Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Гледаш 3Д филм на 2Д телевизор с 3Д очили и каваш, че става работата???
    Няма как да ти го покажа много си далеч.Сега да седна да ти обеснявам няма как да стане.Нали не мислиш че чаршава на киното е 3Д?Както вече казах не е качестово като на киното,но е доволно.Когато го видях казах на един приятел,вика ми ти си третия който ми казва подобно нещо.Дреме ми какво ще ми кажете,аз виждам за какво става дума.И не мислиш ли че не зависи само от телевизора дали е 3Д ами и как е сниман?

Коментар

Kuku написа:
      Всички филми, които са снимани за анаглифни очила могат да се гледат и на стар кинескопен телевизор с очила за 2лв. Дори можеш сам да си ги оцветиш. Тайната на триизмерното кино е от 1960-та година, ако не и от по-назад. Идеята е - 2 обектива на 6.5см. един от друг, единия с червен, а другия със син(зелен, зимбаков) филтър снимат върху един носител. Получава се "размазано" шарено изображение, което като се "раздели" с правилните филтри - става "триизмерно". И да, в замунда има Аватар 3Д, който е анаглифка и си се гледа точно с очила за 2 кинта на какъвто искаш телевизор. Новите филми, дето са на блурей и искат мама и тате - ги има и в анаглифен формат
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        Kuku написа:
        Всички филми, които са снимани за анаглифни очила могат да се гледат и на стар кинескопен телевизор с очила за 2лв. Дори можеш сам да си ги оцветиш. Тайната на триизмерното кино е от 1960-та година, ако не и от по-назад. Идеята е - 2 обектива на 6.5см. един от друг, единия с червен, а другия със син(зелен, зимбаков) филтър снимат върху един носител. Получава се "размазано" шарено изображение, което като се "раздели" с правилните филтри - става "триизмерно". И да, в замунда има Аватар 3Д, който е анаглифка и си се гледа точно с очила за 2 кинта на какъвто искаш телевизор. Новите филми, дето са на блурей и искат мама и тате - ги има и в анаглифен формат
        Тук няма как да не се съглася с теб,даже и винаги съм се чудел когато съм гледал филми тея американци що гледат филми със такива картонени очила,та и чак се пазят. Ама на има хора дето не знаят,или си мислят че знаят всичко.Без лоши чуства.

Коментар

Чеееееееееките малко брЯ!!!Изедохте ме с парцалите.... Зададох въпроса с удивление, именно, защото не съм знаел тези неща Вие го подкарахте на заяждане.... Няма как да знам такова нещо, защото никога не съм се интересувал и ми стана много (приятно) странно, че може по този начин да се постигне този ефект.БЛАГОДАРЯ, ЗА КОЕТО!Утре вечер ще пробвам....

Коментар

Kuku написа:
            Чеееееееееките малко брЯ!!!Изедохте ме с парцалите.... Зададох въпроса с удивление, именно, защото не съм знаел тези неща Вие го подкарахте на заяждане.... Няма как да знам такова нещо, защото никога не съм се интересувал и ми стана много (приятно) странно, че може по този начин да се постигне този ефект.БЛАГОДАРЯ, ЗА КОЕТО!Утре вечер ще пробвам....
            Е той nai7 ти пише - не си ли се чудил и ти, що в някой филм като идат на кино седят с картонените скивачки и маат пуканки? Едно време имаше такива стереоскопични картички, а с малко умение - се постигат и интересни ефекти. Разстоянието между центровете на очите е 65мм... от там всичко е малко нагаждане и напасване. Има анаглифни филми по зелен и червен цвят, а има и такива които са по други цветове. Модерните телевизори, които разчитат на модерни електронни цайси ползват различна технология, но според мен е дървена - синхронизацията става посредством електронно затваряне на неактивното око, ако мога така да се изразя. Елементарна, но груба работа - скъпа.
            Steliyan's Life!

Коментар

Airfan написа:
              spark написа:
              За 5-та серия не знам, но 6-та дъвче всякакви MKV-та, дори с няколко аудио потока и може да си ги сменяш. Е, профил High@5 или 5.1 може и да го поизмъчи, трябва някой път да пробвам. DTS декодера е мнооого важно нещо, щото не ми се дават още 300-400лв за ресийвър. Не, че не може да се реенкодне в AC3, ама пак губене на време.
              Моята машина няма DTS декодер, обаче се надявам да успявам по лан-а да стриймвам успешно и тези филми. В близките дни ще му опъна кабела и ще видим...
              И аз отдаван се точа на някое ресивърче, да си пусна по оптика звука към него и да приключа проблемите с ДТСа, ама на, жената мрънкоти и гледам да не развалям семейното щастие Иначе сега ако не намирам релийз с АС3 звук си конвертирам филма за 10тина минути с тази програма: Popcorn MKV audio converter, http://www.heartware.dk/А за 3Д филмите и аз съм пробвал - с едни очила подарък с някакво списание - да става - теглите си 3Д филм и го гледате с очилата.И на телевизора става и на монитора на компира, ама мен ми е гадно 3Д-то, заболяват ме очите - даже и на кино.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колеги, какво мислите за тази плазма ?Гледам, че нещо не ги хвалите много, много плазмите ... Картината добра ли е ? Гледам също, че пише WI-FI ГОТОВНОСТ , това какво ще рече, има ли интернет или не ? И дали си чете филми със субтитри. Доста съм се навил на него ...http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P42UT30E

Коментар

delete написа:
                  Колеги, какво мислите за тази плазма ?Гледам, че нещо не ги хвалите много, много плазмите ... Картината добра ли е ? Гледам също, че пише WI-FI ГОТОВНОСТ , това какво ще рече, има ли интернет или не ? И дали си чете филми със субтитри. Доста съм се навил на него ...http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P42UT30E
                  Означава, че срещу едни пари един ден можеш да си купиш WiFi модула и да имаш интернет. Плазмата си е ОК, ако гониш черното в картината. Ако искаш печка, която хем не топли хем харчи - плазмата е твоя телевизор. За сравнение - това ще папка около 121W/час, а едно LED LCD ще се справя с около 30-40W. Ти си преценяш, но по мое мнение, натъртвам - по мое мнение - плазмите бяха на мода преди 8 години.
                  Steliyan's Life!

Коментар

Е добре това 120 вата са, колкото 1 крушка ... Едва ли ще се отрази кой знае колко на тока Иначе този модул за интернета от къде може да се вземе и какви пари е ?

Коментар

Не знам колко пари е Wi-Fi модула. На мен ми подариха един такъв в Метро като си купих телевизора. Щом ги подаряват, явно няма да са много скъпи . Всъщност не очаквай кой знае какво от този модул. Чрез него на телевизора ще можеш да гледаш онлайн клипчета от youtube и няколко не особено популярни сайтове, както и да браузваш в интернет директно от телевизора, което за мен е напълно безсмислено. Аз му намерих за момента едно нелошо приложение: благодарение на модула и на софтуера, който върви с него, телевизорът и домашният ми компютър се видяха и разпознаха и вече изгледах един филм, който пуснах от компютъра, на телевизора. Качеството на картината е съвсем приемливо, но звукът малко нещо като от тенекия се чува. Но - става. Без допълнителни кабели, през Wi-Fi.Забелязах и още нещо: ако този Wi-Fi модул стои постоянно включен в телевизора, последният започва мноооого да се бави.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

delete написа:
                        Е добре това 120 вата са, колкото 1 крушка ... Едва ли ще се отрази кой знае колко на тока Иначе този модул за интернета от къде може да се вземе и какви пари е ?
                        http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/compatibility/usb/option2_1a.htmlНетгиъра е 100+ лв. По добре му писни един кабел.
                        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

120 вата е обикновено лсд, а плазмата е около 200 вата и нещо дори повече консумация и мисля имат вентилатори за охлаждане
                          Fiat Bravo TD100

Коментар

Понеже е засегната темата за 3D телевизорите, да кажа и аз нещо за 3D филмите и начините да гледате в 3D формат всеки филм, дори и черно-бял на Чарли Чаплин. Възможностите са няколко. Вече се снимат филми директно в 3D формат, като се използват камери с 2 или 3 обектива разположени в една равнина, но отдалечени един от друг на точно определено разстояное. Тази технология копира човешкото зрение което е стереоскопично - гледаме обктите с две очи и придобиваме представа за разстоянието до тях, като мозъка сравнява ъгъла който се получава между двете очи и наблюсаания обект. Това стои в основата на 3D киното. Последователно на екрана се прожектират кадрите от единия и другия обектив и в зависимост от начина на разделяне на двата кадъра се използват различен вид 3D очила. Най евтиния вариант е когато в двата кадъра има цветова разлика и се използват анаглифни 3D очила с различни филтри за двете очи - примерно червен и син или червн и зелен. В единия кадър нивото на синия цвят е много ниско, а в другия нивото на червения. По този начин използвайки анаглифни очила с червено и синьо стъкло с едното око виждаш единия а с другото другия кадър. Хоризонталното изместване между двата кадъра създава илюзията за триизмерен образ, въпреки че всичко което виждаме се прожектира в една равнина. В последствие са разработени и по-модерните технологии за определяне кой кадър с кое око трябва да се вижда. Направени са очила с оптична система която улавя кадри от различни екрани и ги предава към съответното око. Има и очила с течно-кристална бленда, която се управлява от електронен модул вграден в самите очила и се захранва от малка акумулаторна батерия. При този тип очила последователно се активират течно-кристалните бленди пред двете очи в синхрон със скороста на прожектираните кадри. Така всяко око вижда вижда само кадъра който трябва и няма изкривяване на цветовите нюанси, тъй като няма и цветови светлофилтри. От няколко години с разработването на видео-карти NVIDIA 8800, се предлага опцията всеки който разполага с такава и всички по-нови версии, да може да си пусне на компютъра филм в 3D формат и да си го гледа на обикновен монитор със съответните очила или с анаглифни такива. Разработен е софтуер, който обработва всеки филм, който искате в реално време към 3D формат и го показва на монитора така че с помоща на подходящи очила може да го гледате в 3D формат. Този хардуер разработен от NVIDIA се вгражда в 3D LED телевизорите и става възможно да си гледаме 3D филми на домашния телевизор. В последствие и конкурента на NVIDIA - ATI, които се га вече са собственост на AMD, започва разработка на аналогичен хардуер и софтуер за възпроизвеждане на видео в 3D формат. Сега вече всеки който разполага с достатъчно производителен хардуер може да си пусне филм в 3D формат на компютъра. За потребителите на NVIDIA има NVIDIA 3D Vision Video Player който предоставя тази възможност, както и CyberLink PowerDVD 11, който дава възможност да се гледат филми в 3D формат и с видео-карти на ATI / AMD и INTEL. Разликата в качеството на 3D ефектите е значителна в зависимост формата на видео-файла, като филм сниман в 3D формат предоставя прекрасни 3D ефекти, а филм сниман в 2D и след това възпроизвеждан с помоща на споменатия софтуер и хардуер в 3D формат не подчертаа до такава степен ефектите по разбираеми причини. Ето и една картинка за анаглифни очила - кадър от филм в 2D формат възпроизведен в 3D вариант с помоща на споменатия софтуер (за анаглифни очила с червено и синьо) и снимка направена с 3D камера :
                            Прикачени файлове
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

С какво се бърше прахоляка от новите телевизори, има ли някакви специални кърпи за целта? Питането ми е съвсем сериозно, защото жена ми попиля с една гюдерия преди няколко години първия TFT монитор у нас.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                                С какво се бърше прахоляка от новите телевизори, има ли някакви специални кърпи за целта? Питането ми е съвсем сериозно, защото жена ми попиля с една гюдерия преди няколко години първия TFT монитор у нас.
                                С микрофибърна кърпа и спрей за почистване на TFT. Бърше се на изключен телевизор/монитор без да се натиска силно. Трябва да внимаваш да не потече препарата и да се просмуче между матрицата и предния панел, защото може да се навре където не трябва. Не използвай препарати за стъкла, обезмаслители и други такива които съдържат ацетон, спирт или някакъв друг силен разтворител, защото може да повредиш външния предпазен слой на матрицата. Вместо микрофибърна кърпа, може да използваш кухненска хартия, но трябва да бъде мека, защото някой ръб получен при сгъването и може да остави драскотини по дисплея.
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X