Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ogi, сам виждаш тези А-та колко бош лаф са. То не е точно така, но в този коефициент влиза също, колко енергия е спестил производителя, при производството на самият уред, каква част от използваните материали са рициклаж и още десетки неща. Сега просто ги задължават да влизат в категория с име - А, АА, АА+, ААА и т.н. Поредната залъгалка към потребителя .

Коментар

Аз нямах предвид конкретно за буквите А, B, C и прочее. Исках да наблегна главно на изключително високата консумация в режим на изчакване, която дори в спецификацията на телевизора е посочена като нещо от сорта на 0.3 W; <1 W и други подобни. А то излиза, че изобщо не отговаря на това и едни 10-на вата си похарчва за добър ден. Mupo, оказа се, че дори с кабел ver. 1.3 - няма проблем с пропускливостта на кабела на 3D-сигнал. Проблемът е бил в настройката на видео-драйвера за резолюция 1920*1080. Не беше разпънато на целия екран, ами липсваха по 30-40 пиксела от всяка страна, все едно гледам на 1800*1000 примерно. Заради това се разминаваха левия и десния кадър, като че ли не си бяха на място и се губеше 3D-ефектът. Като го разпънах на целия екран, всичко си дойде на мястото и си вземам назад думите, че не съм особено впечатлен от телевизора. Напротив - много си е добър, след като се настрои правилно.

Коментар

В момента имам достъп до:1. 23 инча монитор Филипс, който го ползвам като телевизор:- Режим на изчакване = 1.5 Вата- Режим на гледане = 40 Вата2. 26 инча телевизор Хюндай- Режим на изчакване = 0.8 Вата- Режим на гледане = 78 ВатаТова замерено с уред, който ти показва консумацията на нещо включено в него. Нещо от този род:http://www.easylifesolutions.eu/blog...y-power-meter/
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Дай ми го назаем да меря и с него?Силно вярвам, че нещо бъркам, надявам се някой да разясни по-подробно. Играя си с други електроуреди, и получавам следните числа: - отоплителен радиатор 1 КВат: 4.55 А (колкото се очаква)- телевизор JVC 29" CRT: 0.0275 A на стенд-бай / 0.29-0.30 А работещ (

Коментар

Оги, за едно си прав - един куп уж дребни консуматори накрая се оказват един сериозен разход.Понеже ми е под ръка един прибор за контрол на консуматори, подобен на този, с който мери и BO, ето резултата за един 22" монитор.В скоби са енергийните показатели според данни на производителят:LCD Monitor Samsung SyncMaster T220HD:Standby: 9W ( 2W)Operational: 46W ( 58W )Най-голям шок предизвика консумацията на AC/DC адаптери за HP лаптоп.Понеже в мен имам 2 вида - единият е за захранване на лаптопа през докинг стейшън а другият е стоковият, с който се продава лаптопа, направих тестове и на двата.Измерената мощност е на празен ход, т.е без включен лаптоп:1. 19V / 230W ( за захр. през док. станция ) - 9W2. 19V / 90W ( стоковият ) - 20WПървото както и да е.Вторият, по-малкият адаптер обаче... WTF ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?20W консумация на празен ход ?!?!?!?!?!?Тва ще го разбия от стената, нищо, че е служебно...@BO - вярвам имаш в себе си абсолютно същият Би ли проверил колко вата на празен ход има този модел според твоят прибор?Може пък моят да е повреден но това е безумно много.Дори няма да си правя труда да проверявам колко трябва да е според HP.Не вярвам да имат глупостта да обявят и една десета от това.
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

С уред от Конрад за отчитане на консумацията:40" LED TV Samsung D6500 :Пуснат: 45W / 0.14AStand-by: 0W / 0.00A (ясно че не е баш 0, но 2W на монитора ми ги хваща уреда)
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Мда забравих да спомена, че трябва да пробваш няколко вида калибровки. Даже проблема с неравномерното осветяване, почти изчезна при мен. Проблема е че не си спомням с кои точно бях Общо взето след 3-тите намерени калибровки на дисплея съм доволен.За кабела само може да се радваш, че си уцелил качествен. Браво

Коментар

Настройката на картината е супер важна - при омазани настройки и най хубавия тв се огъзва...
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ogi28b написа:
                    Дай ми го назаем да меря и с него?Силно вярвам, че нещо бъркам, надявам се някой да разясни по-подробно. Играя си с други електроуреди, и получавам следните числа: - отоплителен радиатор 1 КВат: 4.55 А (колкото се очаква)- телевизор JVC 29" CRT: 0.0275 A на стенд-бай / 0.29-0.30 А работещ (
                    Оги, с тия уреди, които аз ползвам и уж трябва да работят коректно, то излизат по-странни сметки.Както сам написа да речем сега следния тест по ток:Конвектор 800+1200=2000 вата общо.Закачам го на уреда, за да видя реалната му консумация и резултата е следния:На 800 вата мощност - 770 вата и 3.34А по уред. По сметки на 230 волта = 768 вата. Значи всичко е точно.На 1200 вата - 1131 вата и 4.91А. По сметки излиза 1129 вата. Демек всичко съвпада, защото напрежението варира с около 1 волт и консумацията постоянно варира с по 1-2-3 вата по уред.Но ако измерваш електроника, най-вече с импулсни захранвания, то тогава измерването на чистия ток и умножение по напрежението не показва реално.Всички уреди са така, които съм ползвал за отчитане на изразходваната енергия. Дори за сверка съм използвал много качествени такива, за да видя каква е разликата с моя.Това е факт поради различния вид товар - реактивен, индуктивен, разни измествания във фазите на синусоидата и т.н.За това не може да се смята само по чистата формула за напрежение по ток да ти дава консумацията (мощността).За това всички тези уреди имат електроника в тях, която следи вида на товара и показват това, колко реално харчи дадения уред. Демек същото това количество енергия, което ще ти покаже и електромера.Демек не са точно едни калкулатори да умножават тока по напрежението и на дисплея да ти покаже разхода на енергия.И точен пример ще ти дам с 26 инчовия телевизор, за който писах по-рано.По уред в покой големината на тока по уред е точно 27 милиампера на 231 волта и 0.8 вата консумация. Но ако сега извадим калкулатора и умножим въпросните 27мА по 231 волта излиза, че разхода би следвало да е 6,2 вата вместо показаните 0.8 по уред.Както виждаш има разминаване по чистата теория, защото има и други външни фактори извън едната проста формула.Ако се замислиш както колегата по-горе даде мнение, че захранването на лаптопа му в покой по формулата излиза, че "харчи":
                    Измерената мощност е на празен ход, т.е без включен лаптоп:1. 19V / 230W ( за захр. през док. станция ) - 9W2. 19V / 90W ( стоковият ) - 20W
                    20 вата без да е включен лаптоп. А същевременно зарядното не грее грам. 20 вата са много енергия, за да се губи без никаква разлика. Поне трябваше да се грее иначе къде ще отива. Примерно можеше да прави електромагнитно поле. Но 20 вата в електромагнитно поле трябваше да му дърпа ключовете от джоба докато минава покрай захранването. За това най-лесния начин да видиш едно устройство колко "харчи" е именно с един такъв "електромер", който вече се намира за по 25-30лв по магазините за такъв вид техника.Поздрави.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Евала! Подозирах, че заради различния вид товар е така. Значи горния ми пост изобщо да не се взема предвид!

Коментар

Кой от 4 -те ??http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-37es6100
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

Мога да кажа за кларити дрън дрън на LG режима - лайно. Тъста има ТВ с това нещо, изглежда ужасно, като "сапунен сериал" някъде го бяха определили. Без него е мъч бетър, нищо че 50Hz са малко по принцип. На Панасоник съм виждал техният енджин за повече херци - доволен съм. Разбира се - чисто субективно е. Ходи и виж на живо тези телевизори. Офтопик: 37" не са ли ти малко? Аз съм в къщи с 51" плазма и ми се струва нормален размер (гледа се от 3м). На тъста са 42 и малко ми малее.
                          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

На всеки телевизор като включиш тоя ефект - става като ’сапунен сериал’. Същото е и на Самсунга. Затова не го ползвам. Тези честоти имаха голямо значение при CRT екрани, при които се вижда трептенето дори и при 75 Хц, в периферното зрение основно.В такъв клас телевизори изпъкват следните разлики: поддръжката на 3d е различнна. На Самсунга е 3D активно с резолюция 1080p. За Филипса не знам, но Панасоника и ЛГ-то не го поддържат. Стига до 1080i. Ако смяташ да се отдадеш на 3D света - не е за пренебрегване. На ЛГ 3Д-то дори не е активно. Друго: Филипса е с двуядрен процесор. Не знам при телевизори каква е разликата, но ако е като при телефони - драстична е. Ама с това Амбилайт... И друго щом вземаш 3D - размерът е от огромно значение за да се насладиш на филма. Четох едни препоръки на Панасоник за тези неща, и по мое мнение - за 3D не е никак преувеличено. Ако те ограничава стена/бетон - ОК, но акоо не е това - няма никаква причина да търсиш толкова малък размер за триизмерен екран.Ако гледаш телевизорите на място - поискай да ти пуснат тестов 1080p 3D сигнал (Аватар) и гледай внимателно какви настройки правят, да не те финтират нещо. Най-добре питай консултантите от марката, а не на магазина момчетата.

Коментар

Направо се разходи до Техномаркет на Цариградско и търси Александър (май така се казваше) слабо момче около 170см висок - ходеща енциклопедия Ако си спомням добре последно беше консултант на Самсунг, обаче преди да стане консултант на определена марка (още докато беше в Люлинския магазин) направо беше разучил устройството на Панасоник до ниво атом И най-вече ходи да гледаш телевизорите на живо - на Цариградско има най-голям избор. Искай да ти ги настройват по всякакъв начин и да ти показват всякакви неща - това е работата на хората там, а не да приказват глупости от рода на ’по-новия модел просто е с по-голям екран’

Коментар

Избрал съм 37 защото ми е за стаята на вилата дето съм си я направил на бърлога :D и ще го гледам от 2 метра .Принципно грам не им разбирам.Гледах ги на живо и 3 те са по зле от монитора ми ,който ест.е и по-скъп.Което ме навежда на мисълта че още един трябва да купувам :D Може и по скъп вариант да избера ,ама май не си заслужава за техника дето след 3 години ще е демоде .Общо взето консултантите ми препоръчваха филипса ,и там за активното 3д не знам си какво имало трептения, някои ги боляло главата ,та май на него съм се спрял .
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X