Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Настройки на субтитрите - избираш Кирилица или кодировка 1251 ако са с цифри. Според мен няма нужда да се правят с главни букви. Хем съм кьорав. Само трябва да зададеш макс размер на субовете от менюто. Това меню се вижда само докато плейва нещо със субтитри.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ами на 2-3 метра, си е екстра с главни букви. Въпрос на тестове и възприятие. При мен на 40’ на около 2 метра, с главни букви е перфектно. Иначе за по въпроса за филма, проблем е само и единствено ac3 формата на звука. Виж дали подържа този формат телевизора, ако не ти се занимава, направо на една флашка и тест. При мен съм забелязвам, че ac3 кодека е леко "глух". Проба му е майката :D

Коментар

Ами незнам защо, но пробвах няколко различни филма и на някой не им тръгнаха субтитрите! Преименувах файловете, в една папка ги сложих и пак не искат! На Властелина на пръстените даже както си вървеше филма и изведнъж спря и си влезе в менюто на флашката! Като пусна филм през нея няма настройка за субтитрите - дава ми "не е налични" Може ли през флаш да се превърта филма напред назад? При мен само пауза и плей работи....
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Какво имаш предвид флаш? Виж какви формати поддържа телевизора. Ако си ограничен откъм формати, следи версиите, които излизат, и се съобразявай. Иначе и мен ме е хвърляло в менюто на флашката, когато release-a e "смотан". Пробвай с друг За субтитрите, виж каква кодировка поддържа. Ако трябва, промени я .

Коментар

Истината е че е пълно със смотани рилийзи...Нещо, което съм забелязал при Самсунг - ако файла е смного късо име, например а.ави - тв-то не го вижда съвсем. При ЛГ ги няма тези проблеми. Както и субтитрите са доста по едри. За звука - обикновено не ас3 кодека е проблем, а DTS - не го подържат, защото трябва лиценз. И изобщо трябва да се гледа какво се сваля. Забелязал съм че оптималното са рилийзи 720р около 4гб. Нагоре няма смисъл и се мъчи процесора, по често дава грешки, не ще да превърта и т.н. , а надолу почва да е смотано качеството. Маар че при кодек х264 не е съсвем вярно.

Коментар

При ЛГ не знам, ама на Самсунга са супер дребни субтитрите дори и увеличени от менюто, поне за мен. Затова правя цялата история с главните букви. Иначе при мен и DTS си върви, даже звука там си е супер, за разлика от AC3, който от 10 филма, 8 са по-глухи. Иначе съм съгласен за релийз-а 720p. 1080p товари наистина нечовешки процесора. Случвало се е да почне да "сече" картината понякога. Не знам сериите, които са с двуядрени процесори и мощни видео ускорители как се справят. Все пак при Самсунг 7-ма и 8-ма серия са набутали едно Галакси вътре - 1гхц двуядрен процесор, Manli 400 видео ускорител, 1 gb ram памет.

Коментар

Изобщо не се занимавах да се боря с телевизора да ми пуска филмите. Един медиен плеър, вързан в домашната мрежа по уайърлес, досега какъвто и формат да съм му дал не е имало проблем. Бръква по мрежата в компютъра и готово. За по-тежките и големи филми съм му взел едно юсб, че иначе насича заради мрежата.

Коментар

ls1 написа:
                  Изобщо не се занимавах да се боря с телевизора да ми пуска филмите. Един медиен плеър, вързан в домашната мрежа по уайърлес, досега какъвто и формат да съм му дал не е имало проблем. Бръква по мрежата в компютъра и готово. За по-тежките и големи филми съм му взел едно юсб, че иначе насича заради мрежата.
                  За мене медийния плеър е ни рак, ни риба...Повечето телевизори си го имат вграден, и то доста добър. На дъртото ми вече ЛГ имам проблеми само с четенето на ДТС звука,и то заради лицензи. Иначе всякакви видоеформати се отварят перфектно. Бъркането по мрежата е ок, ама това означава още едно устройство натоварено в системата - най малкото хаби ток и вдига шум. Проблема в повечето случаи са субтитрите или калпавите рипове, както и свалянето от торенти. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО правете ръчна хаш проверка на торента след свалянето му. В 1/3 от случаите има несвалени парчета по 1-2 мб, които предизвикват грешки при четене на файла от медийния плеър. Колкото и да е добър, все пак не е човшки мозък, за да се справи с такъв тип грешки.

Коментар

Yavor написа:
                    ls1 написа:
                    За мене медийния плеър е ни рак, ни риба......
                    Точно риба си е и то плува в собствени води.Няма нищо, което да не съм успял да гледам с него, и през 2009 година, когато го купих и сега.Има си диск, мрежа, торент клиент на него... Всичко само си прави Не ги подценявайте - всяко нещо, което е строго специализирано за конкретна задача я върши по-добре от универсалните уреди.Може би е време да го сменя с по-модерен хардуер, с C200 например но и през ум не ми минава да ползвам ТВ или компот за да си плейвам филм... Има си плеъри за тази работа
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Яворе, при моя плеър мога да си настройвам големина на субтитрите например, да ги избързвам - забавям ако се налага, да им намествам позицията на екрана, че и цвета да им сменям май. Като чета по-горе телевизора май не ги умее тези работи. Не знам телевизора ти дали плейва *.flv например?

Коментар

Моя Самсунек плейва *.flv, НО не ми работят превъртанията. Работи само пауза, плей, стоп на *.flv формата.
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Превърта на няколко скорости плеъра, има и ’Go To’ ако се целиш в точно време.

Коментар

Някой подкарвал ли е 3D с резолюция 1080p, с кабел HDMI ver. 1.3?

Коментар

В един друг форум (set***), някой са имали този късмет. За марката в момента не мога съм сигурен. Ще трябва да поровиш. Преобладаващото мнение, обаче е негативно. Единственият вариант да проработи, ако производителят на кабела, умишлено е понижил в описанието си, скоростта на трансфер. По спецификация за 3D на 1080р е необходим 1.4 кабел. Ако си го взел телевизора (честито :D ) и имаш наличен кабел пробвай. Ако ли не вземи кабела и към първият техно център. Така ще си на 100% сигурен с какво разполагаш и какво можеш да извлечеш от него.

Коментар

Всъщност ме интересува как се изразява видимо невъзможността на кабела да поеме потока от данни? Картината ли няма, или има, но липсва пълен 3D ефект, или пък насича, или нещо друго, което се вижда с око? Или пък всичко е наред, просто съм очаквал повече? Все пак си взех един кабел, за който не пише, че е 1.4, но който е с поддръжка на обратния аудио канал и на вътрешна мрежа, което трябва да е същото, според спецификацията на 1.4.Да, взех го и не съм впечатлен. Неравномерното осветяване е супер дразнещо и се чудя дали да не го връщам? Никъде в описанието не пише, че е нормално да има светли и тъмни петна, което за мен е основание за връщане. Иначе чете NTFS-флаш памети, разпознава мишка, свързва се с телефона, обменят си данни и така...

Коментар

Working...
                                X