Никога не слушайте подобни "консултанти". Ако имаха и грам техническа мисъл нямаше да седят там за 400 лева.Всеки може да наизусти няколко числа от табелките ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ще използвам темата, за да задам един глупав въпрос. По всичко личи, че проблемът със субтитрите на Philips 32PFL6606H /12 никога няма да бъде решен. Не че е толкова голям проблем - вграждам си субтитрите с Avi Recomp и гледам филмите нормално, но все пак е досадно. Видеокартата на компютъра ми е GF 9800GTX+ 2xDVI. Днес случайно намерих у нас един преходник, който не съм убеден, че е от този компютър, но така или иначе едната му част влиза в DVI изхода на видеокартата, а другата е HDMI. Ето го и въпроса: ако чрез този преходник свържа видеокартата на компютъра с някой HDMI вход на телевизора, ще мога ли директно да гледам на телевизора филми, пуснати на компютъра?Втори въпрос: телевизорът е на около 3 метра от компютъра. Има ли HDMI кабели с такава дължина и евентуално цена?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
@snake: Има и 10м. HDMI кабели и няма загуби, предвид цифровия изход. А за зяпане на HD филми и изобщо превръщането на тъпия телевизор в умен има андроид стикове за 100-120лв. Аз имам такъв и съм много доволенSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
/ / / Ще можеш. Има кабели по 3 метра, има и по-дълги. 10-20 лева, в зависимост от марка, дължина и честота на кабела. За да си сигурен че ще успееш да подкараш full HD 3D, ако ще гледаш такова - то кабелът ти трябва да е сертифициран като "ver. 1.4" или "high speed cable with ARC and Ethernet" или "support for 2160p (4K)". Друг въпрос е дали през DVI може да излезе такъв сигнал. Не знам. Ако няма да гледаш такива филми, всеки друг кабел, който е ver. 1.3 или просто пише high speed на него - трябва да ти свърши работа. Ако смениш картата с такава с HDMI изход - ще спестиш още един кабел, защото и звукът ще минава през кабела за картината./ / Има различни плеъри, които поддържат 3D сигнал, за компютър. В Замундата препоръчват TMT 5 на Arcsoft. Отделно от него - Можеш да си вземеш външен медиен плеър, има доста функционални. Но ако имаш компютър... с прилични параметри... Не знам какъв е минимума, но потокът информация не е никак малък при триизмерен филм в пълна резолюция. А трябва и телевизорът да може да поеме такъв сигнал.
Коментар
-
Вероятността лаптоп без фабрично HDMI да подкара пълноправно 3д на огормна за него резолюция на външен монитор(какъвто се пада тв-то), е доста малка...Виж, някой як настолен вероятно ще се справи, ама му трябва хубава видеокарта. Ама хубава наистина.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
аз пък както винаги наопъки на всички съвети си купих това http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E :D заспа на стената ,тъпото само че не знам какви очила за 3д да му взема оригиналните са по 150 лв. ама в момента ги нямашеа консултанта ми каза ,че само оригинални панасоник стават и нещо не ми се вярва да е само така 100% съм сигурен ,че ще има и по 15$ китайски и по -евтини и по хубави от оригиналните за по под 100 лева ,ама по какъв критерий да ги търся някой има ли идея ???фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:аз пък както винаги наопъки на всички съвети си купих това http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E :D заспа на стената ,тъпото само че не знам какви очила за 3д да му взема оригиналните са по 150 лв. ама в момента ги нямашеа консултанта ми каза ,че само оригинални панасоник стават и нещо не ми се вярва да е само така 100% съм сигурен ,че ще има и по 15$ китайски и по -евтини и по хубави от оригиналните за по под 100 лева ,ама по какъв критерий да ги търся някой има ли идея ???Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар