Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мда, това с неравномерно осветяване си е проблем вечерно време. За съжаление другият вариант е плазмен телевизор. Но там пък си трябва разработка, през деня само с щори и т.н. Ще видим в следващите години OLED технологията какво ще донесе.

Коментар

ls1 написа:
      Яворе, при моя плеър мога да си настройвам големина на субтитрите например, да ги избързвам - забавям ако се налага, да им намествам позицията на екрана, че и цвета да им сменям май. Като чета по-горе телевизора май не ги умее тези работи. Не знам телевизора ти дали плейва *.flv например?
      Плейва .флв, субтитрите могат да се регулират като големина, цвят, кодировка, позиция, избързване или забавяне спрямо филма. Принципно съм съгласен за специализираните устройства, но времесъществуването на медийните плеъри беше много кратко, за да се превърнат в популярни и изпипани устройства, както двд плеъра например. Няма ли СТАНДАРТ за работата на устройствата - кучета го яли... Колкото и да е хубав, винаги има някакви косури.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

В интерес на истината ЛГ са доста добре в това отношение, другите марки...хмм...ти самия при избор между няколко марки препоръчваш ЛГ заради плеъра, доколкото помня.

Коментар

ls1 написа:
          В интерес на истината ЛГ са доста добре в това отношение, другите марки...хмм...ти самия при избор между няколко марки препоръчваш ЛГ заради плеъра, доколкото помня.
          Точно така, и не само заради плеъра, а заради най доброто съотношение цена - качество. При Самсунг е същото, но са с доста по гадно меню и по калпав плеър. Иначе и Тошибите и Шарповете работят прекрасно, но са доста по скъпи. Филипсите са ЛГ със сменени кутии, Сонитата са страхотни, но многото пари са за името отпред - а и те такто Епъл малко се опитват да ограничават потребителя към своите формати. Панасониците са хубави, на добра цена, но за БГ субтитри още на са чували - също като Тошибите и Шарповете. Другите марки няма да ги коментирам. Та така... Но това е мое мнение, не задължавам никого с него. Просто ТВтата сами голяма страст и ги следя.

Коментар

Колега говориш малко наизуст ми се струва. Един приятел си взе Тошиба 32 от промоцията на ментел, дето е 100 годишен модел даже не е ЛЕД и си чете БГ субтитри без никакъв проблем. Аз съм със Самсунг Д6500, какво му е на плеъра?
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
              Колега говориш малко наизуст ми се струва. Един приятел си взе Тошиба 32 от промоцията на ментел, дето е 100 годишен модел даже не е ЛЕД и си чете БГ субтитри без никакъв проблем. Аз съм със Самсунг Д6500, какво му е на плеъра?
              Неслучайно казах че с мнението си никого не задължавам. Тошибата от Мтел е с обновен фърмуер и вече чете бг субтитри. До преди половин година не знаеха за кирилицата. А какво му е на твоя плеър - само ти си знаеш. Както казах лично мнение. Е, кажи на хората със standalone плеърите, че си е много хубав!

Коментар

Mupo написа:
                Мда, това с неравномерно осветяване си е проблем вечерно време. За съжаление другият вариант е плазмен телевизор. Но там пък си трябва разработка, през деня само с щори и т.н. Ще видим в следващите години OLED технологията какво ще донесе.
                Плазмата е капризна, но според мен е в пъти по-добра Достатъчно е да бъде позиционирана извън пряката слънчева светлина, за да няма нужда от спускане на щорите, а и колко хора гледат телевизия удома през деня, докато са на работа По-опасно е присъстието на малко дете, което е предпоставка за работа със статични образи при детски програми, игри или просто забравяне, а то съответно води до прогаряне на панела.На картина мисля, че няма аналог

Коментар

Kuku написа:
                  Mupo написа:
                  Плазмата е капризна, но според мен е в пъти по-добра Достатъчно е да бъде позиционирана извън пряката слънчева светлина, за да няма нужда от спускане на щорите, а и колко хора гледат телевизия удома през деня, докато са на работа По-опасно е присъстието на малко дете, което е предпоставка за работа със статични образи при детски програми, игри или просто забравяне, а то съответно води до прогаряне на панела.На картина мисля, че няма аналог
                  Плазмата е без аналог в качеството на картината.А мнението би било вярно ако беше дадено преди 6-7 години.Към днешна дата всички гореописани минуси на плазмения дисплей са в миналото.Единствения минус, ако мога така да го нарека, е по-голямата консумация на енергия. Но не е болка за умиране. :D
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Умишлено не го написах по този начин, за да не ме обявят за пристрастен Технологията е значително напреднала и предимствата са безброй много, но все пак има опасност от прогаряне, а много хора се притесняват точно от това и не им се занимава да пазят панела. По-лесно е с LCD По-високата консумация всъщност не е чак толкова висока, защото посочените стойности са пикови, а те се достигат много трудно в реални условия - кой гледа чисто бял екран?

Коментар

Съгласен съгласен Аз взех Lcd по скоро за баща ми и като го знам какъв е, реших да си спестя мъките с него. Доволен е пък и аз от време навреме пусна някой филм. Когато го купувах търсех добър плеар, че трябваше и за него да обяснявам.

Коментар

А6е прогаряне, нищо им няма - плазмата ми е от 2004г. Последните 4 години почти не се изключва.Гледа се всичко - филми, детски, тв, през повечето време си е включен само и само да дрънка нещо.Статични о6рази колкото искаш. Още нищо не е прогоряло. И да, Samsung е - PS42S4......Иначе бая грее, макс го дават 330 вата.И за ка6елите малко полезно четиво:http://www.hifinews.ru/advices/details/172.htm
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                          Иначе бая грее, макс го дават 330 вата.
                          Мълчи ва...

Коментар

Плазмата хубава, ама ако както малкия засили ключовете в ТВ-то незнам дали ще оцелее като ЛСД-то ми...........
                            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
                              Плазмата хубава, ама ако както малкия засили ключовете в ТВ-то незнам дали ще оцелее като ЛСД-то ми...........
                              Плазмите са с предпазно стъкло отпред. Здраво е. И много по-трудно за надраскване от ТФТ матриците. Ще видиш скоро, като детето ти вземе нещо остро и почне да драска навсякъде. От опит на приятели с деца около мен забелязвам, че почти няма пропуснат от надиране телевизор от малко дете.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колко икономични са модерните телевизори?Ще споделя с вас едно мое наблюдение от днес, което ме изненада много. Проведох измервания на протичащия ток през два отделни телевизора, когато работят и когато са в режим на готовност (на български казано - на стенд-бай)Единият е Тошиба, модел 738, със светодиодно осветление зад екрана. Вторият е Самсунг 6100 със светодиодно осветление по ръба на панела (на български - едж-лед). Двата са с почти еднакво големи екрани, разликата е 4 инча. Измерването се случи главно заради моя интерес дали осветяването по ръба е много по-икономично от осветяването отзад. Уредът за измерване не е сертифициран за точност, но е този: UniTrend UT55.И двата телевизора бяха с нормални настройки за гледане, както си гледам телевизия всеки ден. Първо резултатите на Тошибата:Ток в режим на готовност: 63.8 мА (измерено при обхват 200 мА); 0.05 А (измерено при обхват 2 А)Ток в работен режим: 0.39-0.40 А (измерено при обхват 2 А)Резултатите на Самсунга:Ток в режим на готовност: 54.2 мА (измерено при обхват 200 мА); 0.05 А (измерено при обхват 2 А)Ток в работен режим - дневно гледане*: 0.28 А (измерено при обхват 2 А)Ток в работен режим - вечерно/нощно гледане*: 0.21-0.22 А (измерено при обхват 2 А)* дневен/нощен режим - моделът има сензор за осветеността в помещението и при по-силна светлина автоматично усилва фоновото осветление, а при намаляване на светлината - автоматично го намалява. Ако дотук не ви е ясно защо ви споделям тези неща - приканвам ви да посмятате малко и да видите колко много ток консумират тези телевизори в режим на готовност, което според мен е недопустимо. Излиза така, че докато работи, телевизорът консумира 4-5 до 8 пъти повече енергия, отколкото ако изчаква. С други думи - 5 часа изчакване са равни на 1 час гледане на телевизия. За 24 часа все едно сте гледали, да кажем, 4 часа телевизия. Айде да не са 4, ама поне 3. Това е изконсумирал телевизорът без изобщо да го включвате за гледане От тук, а и от предишните числа - всеки може сам да си сметне един телевизор как се отразява на сметката за ток, без изобщо да го включвате и без да подозирате, че харчи толкова много. А в рекламните листовки всички са рекламирани като супер-дупер икономични, клас А, клас А+++++, а какво излиза - че ако имате три такива телевизора у дома - един в хола, един в спалнята и един малък в кухнята - трите общо може би допринасят поне с 5 лева месечно само за да стоят на стенд-бай. Затова - ако искате да намалите сметката за ток малко - изключвайте всичко от контактите - телевизори, приемници на бул-сат-ком, рисийвъри, готварски печки с вградени часовници.... Малко, малко, ама защо да плащаш за нещо, което не ползваш? Бих помолил колеги, които не са скарани с тока и имат мултицети - да направят подобни измервания на техните модели телевизори. Аз се усъмних в Тошибата и затова мерих и Самсунга, ама и той си гълта доста. После ще измеря и едно Сони - по-стар модел.

Коментар

Working...
                                X