Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

4K UHDTV (3840 × 2160p) 8K UHDTV (7680 × 4320p)Внушително!Който е ходил на IMAX е виждал нещо подобно на 4К но на лента

Коментар

Аууу изоставам, ама при 8к дисплеи, да му мислят геймърите. Ще кихат за видеокарта колкото 1 Фиат
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Искате да кажете, че всичките там НВО, Синемакс, Травел, Нешънъл, Ала-Бала в ХД формат са един вид менте? Защото картината наистина е потресаващо различна Или просто са ХД, но не са ФУЛ ХД?

Коментар

720p до 1080i
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Телевизиите са просто HD, което пак си е супер, особено за телевизори до 42 инча. Аз от години не съм гледал филм вкъщи, който да не е HD или Full HD. И на 40 инча разлика почти няма. Зависи също и от битрейта де. А имам едни рекламни клипове 1080p - е няма такава картина.Скоро ми пуснаха от кабелната bTV HD и разликата със стандартното bTV е огромна естествено.Между другото четох някъде, че 720p e по-добре от 1080i.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
              Между другото четох някъде, че 720p e по-добре от 1080i.
              Донякъде.Ако гледаш статична картина 1080i ще се вижда по добре. Може би затова кадрите от Лукс ТВ са толкова зашеметяващи Но най честия случай е когато нещо на екрана (или още по лошия вариант - камерата) да се движи.При 1080i се предават един след друг два полукадъра с вертикална резолюция 540 линии (през една). Човешкото око ги възприема като една картина с двойна резолюция. Ако обаче в нея има движение двата последователни полукадъра имат значителна разлика. Получава се ефектът на "назъбване" на вертикалните контури които се движат. За да него забелязваме във всеки телевизор има филтър който "замазва" разликата (деинтерлейсинг филтър)Това довежда до деградиране на вертикалната резолюция и реално това което виждаме никога не е 1080 реда. Съизмеримо е със 720р режима.Допълнително при бързите движения имаме деградиране на резолюцията и по хоризонтала заради ограничената честотна лента и компесията "със загуба" която се ползва.Много ми е странно когато рекламират телевизор с матрица способна да се рифрешва на 100-200-400 Hz на която гледаме интерлейс видео сигнал Ето малко картинки за онагледяване:

Коментар

Дойде време и аз да ползвам темата! Мисля да направя подарък на семейството за коледа! Ще мога да отделя около 50лв на месец, което означава телевизор до 800 лв! В технополис ми предложиха този: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-37PFL3007H като цената беше друга - 850лв! На сайта гледам че са сложили цена 850 на същия 42 инча, но в магазина не беше така. На мен като цяло този самсунг http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-39EH5003 по ми грабна окото! Продавача каза, че картината му не е мн качествена и че филипса бил по добър, но съм се научил да не ги слушам! Хола е голям, така че искам да е около 40 инча! Нямам цифрова телевизия и скоро няма и да сложа! Незнам това как се отразява на картината и наистина мн мн не разбирам, затова ми трябва помоща Ви. Искам да чете и филми от флашка със субтитрите и всичко
                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

И най-качествения телевизор пуска картина качествена дотолкова, доколкото качествен сигнал му подадеш. Аз не мога да си представя аналогова телевизия на толкова голям телевизор. Ще си изключително недоволен, със сигурност. Ако нямаш цифрова телевизия изобщо няма смисъл да избираш по качество на картината, вземай най-евтиното с най-добра гаранция и това е.

Коментар

Без цифрова не виждам как ще стане, а и тези телевизори си заслужават да си пуснеш и HD. Разликата е много голяма.

Коментар

Колегите са ти писали ,че без цифрова телевизия няма да имаш добра картина.Насочил си се към модели с LCD матрица,а вече има по нова LED матрица с по добра картина.http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40rl838g
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Попринцип телевизията ще се гледа от родителите ми, в смисал не търся някакво перфектно качество, искам да си се вижда добре на голям екран, предполагам, че като пускам HD филми през usb или ако исбера тошибата и си го вържа към интернет, качеството ще си зависи от резолюцията на филма който съм свалил? Иначе телевизията ясно че няма да е с най-якото качество, но ще си се гледа нали? Няма да е някво размазано или разтегнато? В крайна сметка може да взема и някаква цифрова телевизия, но засега няма смисъл да давам излишно допълнително пари!А на тази тошиба пише, че има USB плейър, но отдолу не пише да има USB входове....това как да го разбирам?

Коментар

Естествено, че ще е размазано и разтеглено, разпъваш 720х576 картина на 1920х1080.

Коментар

rebel написа:
                            Попринцип телевизията ще се гледа от родителите ми, в смисал не търся някакво перфектно качество, искам да си се вижда добре на голям екран, предполагам, че като пускам HD филми през usb или ако исбера тошибата и си го вържа към интернет, качеството ще си зависи от резолюцията на филма който съм свалил? Иначе телевизията ясно че няма да е с най-якото качество, но ще си се гледа нали? Няма да е някво размазано или разтегнато? В крайна сметка може да взема и някаква цифрова телевизия, но засега няма смисъл да давам излишно допълнително пари!А на тази тошиба пише, че има USB плейър, но отдолу не пише да има USB входове....това как да го разбирам?
                            Щом ще се гледа от родителите ти по-добре им вземи нещо в ниския клас.На тях на дали им дреме за фул хд и тн.И им помогни със дистанционното
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз се оглеждам за втори телевизор за спалнята и си харесах този, защото си има Wi-Fi без адаптери, достатъчно тънък е и го гледах в Техномаркета - картината ми хареса, а с платинена карта за отстъпка от 7% ти излиза малко над ръба на бюджета:http://www.technomarket.bg/products/...oshiba-40rl938
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ами на мен като цяло не ми е болка ако вляза с кабел, а не през WiFi, но като гледам разликата е, че 2рия е с отворен браузър, което предполагам че означава, че мога да си влизам в различни сайтове, а първия мога да гледам само youtube!Като цяло каквото и да взема искам да е качествено! Чудя се между тошибите и самсунга! По добре е тошибата, защото е LED и е 42 инча, но пък самсунг са си марка с дълги години опит в екраните и мисля, че са по сигурни! До колкото разбрах главен проблем е че телевизията ми е кабеларка! Предполагам, че телевизорите си имат настройка на резолюцията и мога да намаля картината ако не се вижда хубаво, докато се реша да взема цифрова...?

Коментар

Working...
                                X