Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

rebel написа:
    Ами на мен като цяло не ми е болка ако вляза с кабел, а не през WiFi, но като гледам разликата е, че 2рия е с отворен браузър, което предполагам че означава, че мога да си влизам в различни сайтове, а първия мога да гледам само youtube!Като цяло каквото и да взема искам да е качествено! Чудя се между тошибите и самсунга! По добре е тошибата, защото е LED и е 42 инча, но пък самсунг са си марка с дълги години опит в екраните и мисля, че са по сигурни! До колкото разбрах главен проблем е че телевизията ми е кабеларка! Предполагам, че телевизорите си имат настройка на резолюцията и мога да намаля картината ако не се вижда хубаво, докато се реша да взема цифрова...?
    Виж колега за 750 лв можеш да си вземеш този LG 42 инча колкото по голям толкова по хубаво.От както имам HD приемника едва ли ще ми се гледа друга телевизия.И аз до преди 4 месеца съм си мислел че съм гледал телевизия пууу.

Коментар

rebel написа:
      Ами на мен като цяло не ми е болка ако вляза с кабел, а не през WiFi, но като гледам разликата е, че 2рия е с отворен браузър, което предполагам че означава, че мога да си влизам в различни сайтове, а първия мога да гледам само youtube!Като цяло каквото и да взема искам да е качествено! Чудя се между тошибите и самсунга! По добре е тошибата, защото е LED и е 42 инча, но пък самсунг са си марка с дълги години опит в екраните и мисля, че са по сигурни! До колкото разбрах главен проблем е че телевизията ми е кабеларка! Предполагам, че телевизорите си имат настройка на резолюцията и мога да намаля картината ако не се вижда хубаво, докато се реша да взема цифрова...?
      Не е проблем че си на кабел, а че кабелния ти оператор няма цифрово излъчване.А може и да има, и ти да не знаеш.Тук в Хасково всички - и малки и големи - вече пуснаха цифрово излъчване.Иначе за резолюцията - на аналогова теелвизия ще е гадно, обещавам.Телевизора не може да си намаля резолюцията - той интерполира липсващите пиксели.Ако си я намаляше - трябваше половината пиксели да не работят или да гледаш картината в кутийка в средата на екрана.Между Тошиба и Самсунг избора е труден - и двата вида са добри за парите си. Тогава вече почват да се гледат неща като дизайн, дебелина, сервиз и т.н.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Мисля да избера Тошибата - по голям, по добра гаранция, смарт тв функции а и самсунга не е LED! Май утре ще ходя да говоря с банковите институции да видим дали ще се спазарим :D
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Онзи ден си купих смарт тв Самсунг ес6100 за 1300лв , е казвам Ви колеги , че не съжалявам нито за секунда.

Коментар

Аз предпочитах да си мълча до последно, ама като видях, че си писал, вече не се сдържам. 42-ри размер си взел, нали така? Можеш ли да дадеш конкретни отзиви за приветливостта на менюто, за подредбата и визуализацията на списъка с цифрови канали, възможност за смяна на местата и редакция на имената има ли, и дали случайно си ползвал оптичния изход, че прочетох нещо, което не ми хареса за него в инструкциите на модела. Нещо за 2D -> 3D конвертора да кажеш?Мисля утре вечерта да се разходя и да си напазарувам един такъв. Има ли значение дали го вземам от Техномаркет или от Технополис?

Коментар

Оги, аз съм с es6530, който до голяма степен е същият. С менюто се борави лесно, имаш си бутони в четири посоки + "enter" на дистанционното. Сравнение с един Филипс на 2 години, скоростта и "логичността" по менютата е на съвсем различно ниво. По въпроса за подредбата на каналите, има си бутон скойто се извикват списъка на каналите. Имаш възможност да показва, както аналогови, цифрови и смесено и от двата. В самият списък с каналите, може да ги местиш, както един по един, така и през 5 мисля че бяха, всичко това посредством четири посочните бутони или копчето за каналите. За смяна на местата в решетката на каналите има опция да си ги свалиш на флашка, да ги редактираш, и да ги заредиш отново в телевизора. Дали ръчно в самият телевизор могат да се редактират, не знам. Дотолкова съм му свикнал с дистанционното, че не се и замислям. Отделно Самсунг предоставят безплатна програма за смартфони Самсунг, който се превръщат в пълноценно дистанционно. Оптичният изход не съм го ползвал, нямам идея как се държи. Конвертирането от 2d->3d - има го но не очаквай чудеса. Затова пък истински 3d филм изглежда зашеметително. Много по силно е изразен ефекта на дълбочина, да кажем от Арената (мое мнение). Само да добавя основният и най-важен плюс на телевизора - вграденият плеар е на светлинни години от конкурентите, от същият период. Няма филм до момента, който да не е тръгнал. Не се притесняваш нито за видео, нито за аудио кодека намачкал съответният филм. Лично мен това ме спря на Самсунг. Нямам плеар, компютъра е далеч, но пък винаги може да си пуснеш филма по безжичната мрежа. Даже вече има техника за вграждане на 3d субтитри във видео потока на филма. Кое техно ще избереш е въпрос на личен избор. Аз избрах "...полис", защото когато купувах там се предлагаше на същата цена + още два чифта активни очила. Само те струваха малко над 70лв.п.п. Тия вериги за пореден път се излагат. Уж промо, а тя цената същата като преди 7-8 месеца ... КОЖОДЕРИ

Коментар

Въобще не очаквам нещо специално от конвертора, просто ей така от интерес питам. То е ясно, че сериозното гледане ще е с истински триизмерни филми. Вече съм се подготвил с пионерчето - Аватар. Вече ме сърбят очите Ще избера "...маркет", че ми е по-близо и според сайта - има наличен моя модел в близкия "...маркет". Даже се чудя дали да не отида ей сега да го видя за последно наживо и ако го нямат на склад - да си го "поръчам" за утре.

Коментар

ориентирай се към *IPS вместо *PVA или *MVAиначе в Самсунг ТВ-тата има и модели с несамсунг матрици.виж за повече инфо:http://www.avforums.com/forums/lcd-l...placed-31.html

Коментар

Аз избрах Технополис. Само да добавя към мнението на Миро - 2д-3д конвертора работи ок, но канала трябва да е HD. Хубавото също е , че самият процесор на телевизора е двуядрен и обработва бързо дооста пълничкият ми външен хард който е 1ТБ. Като цяло останах с впечатление, че 3д с пасивни очила има някак си по-дълбок ефект отколкото с активниите, но пък ъгъла на гледане е по-малък с пасивните такива. Другото е казано. Все пак го имам от седмица и не съм му свикнал още напълно.

Коментар

Вчера забравих да отбележа, че 3d субтитри не тръгват през вграденият плеар. Трябва си или компютър, или външен 3d плеар. По въпроса за процесора, на 6-та серия е едноядрен. Вече в 7-ма и 8-серия е двуядрен, с видео ускорител manli400.

Коментар

И аз имам Самсунг 32 инчов. На мен местенето и подредбата на каналите след ъпдейт ми отнема между 20-30 мин. Е това ме дразни.Други забележки нямам.
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Да се похваля: Днес купих телевизора! Избрах SAMSUNG UE-39EH5003 защото спрямо тошибата, картината беше осезаемо по-добра! От 10 минути бърникам по настройките и не мога да се оправя с няколко неща:Как да подкарам субтитри когато пусна филм през флашката, какъв формат филми мога да гледам на него или с други думи като дърпам фимли какво трябва да пише на формата отгоре? Телевизора ми го продадоха като LED, на кутията и всичко си пише LED, но на много места в интернет пише LCD, това как трябва да си го обяснявам или да не питам?

Коментар

За субтитрите - ако филма се казва Proba.avi , то субтитрите трябва да се казват Proba.srt Хубаво е преди това, да ги преработиш, да бъдат с главни букви. Например "Преработи субтитрите", да станат така "ПРЕРАБОТИ СУБТИТРИТЕ". Защо да го правиш, дори при зададени от телевизора максимален размер, те са прекалено дребни. Така си спестяваш малко работа на очите. Как да го направиш, аз лично копирам текста на субтитрите, зареждам го в "Дума" , ctrl+a (маркирай всичко), десен бутон на мишката, слагаш тикчето на All Caps. След това save as, като plain text с името на филма. След като си го запазил, да вземем примера отгоре, т.е. Proba.txt, следва rename и замества txt с srt. Виж преди това за съответният модел дали може да възпроизвежда субтитри с формат txt. Тогава последната операция отпада. Изглежда дълго и объркано написано, но след като го направиш един път, всичко става бързо и лесно. И най-важното щадиш очите си.

Коментар

LCD е екрана, а LED е подсветката му.Първите LCD екрани ползват подсветка от лампи, а новите LCD екрани се осветяват от светодиоди (LED).

Коментар

Екстра...стана мерси! Малко са на китайски, но предполагам, че това е от шрифта и трябва да го променя....А какво качество трябва да свалям? http://zamunda.net/details.php?id=272249&hit=1 това например ще го прочете ли?

Коментар

Working...
                                X