Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За магазини Зора ли иде реч?
    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
      За магазини Зора ли иде реч?
      Не, за emag.bg иде реч.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        ntodorov написа:
        http://www.hdtv.ru/uploads/posts/2009-04/1239136837_graph_r.jpgЕто една достоверна табличка за да ви помогне при избора на размер на ТВ в сантиметри...Закупих 47’’ ТВ, но ако бях запознат с тази таблица преди да отида в магазина нямаше да си взема такъв размер, а от 50" нагоре...И определено гледайки новото си ТВ "усещам" тази си грешка.
        По тая таблица, има да събирам гилзи ... Тя да не е за минимално разстояние до ТВ ? Аз си гледам ТВ нормално от около 2 метра, че то трябва да освободя половината стена само за телевизор бе
        Моят е 47’’, а разстоянието от, където обичайно го гледаме е около 3,5-4 метра.При гледане на програми с HD качество ( най-вече филми, мачове и Формула 1) се "потапям" в детайлите на картината, като си придърпвам фотьойл на около 1,5 - 2 метра и така "гъделичкам" по-добре възприятията и сетива си. На същото това място имах LCD ТВ с по-малък размер и по-семпла резолюция. Операторът тогава ме снабдяваше със сигнал преобразуван от цифров декодер. От два метра ми се замазваше картинката му и за това сега не посмях да си купя по-широкичък екран от 47’’...а можеше. В момента съм си пуснал 60 HD програми + стандартните, а сигналът ми вече се преобразува от вградения в ТВ цифров декодер, чрез карта и Конекс модул. Разликата в качеството е огромна и почти до небето. Добрата картина определено оправдава по-големия ТВ и "яде" разстояния.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

krasio_79bs написа:
          Венко,защо не погледнеш Блаупункт в техномаркета? Цените им са сходни,но поне ще му видиш картината на живо.http://www.technomarket.bg/products/...-bw-26p189-ledИли ако имаш място за 32 инча-http://www.technomarket.bg/products/...v-ba32m122-ledТези от Зора и тях съм гледал в магазина и стават за кухняhttp://zora.bg/crown/28c16/23665И аз съм пред закупуване на тв за кухнята и май ще скоча на 32 инча.
          В крайна сметка купих това Hitachi: http://zora.bg/hitachi/28hxc05/23473 Ей така, да се намира нещо да бръмчи в кухнята. В магазина ми хареса как предава, а у нас още не съм го пробвал. Приятно съм изненадан, че без проблем захапа флашката с филми в MKV и AVI формат + български субтитри.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Малко ъп на темата и от мен.Търси се телевизор на който дължината/ширината да е не повече от 89см. (не диагонала)Изборът за сега е: LG 39LB650V или LG 42LB650V .Въпроса ми освен дали телевизора си заслужава (параметри-качество-цена), е и защо я има тази разлика в размерите, а именно:на 39-та размерите са 88.4 x 56.4 x 24.0на 42-та размерите са 73.1 x 47.4 x 23.9.Дали това е грешка допусната от сайта, и ако не е грешка защо на по-големия (в инчове) телевизор размерите са по-малки.Съжалявам ако на някой въпроса му се стори тъп или смешен.Също така приемам предложения за други модели TV.
            Manowar - Татко
            Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
            Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
            Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
            Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Така, грешката е вярна. Размерите посочени в сайта са за 32-ка, а не за 42-ка.Остава въпроса заслужава ли си телевизора. И естествено предложения за нещо друго.
              Manowar - Татко

Коментар

Според мен са дали грешни размерите на 42-ката, защото при така зададените размери дължина-височина се получава диагонал от 87,12см, а както знаем диагонала на 42-ката е точно 106,68см.
                punto HGT

Коментар

fihi написа:
                  Така, грешката е вярна. Размерите посочени в сайта са за 32-ка, а не за 42-ка.Остава въпроса заслужава ли си телевизора. И естествено предложения за нещо друго.
                  Аз съм твърдо ЗА.Да. Заслужава си.
                  A17DTС/S

Коментар

Ми хубав е, ма мнол пари за тоз екран бе Що не си вземеш някакъв "обикновен" за 600 лв. и с другите да прекараш 1 седмица на морето :DМоят от край време се ползва за добавка към интериора на стаята и чат-пат гледам филми на него с кабел през лаптопа.Ако искаш "СМАРТ", вземи си една джаджа с андроид за 100-150 лв. и се радвай на истински СМАРТ телевизор и приложения.
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Абе в тази връзка да задам и аз един тъп въпрос, мога ли на смарт ТВ на му инсталирам андроид програми? Т.е по скоро има ли такива телевизори дето са с андроид? Предполагам, че ако му ръгна смарт ТВ-то една джаджа с андроид ще стане, ама въпроса е дали става директно без нея?

Коментар

M5kov написа:
                        Ми хубав е, ма мнол пари за тоз екран бе Що не си вземеш някакъв "обикновен" за 600 лв. и с другите да прекараш 1 седмица на морето :D
                        Защото се купува с тенденция да не се сменя скоро и защото ще бъде най-често използвания TV в жилището и ...... да не навлизам в подробности А морето няма да избяга, то си е там от край време и там ще е поне още толкова. :P
                        Manowar - Татко

Коментар

M5kov написа:
                          Ми хубав е, ма мнол пари за тоз екран бе Що не си вземеш някакъв "обикновен" за 600 лв. и с другите да прекараш 1 седмица на морето :DМоят от край време се ползва за добавка към интериора на стаята и чат-пат гледам филми на него с кабел през лаптопа.Ако искаш "СМАРТ", вземи си една джаджа с андроид за 100-150 лв. и се радвай на истински СМАРТ телевизор и приложения.
                          И що, като ТВ си го има.Освен това LG си имат сносна онлайн поддръжка, а сървърът им зарежда/подновява редица приложения + 3Д такива...Та това е умен 3Д ТВ на цената на един умен телефон, който от своя страна е с далеч по-лимитиран откъм размер екран...Заслужава си всеки лев колега. Взимай, ако си подготвен.Ако пък му пуснеш и HD канали - влизаш с домашните чехли директно... в рая. :P
                          A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                            Ако пък му пуснеш и HD канали - влизаш с домашните чехли директно... в рая. :P
                            HD-то е пуснато и в момента се гледа на 42LW5500, който ще е на 3-4 метра от този, разделени със стъкло(мат) и врата която практически ще стои постоянно отворена. От тук идва притеснението дали няма да се получи така, че сменяйки каналите на TV в едната райска градина да се сменят и каналите на TV в другата райска градина.
                            Manowar - Татко

Коментар

fihi написа:
                              M5kov написа:
                              Ми хубав е, ма мнол пари за тоз екран бе Що не си вземеш някакъв "обикновен" за 600 лв. и с другите да прекараш 1 седмица на морето :D
                              Защото се купува с тенденция да не се сменя скоро и защото ще бъде най-често използвания TV в жилището и ...... да не навлизам в подробности А морето няма да избяга, то си е там от край време и там ще е поне още толкова. :P
                              Точно по тая причина си вземи нещо по-сериозно, а не тая шикалка Такъв екран става нещо за спалнята, за гледане на новини, някое сериалче по фокса и нещо такова. Ако си търсиш телевизор, на който да гледаш истинско 3Д и да се наслаждаваш на картината с висока резолюция - това НЕ Е твоят телевизор. Има едни таблици за размер на екрана според разстоянието от което се гледа и според сигнала. Та ако погледнеш една такава, ще откриеш, че 3Д на такъв екран се гледа от около 1.60-1.80, максимум 2 метра. Ти от колко смяташ да го гледаш?И нещо путсе крет ще ти кажа - на ЛЖ 3Д-то е... "мани-бегай"

Коментар

И нещо путсе крет ще ти кажа - на ЛЖ 3Д-то е... "мани-бегай"
                                Оги. Тук не съм съгласен, ама хич. По-добро 3Д на ТВ от това, което ВЕЧЕ гледам у дома не съм гледал и за да не съмс думи във въздуха - наблюденията ми са от фамилни ТВ на Панасоник, Сони и Самсунг. И собствениците им го признаха... Не знам. Може и моделът да е от значение, местоположение на ТВ, околни цветови възприятия ???С останалото съм съгласен, а таблицата я бях пуснал в предната страница.Следващия ми ТВ ще е скоро и пак на ЛГ, но ще да е нещо много по-голямо от сегашните ми 47" ( моя минавка и недоглеждане). С подобно качество на картината наистина ВЕЧЕ мога да мисля за 55-60" гледани от мин 3,5 до макс. 4,5 метра.
                                A17DTС/S

Коментар

Working...
                                X