Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако гледаме филми с пропорция различна от 16:9, т.е. не изпълват екрана, а има черни линии, ще имам ли проблеми с прегаряне на панела и т.н.?

Коментар

snake написа:
      След като вече съм с LED телевизор-(почти)компютър с всевъзможни екстри, днес посетих кабелния оператор да ги попитам как стои въпроса с каналите с HD качество. Предложиха ми два варианта, а именно да заменят стария цифров приемник с: 1. Карта, при което печеля това, че ще съм с едно устройство в контакта по-малко и се избягвало влошаването на сигнала от скарт кабела и буксата.2. HD приемник(срещу 30 лв. еднократно), при което печеля HBO, Eurosport и още 1-2 канала, които не гледам, в HD качество. Кое е по-добре да избера? Клоня към карта, защото хем няма да плащам 30 лв., хем засега само 3-4 канала се предлагат и в HD формат.
      CI (Common Interface) модул (карта) е най-добре по мое мнение - оставаш с 1 дистанционно и всичко си зависи от теб и твоето дистанционно. Аз лично това направих и съм много доволен от телевизора в кухнята...
      Airfan написа:
      Ако гледаме филми с пропорция различна от 16:9, т.е. не изпълват екрана, а има черни линии, ще имам ли проблеми с прегаряне на панела и т.н.?
      Не. Проблеми ще има с "износването" на диодите след 3 до 5 години ... Нищо притеснително. Сега някой ще скочи, че и 10 години ще изкарат, да и 100 могат - въпроса е как се ползва телевизора - ако е като нашият "нощна" лампа - 3 до 5 ..., ако е по 2 часа/денонощие - 10 години ... LCD дисплеите не прегарят или не и толкова драстично като плазмените такива.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

snake написа:
        След като вече съм с LED телевизор-(почти)компютър с всевъзможни екстри, днес посетих кабелния оператор да ги попитам как стои въпроса с каналите с HD качество. Предложиха ми два варианта, а именно да заменят стария цифров приемник с: 1. Карта, при което печеля това, че ще съм с едно устройство в контакта по-малко и се избягвало влошаването на сигнала от скарт кабела и буксата.2. HD приемник(срещу 30 лв. еднократно), при което печеля HBO, Eurosport и още 1-2 канала, които не гледам, в HD качество. Кое е по-добре да избера? Клоня към карта, защото хем няма да плащам 30 лв., хем засега само 3-4 канала се предлагат и в HD формат.
        1. Женшен го е казал - карта, подкрепям. И допълвам, тогава всичко зависи от телевизора. Т.е. наистина избягваш влошаване на сигнала от скарт кабел и букса. Още по-просто казано, през скарт цифров сигнал не минава, там ще има преобразуване в аналогов и после пак от аналогов в цифров и е равно на лош резултат. 2. Нещо не ми е ясно, трябва да погледна, но твоят телевизор би трябвало да декодира без проблем и HD сигнал, т.е. си има вграден HD декодер. Явно каналите, които предлагат с HD декодера, са само кодирани, ама защо да не можеш да ги получиш и чрез получаването на модула и картата и примерно пак 30 лв. еднократна такса?
        Airfan написа:
        На LG 42LW659S - абсурд = на никога. Самото понятие като "прегаряне" е невъзможно в твоя случай. П. П. Поздравления за страхотния избор на телевизор, btw.

Коментар

snake написа:
          Естествено че с карта.Бъди сигурен че процесора на приемника на телевизора ти е е по-хубав от този на дивите китайски-незнайни устройства, които биха ти дали операторите.Само не знам дали нама да ти поискат пари и за CI модула.Преди 2 години Близу ми искаха 110 лева за модула, аз си го намерих от другаде.А па кефа да си сменяш каналите от ТВ-то е много по голям отколкото да търсиш непрекъснато дистанционното на приемника и дефакто да имаш само монитор.Освен това така си ползваш пълноценно и информацията къде какво дават по телвизията и можеш и да си планираш тв-ро да се пусне на определн канал в определен час за дадено предаване. ( не че някога съм го ползвал де )
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Поне така ми обясни момичето в офиса - че за HD приемник се заплаща 30 лв. еднократно, а за карта нищо не се плаща. Може и нещо да не съм разбрал, но все едно - явно ще е карта. При всяко положение е за предпочитане да имам едно дистанционно и едно устройство в контакта по-малко, както и по-малко кабели да се мандахерцат зад телевизора. Като минат днес да си приберат стария приемник и да ми донесат карта, ще видим точно за какво става дума.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Явка, за това става дума:
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

snake написа:
                Поне така ми обясни момичето в офиса - че за HD приемник се заплаща 30 лв. еднократно, а за карта нищо не се плаща. Може и нещо да не съм разбрал, но все едно - явно ще е карта. При всяко положение е за предпочитане да имам едно дистанционно и едно устройство в контакта по-малко, както и по-малко кабели да се мандахерцат зад телевизора. Като минат днес да си приберат стария приемник и да ми донесат карта, ще видим точно за какво става дума.
                Приемника си е приемник. CI модула трябва да си го купиш, въпреки, че картата ще ти я дадат безплатно. Самата карта на външен вид прилича много на кредитна карта с чип
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Емо, не знам какъв е проблема, при мене ги хваща автоматично - нито ъпдейти, нито нищо.Даже такова меню нямам...Иначе каката ми допада
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Довечера ще ти я пратя, хаха.Та това питам, може ли да е от китайско китайските кабели, които отговарят(евентуално) на най-ниската версия ?Дали има смисъл да се ръся 50+лв. за читав кабел, че ако пак е така ще ме е яд
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Виждам, че коментирате LG LW659S, някой успял ли е да записва на външен хард или флашка? Вчера си взех LW579S и в бързината пробвах да видя дали мога да записвам, но ми даде некоректен формат на флашката. Ако някой има повече опит да споделя

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

BolgAryan написа:
                        Виждам, че коментирате LG LW659S, някой успял ли е да записва на външен хард или флашка? Вчера си взех LW579S и в бързината пробвах да видя дали мога да записвам, но ми даде некоректен формат на флашката. Ако някой има повече опит да споделя
                        Трябва да си форматира хард диска самия телевизор в негова файлова система, след което дочух, че става неизползваем за компютър докато не се форматира отново с компютъра.

Коментар

Хм, доста тъпо ако е така. То в повечето пъти идеята на записа е разпространение на този файл. А наясно ли сте с разликите между "EDGE LED PLUS със LED SPOT CONTROL" и "EDGE LED" като наименувания?

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

jenshen73 написа:
                            snake написа:
                            Приемника си е приемник. CI модула трябва да си го купиш, въпреки, че картата ще ти я дадат безплатно. Самата карта на външен вид прилича много на кредитна карта с чип
                            Не ме караха да го плащам. Дадоха ми го заедно с картата и си вдигнаха чукалата. Съответно ми вдигнаха и кръвното, защото с тъпири трудно намирам общ език. Както и да е, това беше лирическо отклонение .Инсталирах си модула и картата в телевизора, потърсих канали, но не ми намери тези с часово отместване. Това е проблем номер 1. Освен това, както и да нагласям часа на телевизора и каквито и настройки да правя, когато дам инфо за дадена програма, смята че часът на телевизора е с няколко часа назад и ми дава безполезно инфо за вече минали предавания. Та това е проблем номер 2. И проблем номер 3 е, че част от каналите (HBO, Cinemax) ги дава, че са кодирани и засега не мога да ги ползвам, а със стария приемник ги гледах.Хващам няколко HD канала, но HBO HD засега също го дава, че е кодиран. Ще видим дали след като се оправи проблемът с HBO, ще мога да гледам и HBO HD, или той вече наистина е кодиран и трябва да броя 30 гроша, за да го гледам .Едит: Проблем номер 2 не е при всички програми. При някои дава вярно инфо.

Коментар

Добре де ... а на мен някой да ми препоръча нещо около 40 инча ... гледам че има разни до към 1300 лв. ... и май си заслужава сегашният да иде в спалнята :D
                              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
                                Добре де ... а на мен някой да ми препоръча нещо около 40 инча ... гледам че има разни до към 1300 лв. ... и май си заслужава сегашният да иде в спалнята :D
                                Има и някакъв Филипс 40 инчов на промоция (не помня дали в Техномаркет или Технополис) за 900 лв. Много агресивно ми го предлагаха. Виж в сайтовете им.

Коментар

Working...
                                X