Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От снимка ми прави впечатление, че не може да се до6ие представа.На снимката долу - 42’’ от 3,50м (мерил съм точно от седящия до екрана)На дължина хола ми е 6м. Преди известно време гледах стария 29’’ CRT от цялата дължина, айде 5,50м да е, като извадим де6елината на телевизора. К’во съм виждал не знам, ама ми изглеждаше голям тогава.А до парите - аз също не 6их дал много пари, освен ако не се чудя какво да ги правя.ТВ-то на снимката съм го взел за 400лв. заедно със шкафчето.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Обърни внимание обаче детето откъде го гледа - малките учудващо лесно намират правилните решения :D
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

А,детето при първа възможност е влезло вътре направо.
        Octavia RS
        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

По мое мнение размера на телевизора на който ще гледаш е много индивидуално решение. Все едно коя е по-добрата кола за теб - голф или браво... Важното е поне според мен контраста и най-вече ъгълът на виждане. Ей го онзи ден бях тръгнал по магазините за съвсем друго нещо, но като влязох в техномаркет и минах покрай "топлия щанд" с промоциите на телевизори, още в началото на магазина, направо се накефих на тошибите. Картината беше толкова ясна, че ми се стори, че се виждаше перфетно и погледната от страни. А и както каза някой от колегите по-напред - важното е да върши работа и да е евтино. trace сподели къде ги продават тия телевизори за по 400 лева. Сигурен съм, че не само на мен ми е любопитно. Не че ми е необходим чак толкова голям, но идеята звучи добре.
          Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
          Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
          -------------------------------------------------------------

Коментар

Който си търси ТВ,пожелавам му да си купи ей този!http://technomarket.bg/products/0903...ng-le-70f96bdx

Коментар

sugarboy написа:
              Знаех си аз, че с моите 2,9 метра съм за 52 инча. Сега направо ми се решиха проблемите - спирам да въздишам по 46-те инча и направо ги отписвам :D
              100" Те оправят прекрасно. Монтираш го вместо прозорец и ще забравиш всички проблеми през зимата - конвекционно отопление + телевизор в едно ...То вярно, че в момента работя на 22" монитор, но... телевизора от малко разстояние става негледаем... и пак искам да кажа - ЛИЧНО мнение!
              VesMil написа:
              Който си търси ТВ,пожелавам му да си купи ей този!http://technomarket.bg/products/0903...ng-le-70f96bdx
              Тия какво продават бе? Къща ли? А си мислех, че изумените цени за тази техника са вече минало...@trace: Верно, кажи къде има такива 42" телевизори с масички за по 400лв. Искам и аз, че да преместя малкия 32" в кухнята върху хладилника. Хм, може и на шкафа - то място ще се намери, плосък, малък......, а като си спомня, че преди 30 години гледах телевизия на черно-бял Юность и бях доволен...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                sugarboy написа:
                Знаех си аз, че с моите 2,9 метра съм за 52 инча. Сега направо ми се решиха проблемите - спирам да въздишам по 46-те инча и направо ги отписвам :D
                100" Те оправят прекрасно. Монтираш го вместо прозорец и ще забравиш всички проблеми през зимата - конвекционно отопление + телевизор в едно ...То вярно, че в момента работя на 22" монитор, но... телевизора от малко разстояние става негледаем... и пак искам да кажа - ЛИЧНО мнение!
                Тази идея много ми харесва! Аз досега, както си седя на кота 2,9, примижавам и си представям цялата стена отсреща като телевизор, ама виж - телевизор вместо прозорец, не се бях сетил :D
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

VesMil написа:
                  Луда, луда работа...Парите за туй ЧУДНОВАТО нЯщо си ги пресметнах в скромен апартамент, автомобилче на 4-5 години и 40" Шарп.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

VesMil написа:
                    А,не е работа.Има 52 винта само на задния капак .А вътре е като оранжерия.Едни винкели,едни чудесии....
                    Octavia RS
                    Evo 10-служебната играчка.

Коментар

2 снимки от мен.Едната е от мястото, от което гледам - т.е. около 3-3,5 метра. Стара е - по украсата се вижда че е правена около коледа.Втората я е правил малкия с телефона ми докато съм гледал формулата последните 2-3 месеца. Разстоянието е около метър, метър и половина.Телвизора съм го взел Септври 2009 - 1500лв, масата - 300лв. Телечизора е монтиран на масата, върти се нялаво надясно, регулира му се височината по желание много лесно. Затова и дадох толкова пари за маса.
                      Прикачени файлове
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Red Storm написа:
                        VesMil написа:
                        А,не е работа.Има 52 винта само на задния капак .А вътре е като оранжерия.Едни винкели,едни чудесии....
                        Ти остави 52та винта - видя ли че за тия пари няма даже цифров кабелен тунер А относно резстоянието за гледане - за старите кинескопи правилото беше - диагонала Х 7 - т.е. 29’ ( 73см) се гледаше от 5 метра поне. Сега се счита че 2-2,5 до 3 пъти диагонала е подходящото разсотяние - 42’ = 107см - гледане от 2,5 - 3,5 метра.На колегата му взехме страхотно 46’ LG - Гледа го от 3 метра и каза, че се чувства прекрасно.Определно оценката не тези неще е субективна, но все пак с течение на времето масовото схвашане се налага като правило.Сигурен съм че до някоя година колегите дето сега ни заплюват ще гледат 42-ки от 3-4 метра - дори и те да се опъват, жените или децата им ще ги накарат да си купят.

Коментар

Еее, то е ясно, че за тия пари не е нов - взех го от брат ми. Всъщност аз не го гледам, пускам само детски на детето, телевизия гледам много рядко,филми които си заслужават ги гледам или на кино или при брат ми.Бозите си ги гледам направо на монитора.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                            Еее, то е ясно, че за тия пари не е нов - взех го от брат ми. Всъщност аз не го гледам, пускам само детски на детето, телевизия гледам много рядко,филми които си заслужават ги гледам или на кино или при брат ми.Бозите си ги гледам направо на монитора.
                            Явно брат ти има някое 50 и нагоре инчово ’прасе’ :D :D :D

Коментар

Вече всичко ми е ясно. Едновремешните телевизори, дето за 21" са с резолюция като сегашните 40" при телевизия (нормална, не ХД) сме ги гледали от 5 метра, а сега гледаме от 1.80 - единственият извод, който се налага е, че очните доктори явно стоят без работа. Колеги, когато гледам телевизия от 1.80 - виждам едно невероятно пикселиране на картината, което ме дразни, а хора, които работят и в БТВ дори защитават тезата на невероятното ослепяване във форума. Ако говорим за HD - може и да е готино да зяпаш забоден в телевизора, но нормалните телевизии, които се гледат в 90% от домакинствата ВСЕ още се излъчват с разделителна способност от 768х576 точки, като за да няма странни черни черти реалната резолюция се свива до 720х540. И искате да ми кажете, че тези огромни квадрати не ви дразнят???
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                                Ако говорим за HD - може и да е готино да зяпаш забоден в телевизора, но нормалните телевизии, които се гледат в 90% от домакинствата ВСЕ още се излъчват с разделителна способност от 768х576 точки, като за да няма странни черни черти реалната резолюция се свива до 720х540. И искате да ми кажете, че тези огромни квадрати не ви дразнят???
                                Именно по тази причина си взех 40" а не 50" да с Булсат качеството не е добро за такова TV, но от разстоянието от което гледам аз е напълно поносимо и не ме дразни. Особено когато картината е 16:9
                                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Working...
                                X