръсни, ги минавам и тях с прахосмукачката. Стъклата ги чистя с вестник и препарат за стъкла.Вън я мия много рядко. Например мих я за Нова година на автомивка и след това чак началото на април, защото я беше валял кален дъжд, а след това я бях спрял на една полянка, а тази полянка я косили, та цялата кола беше в трева. И от април я измих чак на 05.08. Отново на автомивка. Но малко след като я измих, пак я валя кален дъжд и на 17.08 я измих пред дома с маркуча. Във вторник (26.0пак я измих пред дома, защото за тези 10-тина дни имах страшно много км извънградско, а като се движа и по-бързичко, цялата предница се налепя с мушички.Та .. за август месец е мита толкова пъти, колкото не е за 1 годин :DМного обичам сам да си я мия, а и си я мия 100 пъти по-добре, отколкото на автомивките, но ме мързи да разпъвам маркучите, а и в повечето случаи, когато имам време да я мия, времето е лошо.Иначе я мия без никакви препарати - само с вода и гъба. Но в последната 1 година колата винаги става на бели петна независимо дали я подсушавам с гидоре или не.
Коментар
-
1. Изпръскваш колата хубаво с чиста вода2. Пръскаш я с безконтактен препарат ( ако имаш такъв, но е вреден за лака при чести използване)3. Търкаш хубаво с гъба за миене на автомобили /4. Обливаш пак с вода за да падне пяната5. Махаш водата с силиконово перо (представлява нещо като голямо силиконово парче с ръкохватка) много е ефетивно6. Подсушаваш с микрофибърна кърпа, защото гюдерията понякога остава следи ако не умееш да я използваш правилно7. Подсушаваш праговете на вратите и багажника с влажна кърпа.7.1 Ако си изпълнил всичко като хората до точка 7, колата няма да има следи и петна.8. Следва прахосмукачка9. Табло с мляко за табло и пак микрофибърна кърпа която не пуска косми.10. Стъкла ( те се чистят винаги последни и с кърпа за стъкла , зашото можеш да нацапаш случайно с млякото ако си ги изчистил преди това)11. Тук е време да се насладиш на перфектно измитата си кола и да изпиеш една студена бира.12. След 30 минути си готов да я миеш отново, защото нашите пътища са ужасно прашни.П.С. Използваме продукти на МА ФРА и найстина са много ефективни.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
От време на време само я изпръсквам с водоструйка да и падне праха.От времена време я карам на една автомивка пред блока. Там първо я минават с водострука, после безконтактно, после пак водоструйка, после с гъба и кофа я насапунисват и накрая я изплакват.Общо казано рядко я мия, но на сивия металик не му личи много... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар