Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Никога не слушайте подобни "консултанти". Ако имаха и грам техническа мисъл нямаше да седят там за 400 лева.Всеки може да наизусти няколко числа от табелките ...

Коментар

Илко, момчето за което говоря е технически по-грамотен от консултантите в целия магазин взети заедно

Коментар

0+0+0+0+ останалия магазин = 0

Коментар

Ще използвам темата, за да задам един глупав въпрос. По всичко личи, че проблемът със субтитрите на Philips 32PFL6606H /12 никога няма да бъде решен. Не че е толкова голям проблем - вграждам си субтитрите с Avi Recomp и гледам филмите нормално, но все пак е досадно. Видеокартата на компютъра ми е GF 9800GTX+ 2xDVI. Днес случайно намерих у нас един преходник, който не съм убеден, че е от този компютър, но така или иначе едната му част влиза в DVI изхода на видеокартата, а другата е HDMI. Ето го и въпроса: ако чрез този преходник свържа видеокартата на компютъра с някой HDMI вход на телевизора, ще мога ли директно да гледам на телевизора филми, пуснати на компютъра?Втори въпрос: телевизорът е на около 3 метра от компютъра. Има ли HDMI кабели с такава дължина и евентуално цена?
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И аз да допълня питането на колегата. Ако свържа компютъра си към телевизора с такъв DVI-HDMI кабел ще може ли да гледам 3D филми на телевизора? Изобщо какви са възможностите за гледане на 3D ако нямам blue ray player?
            http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

@snake: Има и 10м. HDMI кабели и няма загуби, предвид цифровия изход. А за зяпане на HD филми и изобщо превръщането на тъпия телевизор в умен има андроид стикове за 100-120лв. Аз имам такъв и съм много доволен
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

/ / / Ще можеш. Има кабели по 3 метра, има и по-дълги. 10-20 лева, в зависимост от марка, дължина и честота на кабела. За да си сигурен че ще успееш да подкараш full HD 3D, ако ще гледаш такова - то кабелът ти трябва да е сертифициран като "ver. 1.4" или "high speed cable with ARC and Ethernet" или "support for 2160p (4K)". Друг въпрос е дали през DVI може да излезе такъв сигнал. Не знам. Ако няма да гледаш такива филми, всеки друг кабел, който е ver. 1.3 или просто пише high speed на него - трябва да ти свърши работа. Ако смениш картата с такава с HDMI изход - ще спестиш още един кабел, защото и звукът ще минава през кабела за картината./ / Има различни плеъри, които поддържат 3D сигнал, за компютър. В Замундата препоръчват TMT 5 на Arcsoft. Отделно от него - Можеш да си вземеш външен медиен плеър, има доста функционални. Но ако имаш компютър... с прилични параметри... Не знам какъв е минимума, но потокът информация не е никак малък при триизмерен филм в пълна резолюция. А трябва и телевизорът да може да поеме такъв сигнал.

Коментар

Телевизорът е 3D, но лаптопа ми е по-стар и няма hdmi...за това се чудех има ли начин да направя връзката. Сега вече ми е ясно, че май няма да стане. Благодаря за информацията!

Коментар

Преди да пробваш - няма как да разбереш. Какви са параметрите на тоя лаптоп?

Коментар

Е, как да няма - и моя лап-топ няма HDMI, но имам адаптер DVI>HDMI и HDMI кабел, на които отгоре на кутията си пише с големи букви 3D

Коментар

Ахааа, сега вече ми е ясно Явно аз не схванах в началото. В такъв случай ще потърся такъв кабел. Между другото, преди време бях питала в разни магазини, но консултантите там твърдяха, че няма такъв кабел.Още веднъж, много благодаря!

Коментар

Вероятността лаптоп без фабрично HDMI да подкара пълноправно 3д на огормна за него резолюция на външен монитор(какъвто се пада тв-то), е доста малка...Виж, някой як настолен вероятно ще се справи, ама му трябва хубава видеокарта. Ама хубава наистина.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Има си и готови кабели DVI-HDMI, но аз предпочетох да ползвам адаптер (преходник), за да мога да ползвам HDMI кабела и самостоятелно Явка, моя лап-топ е тачно такъв!

Коментар

аз пък както винаги наопъки на всички съвети си купих това http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E :D заспа на стената ,тъпото само че не знам какви очила за 3д да му взема оригиналните са по 150 лв. ама в момента ги нямашеа консултанта ми каза ,че само оригинални панасоник стават и нещо не ми се вярва да е само така 100% съм сигурен ,че ще има и по 15$ китайски и по -евтини и по хубави от оригиналните за по под 100 лева ,ама по какъв критерий да ги търся някой има ли идея ???
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                                аз пък както винаги наопъки на всички съвети си купих това http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E :D заспа на стената ,тъпото само че не знам какви очила за 3д да му взема оригиналните са по 150 лв. ама в момента ги нямашеа консултанта ми каза ,че само оригинални панасоник стават и нещо не ми се вярва да е само така 100% съм сигурен ,че ще има и по 15$ китайски и по -евтини и по хубави от оригиналните за по под 100 лева ,ама по какъв критерий да ги търся някой има ли идея ???
                                http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=tX-P50ST50+glasses&_sacat=0&_odkw=tX-P50ST50&_osacat=0&_from=R40Екстра си е тв-то само трябва да се съобразяваш с това, че е плазма.
                                Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Working...
                                X