Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Честито и много да го разиш Очакваме отзиви след нова година!

Коментар

TIP написа:
      tomazo написа:
      аз пък както винаги наопъки на всички съвети си купих това http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E :D заспа на стената ,тъпото само че не знам какви очила за 3д да му взема оригиналните са по 150 лв. ама в момента ги нямашеа консултанта ми каза ,че само оригинални панасоник стават и нещо не ми се вярва да е само така 100% съм сигурен ,че ще има и по 15$ китайски и по -евтини и по хубави от оригиналните за по под 100 лева ,ама по какъв критерий да ги търся някой има ли идея ???
      http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=tX-P50ST50+glasses&_sacat=0&_odkw=tX-P50ST50&_osacat=0&_from=R40Екстра си е тв-то само трябва да се съобразяваш с това, че е плазма.
      Демек, с нищо не трябва да се съобразява.Ха честито. Веднъж да видя едно правилно решение като стане въпрос за телевизор.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

snake написа:
        Видеокартата на компютъра ми е GF 9800GTX+ 2xDVI. Днес случайно намерих у нас един преходник, за който не съм убеден, че е от този компютър, но така или иначе едната му част влиза в DVI изхода на видеокартата, а другата е HDMI. Ето го и въпроса: ако чрез този преходник свържа видеокартата на компютъра с някой HDMI вход на телевизора, ще мога ли директно да гледам на телевизора филми, пуснати на компютъра?Втори въпрос: телевизорът е на около 3 метра от компютъра. Има ли HDMI кабели с такава дължина и евентуално цена?
        Купих HDMI кабел с дължина 5 м. По препоръката на Оги - ver 1.4. Пише, че бил високоскоростен, 1.4, Ethernet, 3D TV, Transfer up to 10.2 Gbps и т.н. Днес изгледах на телевизора с помощта на този кабел първия филм в HD формат. Качеството през повечето време беше отлично, само в най-бързите сцени се усещаше, че леко "сече". Но нищо дразнещо. Просто го гледах "под лупа", не гледах толкова филма, колкото за някакви дефекти, иначе можеше и да не забележа. Може би това, че на няколко пъти сечеше, се дължи и на старичката видеокарта, а също и на преходника DVI->HDMI.В момента телевизорът е постоянно свързан към компютъра с HDMI кабела и с дистанционното му избирам дали да постъпва сигнал на HDMI1 (от цифровия приемник) или на HDMI2 (от компютъра). В настройките на видеоадаптера пък стои Display 1l2 Multiple monitors. Въпрос: ако си стоят постоянно в това положение, влошава ли се с нещо работата на видеокартата (защото сега постоянно разклонява сигнала)? Или е по-добре да изключвам кабела, когато не използвам връзката между телевизора и компютъра? Или пък да забранявам чрез настройките на видеокартата втория дисплей ( в случая телевизора ) и да го разрешавам само тогава, когато използвам връзката телевизор-компютър?
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ако няма включен кабел, адаптерът сам ще изключи подаване на сигнал към втория си изход. Дръж си го включен, така бързо и лесно ще си пускаш филмите. Насичането със сигурност не е свързано с кабела, а едва ли има нещо общо и с прехода DVI -> HDMI. Я потърси в софтуера на адаптера ако има настроика за "Vertical Sync" или само V Sync. Включи го, ако не е. По принцип точно в бързи сцени се вижда ясно липсата на вертикална синхронизация, защото следващият кадър идва преди да е изчезнал текущия и ти виждаш половин текущ и половин следващ. Това изглежда като насичане. Също - потърси в настройките на плеъра и му задай "приоритет: над нормален " (priority: above normal). При мен понякога има насичане, въпреки че компютърът ми е доста мощен за гледане на филм. Пречи му торента, в който имам много работещи задачи.

Коментар

ogi28b написа:
            Ако няма включен кабел, адаптерът сам ще изключи подаване на сигнал към втория си изход. Дръж си го включен, така бързо и лесно ще си пускаш филмите...
            Това е ясно, но при мен положението е, че в момента всичко е включено (точно за да ми е по-лесно да пускам филмите): кабелът постоянно е свързан и към видеокартата, и към телевизора. И ако реша да гледам на телевизора филм от компютъра, само цъкам на телевизора да приема сигнал от HDMI2 и готово. Но филми гледам само вечер и то не всяка вечер, а кабелът стои включен постоянно. И въпросът е дали това забавя по някакъв начин работата на видеокартата.А другите настройки ще ги погледна.

Коментар

Ще помоля пак за отговор на въпроса за постоянната свързаност между телевизор и компютър.

Коментар

snake написа:
                Ще помоля пак за отговор на въпроса за постоянната свързаност между телевизор и компютър.
                Ами пусни си игра на която може да и виждаш FPS и сравни.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Не играя игри, дори не знам какво е FPS. На мен ми звучи като файлов и принтер сървър, но явно в случая не става дума за това .Въпросът ми е принципен - това, че картата постоянно разклонява сигнала между монитора и телевизора, влошава ли работата й?

Коментар

"а кабелът стои включен постоянно. И въпросът е дали това забавя по някакъв начин работата на видеокартата. "FPS - кадри в секунда.Който каквото и да ти каже, можеш ли да си сигурен?Прежали се, инсталирай една игра, виж в двата случая дали ще има разлика, пък после я изтрии.Мое лично мнение, 6ез да съм про6вал каквото и да е, е че няма да има разлика.А всъщност след като не играеш игри, защо те смущава дали ще има за6авяне?
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

snake написа:
                      а кабелът стои включен постоянно. И въпросът е дали това забавя по някакъв начин работата на видеокартата.
                      Технически отговор - някакъв % от общото натоварване на видеокартата.По нашему казано - гарантирам ти , че посмъртно няма да го усетиш.От години ми стои вързан HDMI кабела.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

trace написа:
                        ...А всъщност след като не играеш игри, защо те смущава дали ще има за6авяне?
                        Децата играят. Но повече ме интересува теоретично, обичам да изяснявам детайлите, незазвисимо за какво става дума. Всъщност, вече май си изясних нещата. Няма да изключвам кабела .

Коментар

Колегите, заслужава ли си тая машинка:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40EH6030
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Хубав е. Ако ти допада дизайна и как работи - грабай. Има си всичко, даже и ви-фи подготовка. За тоя клас е супер.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Този НЕ поддържа FULL HD 3D, да знаеш Със задна подсветка е и е малко по-дебел. Процесорът му е сравнително добър и честотата на опресняване е висока. Щях да купувам такъв, но взех ES6100 заради FULL HD 3D-то.

Коментар

То пък тоя модел от всякъде са го изкупили...В теномаркета ми обясняваха за подсветката и ме поразубедиха за модела.Някакви други предложения в същия ценови клас + макс 200 лв. може ли да предложите? Не държа на марката да е Самсунг. Мейби:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-42PFL4307H
                                "Без сърца, сме просто машини"
                                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                                X