Мда, това с неравномерно осветяване си е проблем вечерно време. За съжаление другият вариант е плазмен телевизор. Но там пък си трябва разработка, през деня само с щори и т.н. Ще видим в следващите години OLED технологията какво ще донесе.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ls1 написа:Яворе, при моя плеър мога да си настройвам големина на субтитрите например, да ги избързвам - забавям ако се налага, да им намествам позицията на екрана, че и цвета да им сменям май. Като чета по-горе телевизора май не ги умее тези работи. Не знам телевизора ти дали плейва *.flv например?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ls1 написа:В интерес на истината ЛГ са доста добре в това отношение, другите марки...хмм...ти самия при избор между няколко марки препоръчваш ЛГ заради плеъра, доколкото помня.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
spark написа:Колега говориш малко наизуст ми се струва. Един приятел си взе Тошиба 32 от промоцията на ментел, дето е 100 годишен модел даже не е ЛЕД и си чете БГ субтитри без никакъв проблем. Аз съм със Самсунг Д6500, какво му е на плеъра?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Mupo написа:Мда, това с неравномерно осветяване си е проблем вечерно време. За съжаление другият вариант е плазмен телевизор. Но там пък си трябва разработка, през деня само с щори и т.н. Ще видим в следващите години OLED технологията какво ще донесе.
Коментар
-
Kuku написа:Mupo написа:Мда, това с неравномерно осветяване си е проблем вечерно време. За съжаление другият вариант е плазмен телевизор. Но там пък си трябва разработка, през деня само с щори и т.н. Ще видим в следващите години OLED технологията какво ще донесе.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Умишлено не го написах по този начин, за да не ме обявят за пристрастен Технологията е значително напреднала и предимствата са безброй много, но все пак има опасност от прогаряне, а много хора се притесняват точно от това и не им се занимава да пазят панела. По-лесно е с LCD По-високата консумация всъщност не е чак толкова висока, защото посочените стойности са пикови, а те се достигат много трудно в реални условия - кой гледа чисто бял екран?
Коментар
-
А6е прогаряне, нищо им няма - плазмата ми е от 2004г. Последните 4 години почти не се изключва.Гледа се всичко - филми, детски, тв, през повечето време си е включен само и само да дрънка нещо.Статични о6рази колкото искаш. Още нищо не е прогоряло. И да, Samsung е - PS42S4......Иначе бая грее, макс го дават 330 вата.И за ка6елите малко полезно четиво:http://www.hifinews.ru/advices/details/172.htmEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Плазмата хубава, ама ако както малкия засили ключовете в ТВ-то незнам дали ще оцелее като ЛСД-то ми..........."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
tyson написа:Плазмата хубава, ама ако както малкия засили ключовете в ТВ-то незнам дали ще оцелее като ЛСД-то ми...........A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колко икономични са модерните телевизори?Ще споделя с вас едно мое наблюдение от днес, което ме изненада много. Проведох измервания на протичащия ток през два отделни телевизора, когато работят и когато са в режим на готовност (на български казано - на стенд-бай)Единият е Тошиба, модел 738, със светодиодно осветление зад екрана. Вторият е Самсунг 6100 със светодиодно осветление по ръба на панела (на български - едж-лед). Двата са с почти еднакво големи екрани, разликата е 4 инча. Измерването се случи главно заради моя интерес дали осветяването по ръба е много по-икономично от осветяването отзад. Уредът за измерване не е сертифициран за точност, но е този: UniTrend UT55.И двата телевизора бяха с нормални настройки за гледане, както си гледам телевизия всеки ден. Първо резултатите на Тошибата:Ток в режим на готовност: 63.8 мА (измерено при обхват 200 мА); 0.05 А (измерено при обхват 2 А)Ток в работен режим: 0.39-0.40 А (измерено при обхват 2 А)Резултатите на Самсунга:Ток в режим на готовност: 54.2 мА (измерено при обхват 200 мА); 0.05 А (измерено при обхват 2 А)Ток в работен режим - дневно гледане*: 0.28 А (измерено при обхват 2 А)Ток в работен режим - вечерно/нощно гледане*: 0.21-0.22 А (измерено при обхват 2 А)* дневен/нощен режим - моделът има сензор за осветеността в помещението и при по-силна светлина автоматично усилва фоновото осветление, а при намаляване на светлината - автоматично го намалява. Ако дотук не ви е ясно защо ви споделям тези неща - приканвам ви да посмятате малко и да видите колко много ток консумират тези телевизори в режим на готовност, което според мен е недопустимо. Излиза така, че докато работи, телевизорът консумира 4-5 до 8 пъти повече енергия, отколкото ако изчаква. С други думи - 5 часа изчакване са равни на 1 час гледане на телевизия. За 24 часа все едно сте гледали, да кажем, 4 часа телевизия. Айде да не са 4, ама поне 3. Това е изконсумирал телевизорът без изобщо да го включвате за гледане От тук, а и от предишните числа - всеки може сам да си сметне един телевизор как се отразява на сметката за ток, без изобщо да го включвате и без да подозирате, че харчи толкова много. А в рекламните листовки всички са рекламирани като супер-дупер икономични, клас А, клас А+++++, а какво излиза - че ако имате три такива телевизора у дома - един в хола, един в спалнята и един малък в кухнята - трите общо може би допринасят поне с 5 лева месечно само за да стоят на стенд-бай. Затова - ако искате да намалите сметката за ток малко - изключвайте всичко от контактите - телевизори, приемници на бул-сат-ком, рисийвъри, готварски печки с вградени часовници.... Малко, малко, ама защо да плащаш за нещо, което не ползваш? Бих помолил колеги, които не са скарани с тока и имат мултицети - да направят подобни измервания на техните модели телевизори. Аз се усъмних в Тошибата и затова мерих и Самсунга, ама и той си гълта доста. После ще измеря и едно Сони - по-стар модел.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар