Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Венко, "теленовелата" (театъра), която наблюдаваш е в резултат на включен филтър за шум при използване на входящ цифров сигнал - при ’Панасоник’ се нарича P-NR, но не знам дали наименованието е същото и при ’Филипс’.Изключи филтъра и всичко ще се оправи.

Коментар

Мисля че за да важи гаранцията трябва да се регистрира.Относно театъра - ЛГ-то ми го прави същия номер като са му пуснати 100те херца и Тру-моушън функцията е на висока степен.Мен много ме дразни и съм го изключил.Вероятно цялата работа идва от това че излъчването е на 60хц и като са пуснати 100хц прави някакво псевдо опресняване - то затова и многото херцове не са голяма полза.Добре поне че вече има все повече предавания в 16:9 че и формата на екрана щеше да е неподходяща Аз го гледам моя на един специфичен - ръчно настройван зуум - така че странично е до границите на екрана, лееееко сплескани хората - така че да не се забелязва почти и загуба на картина отгоре и отдолу - по малко - така че събтитрите на Дискавъри на са ми на ръба на екрана а отгоре да губя част от логото на канала. Така хем всичко виждам, хем не ми са сплескани главите на хората
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Мен пък тая работа с "театъра" ме кефи. Дори на Венко мисля, че му бях казал за този ефект, ама тогава не ме е разбрал @Кики - наименованието на филтъра за шум при Филипс е "Филтър за шум"

Коментар

Immortal написа:
          Мен пък тая работа с "театъра" ме кефи. Дори на Венко мисля, че му бях казал за този ефект, ама тогава не ме е разбрал @Кики - наименованието на филтъра за шум при Филипс е "Филтър за шум"
          Още тогава те разбрах, но докато не го видях, не можех да си представя за какво точно става дума. За сега ми се струва странно, не мога да кажа, че ме дразни, по-скоро ми харесва. Ще го погледам така известно време преди да реша на какви настройки да го оставя.Преди малко си похоротувах с един любезен младеж от Филипс. Казах му за проблема със субтитрите при този модел 32PFL6606. Мислех, че ще започне да ме насочва към форуми и към неща, които вече съм пробвал. Но човекът директно ми каза, че имат много сигнали конкретно и само за този модел за проблем със субтитрите и вече се подготвя ъпдейт на софтуера, който ще реши проблема.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Yavor написа:
            Мисля че за да важи гаранцията трябва да се регистрира.Относно театъра - ЛГ-то ми го прави същия номер като са му пуснати 100те херца и Тру-моушън функцията е на висока степен.Мен много ме дразни и съм го изключил.Вероятно цялата работа идва от това че излъчването е на 60хц и като са пуснати 100хц прави някакво псевдо опресняване - то затова и многото херцове не са голяма полза.Добре поне че вече има все повече предавания в 16:9 че и формата на екрана щеше да е неподходяща Аз го гледам моя на един специфичен - ръчно настройван зуум - така че странично е до границите на екрана, лееееко сплескани хората - така че да не се забелязва почти и загуба на картина отгоре и отдолу - по малко - така че събтитрите на Дискавъри на са ми на ръба на екрана а отгоре да губя част от логото на канала. Така хем всичко виждам, хем не ми са сплескани главите на хората
            Твоето LG как се справя с upscaling от SD сигнал до HD резолюция?

Коментар

Airfan написа:
              Yavor написа:
              Ами от моя гледна точка - прилично, макар че все пак е LH4000 модела, а той вече е на близо 3 години.Е, има малко шум ако е по калпав сигнала, особено на телевизиите с нисък битрейт.Иначе - Планета е перфектна ( за мое най голямо съжаление ).Няма ли най сетне Бг телевизиите да пуснат 16:9 ХД сигнал... Този, който си избрал ще се справя по-добре, бъди сигурен. Но цифровата телевизия ти е задължителна - на аналогова е невероятна боза - нито динамиката на цветовете е добра, шума в сигнала яко ескалира и от филтрите за шум става едно замазано.... Като го купих нямах КАМ модул за цифровата и докато си набавя се наложи да погледам аналоговата - жената все ме питаше защо съм дал толкова пари за толкова зле работещ телевизор...Е после се разделихме с БЛИЗУУ и то не като приятели На текущата ми кабелна цифровия сигнал е много по добър и съм доволен.Интересното е че имам проблем с 354 транспондер - не ми го хваща на авто настройка и се налага да го добавям ръчно. Докато 32ката в детската ( LG 32LD450) си лови всичко на авто... Ама това да е проблема де.

Коментар

Yavor написа:
                Airfan написа:
                Yavor написа:
                Ами от моя гледна точка - прилично, макар че все пак е LH4000 модела, а той вече е на близо 3 години.Е, има малко шум ако е по калпав сигнала, особено на телевизиите с нисък битрейт.Иначе - Планета е перфектна ( за мое най голямо съжаление ).Няма ли най сетне Бг телевизиите да пуснат 16:9 ХД сигнал... Този, който си избрал ще се справя по-добре, бъди сигурен. Но цифровата телевизия ти е задължителна - на аналогова е невероятна боза - нито динамиката на цветовете е добра, шума в сигнала яко ескалира и от филтрите за шум става едно замазано.... Като го купих нямах КАМ модул за цифровата и докато си набавя се наложи да погледам аналоговата - жената все ме питаше защо съм дал толкова пари за толкова зле работещ телевизор...Е после се разделихме с БЛИЗУУ и то не като приятели На текущата ми кабелна цифровия сигнал е много по добър и съм доволен.Интересното е че имам проблем с 354 транспондер - не ми го хваща на авто настройка и се налага да го добавям ръчно. Докато 32ката в детската ( LG 32LD450) си лови всичко на авто... Ама това да е проблема де.
                Аз съм от няколко години с IP телевизия. Надявам се на този телевизор достатъчно добре да излизат нещата.

Коментар

От ИП устройството какъв сигнал подаваш към ТВ-то - цифров или аналогов?Най добре е по HDMI ама ти сигурно го знаеш

Коментар

Yavor написа:
                    От ИП устройството какъв сигнал подаваш към ТВ-то - цифров или аналогов?Най добре е по HDMI ама ти сигурно го знаеш
                    Вече ще е по HDMI. Купих го между другото.

Коментар

Я да се намеся тука .... имам опция на ТВ-то да се контролира от HDMI устройства.Аз го разбирам така - ОN & OFF при поява на сигнал по HDMI.Въпроса е, че нито от видеокарта работи , нито от HDMI приемник.Кабелите , с които пробвам са китайско китайски. Възможно ли е в това да е проблема ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Я да се намеся тука .... имам опция на ТВ-то да се контролира от HDMI устройства.Аз го разбирам така - ОN & OFF при поява на сигнал по HDMI.Въпроса е, че нито от видеокарта работи , нито от HDMI приемник.Кабелите , с които пробвам са китайско китайски. Възможно ли е в това да е проблема ?
                        ЛГ има функция за пълно командване на устрйства по HDMI- Simplink се нарича.Демек с дистанционното на телевизора командваш други съвместими устройства свързани по HDMI и обратното - с дистанционните на другите устройства командваш телевизора.Панасоник също го имат това - т.нар. VIERA LINK.Предполагам за това говориш, не знам за това дето питаш. Знам че LGтата ми си сменят източника на сигнала автоматично при детектване на сигнал - ако е по цифром път или по скарт. Демек като пусна ДВДто, автоматично ми минава на подходящия вход.

Коментар

Yavor написа:
                          Демек като пусна ДВДто, автоматично ми минава на подходящия вход.
                          Нещо такова, довечера ще снимам менютата на ТВ-то.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При Филипс е EasyLink, но не съм пробвал... Мисля да си взема дигитален приемник от Булсаткома, те май имат HDMI изходи... и без това дистанционните станаха 1000000...

Коментар

Аз съм с цифров приемник на близу и е с HDMI, като не знам с какъв процесор е, но определено е много по-бърз от този в ТВ-то.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

След като вече съм с LED телевизор-(почти)компютър с всевъзможни екстри, днес посетих кабелния оператор да ги попитам как стои въпроса с каналите с HD качество. Предложиха ми два варианта, а именно да заменят стария цифров приемник с: 1. Карта, при което печеля това, че ще съм с едно устройство в контакта по-малко и се избягвало влошаването на сигнала от скарт кабела и буксата.2. HD приемник(срещу 30 лв. еднократно), при което печеля HBO, Eurosport и още 1-2 канала, които не гледам, в HD качество. Кое е по-добре да избера? Клоня към карта, защото хем няма да плащам 30 лв., хем засега само 3-4 канала се предлагат и в HD формат.
                                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                                X