Kuku написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
Kuku написа:Гледаш 3Д филм на 2Д телевизор с 3Д очили и каваш, че става работата???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Kuku написа:Гледаш 3Д филм на 2Д телевизор с 3Д очили и каваш, че става работата???
Коментар
-
Чеееееееееките малко брЯ!!!Изедохте ме с парцалите.... Зададох въпроса с удивление, именно, защото не съм знаел тези неща Вие го подкарахте на заяждане.... Няма как да знам такова нещо, защото никога не съм се интересувал и ми стана много (приятно) странно, че може по този начин да се постигне този ефект.БЛАГОДАРЯ, ЗА КОЕТО!Утре вечер ще пробвам....
Коментар
-
Kuku написа:Чеееееееееките малко брЯ!!!Изедохте ме с парцалите.... Зададох въпроса с удивление, именно, защото не съм знаел тези неща Вие го подкарахте на заяждане.... Няма как да знам такова нещо, защото никога не съм се интересувал и ми стана много (приятно) странно, че може по този начин да се постигне този ефект.БЛАГОДАРЯ, ЗА КОЕТО!Утре вечер ще пробвам....Steliyan's Life!
Коментар
-
Airfan написа:spark написа:За 5-та серия не знам, но 6-та дъвче всякакви MKV-та, дори с няколко аудио потока и може да си ги сменяш. Е, профил High@5 или 5.1 може и да го поизмъчи, трябва някой път да пробвам. DTS декодера е мнооого важно нещо, щото не ми се дават още 300-400лв за ресийвър. Не, че не може да се реенкодне в AC3, ама пак губене на време.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колеги, какво мислите за тази плазма ?Гледам, че нещо не ги хвалите много, много плазмите ... Картината добра ли е ? Гледам също, че пише WI-FI ГОТОВНОСТ , това какво ще рече, има ли интернет или не ? И дали си чете филми със субтитри. Доста съм се навил на него ...http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P42UT30E
Коментар
-
delete написа:Колеги, какво мислите за тази плазма ?Гледам, че нещо не ги хвалите много, много плазмите ... Картината добра ли е ? Гледам също, че пише WI-FI ГОТОВНОСТ , това какво ще рече, има ли интернет или не ? И дали си чете филми със субтитри. Доста съм се навил на него ...http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P42UT30ESteliyan's Life!
Коментар
-
Не знам колко пари е Wi-Fi модула. На мен ми подариха един такъв в Метро като си купих телевизора. Щом ги подаряват, явно няма да са много скъпи . Всъщност не очаквай кой знае какво от този модул. Чрез него на телевизора ще можеш да гледаш онлайн клипчета от youtube и няколко не особено популярни сайтове, както и да браузваш в интернет директно от телевизора, което за мен е напълно безсмислено. Аз му намерих за момента едно нелошо приложение: благодарение на модула и на софтуера, който върви с него, телевизорът и домашният ми компютър се видяха и разпознаха и вече изгледах един филм, който пуснах от компютъра, на телевизора. Качеството на картината е съвсем приемливо, но звукът малко нещо като от тенекия се чува. Но - става. Без допълнителни кабели, през Wi-Fi.Забелязах и още нещо: ако този Wi-Fi модул стои постоянно включен в телевизора, последният започва мноооого да се бави.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
delete написа:Е добре това 120 вата са, колкото 1 крушка ... Едва ли ще се отрази кой знае колко на тока Иначе този модул за интернета от къде може да се вземе и какви пари е ?Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Понеже е засегната темата за 3D телевизорите, да кажа и аз нещо за 3D филмите и начините да гледате в 3D формат всеки филм, дори и черно-бял на Чарли Чаплин. Възможностите са няколко. Вече се снимат филми директно в 3D формат, като се използват камери с 2 или 3 обектива разположени в една равнина, но отдалечени един от друг на точно определено разстояное. Тази технология копира човешкото зрение което е стереоскопично - гледаме обктите с две очи и придобиваме представа за разстоянието до тях, като мозъка сравнява ъгъла който се получава между двете очи и наблюсаания обект. Това стои в основата на 3D киното. Последователно на екрана се прожектират кадрите от единия и другия обектив и в зависимост от начина на разделяне на двата кадъра се използват различен вид 3D очила. Най евтиния вариант е когато в двата кадъра има цветова разлика и се използват анаглифни 3D очила с различни филтри за двете очи - примерно червен и син или червн и зелен. В единия кадър нивото на синия цвят е много ниско, а в другия нивото на червения. По този начин използвайки анаглифни очила с червено и синьо стъкло с едното око виждаш единия а с другото другия кадър. Хоризонталното изместване между двата кадъра създава илюзията за триизмерен образ, въпреки че всичко което виждаме се прожектира в една равнина. В последствие са разработени и по-модерните технологии за определяне кой кадър с кое око трябва да се вижда. Направени са очила с оптична система която улавя кадри от различни екрани и ги предава към съответното око. Има и очила с течно-кристална бленда, която се управлява от електронен модул вграден в самите очила и се захранва от малка акумулаторна батерия. При този тип очила последователно се активират течно-кристалните бленди пред двете очи в синхрон със скороста на прожектираните кадри. Така всяко око вижда вижда само кадъра който трябва и няма изкривяване на цветовите нюанси, тъй като няма и цветови светлофилтри. От няколко години с разработването на видео-карти NVIDIA 8800, се предлага опцията всеки който разполага с такава и всички по-нови версии, да може да си пусне на компютъра филм в 3D формат и да си го гледа на обикновен монитор със съответните очила или с анаглифни такива. Разработен е софтуер, който обработва всеки филм, който искате в реално време към 3D формат и го показва на монитора така че с помоща на подходящи очила може да го гледате в 3D формат. Този хардуер разработен от NVIDIA се вгражда в 3D LED телевизорите и става възможно да си гледаме 3D филми на домашния телевизор. В последствие и конкурента на NVIDIA - ATI, които се га вече са собственост на AMD, започва разработка на аналогичен хардуер и софтуер за възпроизвеждане на видео в 3D формат. Сега вече всеки който разполага с достатъчно производителен хардуер може да си пусне филм в 3D формат на компютъра. За потребителите на NVIDIA има NVIDIA 3D Vision Video Player който предоставя тази възможност, както и CyberLink PowerDVD 11, който дава възможност да се гледат филми в 3D формат и с видео-карти на ATI / AMD и INTEL. Разликата в качеството на 3D ефектите е значителна в зависимост формата на видео-файла, като филм сниман в 3D формат предоставя прекрасни 3D ефекти, а филм сниман в 2D и след това възпроизвеждан с помоща на споменатия софтуер и хардуер в 3D формат не подчертаа до такава степен ефектите по разбираеми причини. Ето и една картинка за анаглифни очила - кадър от филм в 2D формат възпроизведен в 3D вариант с помоща на споменатия софтуер (за анаглифни очила с червено и синьо) и снимка направена с 3D камера :Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
snake написа:С какво се бърше прахоляка от новите телевизори, има ли някакви специални кърпи за целта? Питането ми е съвсем сериозно, защото жена ми попиля с една гюдерия преди няколко години първия TFT монитор у нас.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар