Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@Yavor: Аз самият не отричам прогреса, грешно си ме разбрал. Отричам прогресивно растящите цени на телевизорите. Давам ти веднага пример защо:1. У дома телевизорите се ползват като такива - гледа се изцяло и само телевизия, изключая прави този в хола на който синът ми гледа само и изцяло детски филмчета, които ... никак не са HD, камо ли Full HD. Вечер след 22:30 - гледам аз - обикновено за час докато заспя, понякога и за по-малко. В останалото време се ползва като скъпоструващо осветление.2. У повечето хора, които имат телевизори поддържащи Full HD - няма с какво да им пуснат подобен сигнал, ще ме прощаваш, но да си пренареждам хола за да закача компютър само заради едните филми - никога. Мое мнение.3. Имаме във всички стаи без една (в понеделник и в нея) възможността да се гледа телевизия. Докато един гледа турски сериали, друг детски сериали, а трети футболен мач - всичко е наред Но понякога на някой му се гледа Фантастика например (на мен, гледам си я на 22" монитор с Full HD). 4. Склонен съм да платя 1000лв. за 26" компютърен монитор с матрица различа от TN/TN+, но все още не намирам читав такъв, а и ... все още си имам доволно добър 22". 5. Докато LCD телевизорите не започнат да стават на съвсем народн цени - не виждам смисъла да се дават шапка пари за топ модела на тая година, когато същия ще е на 1/2 цена, догодина и ще е пак достатъчно добър. 6. Никакъв смисъл не виждам да си сложиш в малка стая 50" - освен от гъзария разбира се.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

42’ ги гледам от около 2,5-3 метра и не ми е близо - това за твоя информация.Неслучайно съм препоръчал на Ники телевизори с USB вход, които четат филми и възпроизвеждат коректно български субтитри, без да са топ модела на годината - топ моделите почват от 2500лв.Щом ти се наказва на монитора да гледаш филм - това си е твое решение.Ама щом за монитор си склонен да дадеш 1000лв значи те седиш доста повече пред компютъра в къщи, отколкото пред телевизора - тогава е оправдано да не искаш скъп телевизор.Аз съм 9-10 часа на ден, почти всеки ден пред 21 инчов монитор в офиса и вечер и уикендите предпочитам да не сядам въобще - сутрин за половин час с кафето - пощата, форума, новините, фейсмука с мафията и айде...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Явка, работата ми изисква да съм пред монитора. И да, 26" S-PVA, MVA и/или по-добра матрица си струват. А ... за филми - не се наказвам - пак си полягвам, но... ако пак не разбра - големия телевизор у дома е окупиран от синът ми, а там ... нямам думата, щото предпочитам да накажа себе си на компютъра, а не детето да ме наказва като мрънка Допълнително - супер-дупер офертите с USB входове и т.н. - същата работа, ако ще се ползва за телевизия основно...
        Steliyan's Life!

Коментар

paralesa написа:
          Ей тук съм напълно съгласен с Женшен! Тия изхвърляния с телевизори по над 30 инча си е абсолютна глупост...и магазините се възползват от нашата глупост. Аз гледам на 21 инчов кинескоп с булсатком,шефа ми на 40 инчова плазма за една камара пари с цифрова телевизия и кво? Едно,че в крайна сметка гледаме едно и също ,второ че дори смея да твърдя,че моята картина е по-добра и по-ясна(особено сцени на тъмно) от неговата!!! На мен ми струва 200лв телевизора и по 16 лв на месец булсата,на него 1500лв тв-то и над 20лв на месец цифровата тв....Сега и като Женшен ще ви питал,кой се е минал повече?!
          Виж сега... всичко е въпрос на личен избор. Аз не бих си купил телефон с размерите на кутия за цигари, но ти например би. Аз си купих Опел Фронтера, ти ще си купиш Хамър 3... :D Лично за мен новите технологии в гледането на видео изображение в домашни условия са много любопитни и наистина един филм с HD, или Full HD резолюция изглежда чудесно на 40’ екран гледан от 3, 3.5 метра. Ако до него сложиш една кинескопна отживелица с резолюция 576 реда наистина ще разбереш за какво иде реч. Ще видиш какво означава наистина ясна, детайлна и цветна картина! Ако телевизорът се използва само за гледане на Булсат например донякъде ще се съглася, че кинескопните екрани са за предпочитане, с една уговорка обаче. Скоро ще се появят повече HD канали и кинескопите отиват директно по вили и села В Германия скоро имах възможност да гледам истинска цифрова Тв. с нормална резолюция на 32 инчово LCD... еми... чудесно изглеждаше, нищо общо с нашето понятие за цифрова Тв!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Понеже Мечо пух имаше скоро рожден ден ще кажа: Колкото повече толкова повече!!!Имам 40" ТВ и смея да кажа че ми е малък още от първите дни. Имам сателит и особено на ХД каналите ми е МАЛЪК , гледам го от не повече от 3 метра.Вярно е че всичко е скъпо, но кеф цена няма!

Коментар

Vladim написа:
              paralesa написа:
              Ей тук съм напълно съгласен с Женшен! Тия изхвърляния с телевизори по над 30 инча си е абсолютна глупост...и магазините се възползват от нашата глупост. Аз гледам на 21 инчов кинескоп с булсатком,шефа ми на 40 инчова плазма за една камара пари с цифрова телевизия и кво? Едно,че в крайна сметка гледаме едно и също ,второ че дори смея да твърдя,че моята картина е по-добра и по-ясна(особено сцени на тъмно) от неговата!!! На мен ми струва 200лв телевизора и по 16 лв на месец булсата,на него 1500лв тв-то и над 20лв на месец цифровата тв....Сега и като Женшен ще ви питал,кой се е минал повече?!
              Виж сега... всичко е въпрос на личен избор. Аз не бих си купил телефон с размерите на кутия за цигари, но ти например би. Аз си купих Опел Фронтера, ти ще си купиш Хамър 3... :D Лично за мен новите технологии в гледането на видео изображение в домашни условия са много любопитни и наистина един филм с HD, или Full HD резолюция изглежда чудесно на 40’ екран гледан от 3, 3.5 метра. Ако до него сложиш една кинескопна отживелица с резолюция 576 реда наистина ще разбереш за какво иде реч. Ще видиш какво означава наистина ясна, детайлна и цветна картина! Ако телевизорът се използва само за гледане на Булсат например донякъде ще се съглася, че кинескопните екрани са за предпочитане, с една уговорка обаче. Скоро ще се появят повече HD канали и кинескопите отиват директно по вили и села В Германия скоро имах възможност да гледам истинска цифрова Тв. с нормална резолюция на 32 инчово LCD... еми... чудесно изглеждаше, нищо общо с нашето понятие за цифрова Тв!
              Само да уточня,че лично аз дадох шапка пари САМО за палтопа си,скъп телефон нямам и НЕ ИСКАМ-не ми е потребен!!! ЗА хамъра-виж ако ми дадеш парите взимам го Инъче те разбрах спокойно,но все още не разбирам,как от три метра се гледа на 40 инча-това си е наказание...още повече,че направо откачам,като гледам мач в приятели,да виждам любимите си футболисти "сплескани и топчести" -ефекта на формата 16-9 и големия екран. Инъче виждам две трети от терена на ширина,а не може нормално да ми покаже футболиста в цял ръст-нещо такова се получава и е кофти!Да не говорим,че наистина е тъпо да даваш една камара пари за телевизор,който аз лично през повечето време,вместо аз да го гледам,той ме гледа как си ползвам лаптопа и едиственото което прави,е да вдига джангър в стаята,че да не ми е тъпо!
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Пооплескахме и тая тема Моят съвет към приятелят Nikki_Sixx е да си купува това, което му легне на сърце и може да си позволи. Съветите за космически технологии и извънземни картини за мен са безпочвени, лишени от здрав разум и икономическа логика. Днес купуваш най-доброто за 7999лв., а утре има още-по-най-добро на промоция при това за 1999лв... ете това се опитвам да обясня, че трябва да се избягва. Специално за телевизорите. Всички LCD телевизори с луминисцентна лампа за подсветка са с ограничен в часове живот - около 15000 до 18000 часа. LED дисплеите, предвид, че са нова и скъпа технология - все още не е ясно съвсем колко е живота на подсветката, но от моят скромен опит - не би трябвало да надвишава тази на луминисцентните лампи... Въпрос на вкус и лично изхвърляне е колко пари ще се дадат... За гледане на телевизия само - всичко е удачно.
                Steliyan's Life!

Коментар

Съвет от потребител: купувай си ефтин телевизор не-Full-HD, поне 32"...Напълно достатъчен за следващите поне 5 години за качеството на "Булсатком" + FullHD от компютър + BR DVD от рипове и плейъри.

Коментар

jenshen73 написа:
                    Специално за телевизорите. Всички LCD телевизори с луминисцентна лампа за подсветка са с ограничен в часове живот - около 15000 до 18000 часа. LED дисплеите, предвид, че са нова и скъпа технология - все още не е ясно съвсем колко е живота на подсветката, но от моят скромен опит - не би трябвало да надвишава тази на луминисцентните лампи... Въпрос на вкус и лично изхвърляне е колко пари ще се дадат... За гледане на телевизия само - всичко е удачно.
                    15 - 18 хиляди часа... по 3 часа всеки ден - 5-6000 дни... 13-15 години... Не си ги купувайте, ограничен им е животът. Един светодиод е толкова издържлив, че ако е свързан съгласно предписаните характеристики и свети по 2-3 часа на ден, както се ползва телевизор - ще надживее мен, теб, децата ни, внуците ни може би.... За всеки нормален хол в панелка - всеки телевизор над 32 инча е безсмислено, е мнението ми, като потребител на въпросен телевизор, който и сега е малко голям за телевизия във формат PAL. За Full HD е добър размер, а наближава и Quad HDTV, или с други думи - снимки с 8 -мегапикселов фотоапарат, поне 24 за една секунда Представете си каква детайлност е това, колко ясна картина... Вместо да гледаш новините, можеш да преброиш космите по главата на Ани Салич, да си спреш на пауза мача, и да си приближиш публиката, да видиш кой е на мача... (Важи за БГ футбол, вече на стадионите всички се знаят).Съвсем скоро всички телевизии ще преминат към формат 16:9, и така няма да са ви сплеснати образите, а обратно - на старите телевизори ще се разтеглят и те ще поемат пътя към вили и планини. Новите (те вече остаряха) телевизори имат друг огромен плюс - компактни размери, леки, монтираш го на стената, а той стърчи 8-10 см от нея, това не е за пренебрегване. Бих сменил телевизора си само заради това. Сега в стаята ми стои един 29-инчов, 38 килограмов сандък, а доскоро бях с 21"-чка и беше перфектно. Бих го сменил с ЛСД 26-ца веднага щом започне масовото излъчване във формат 16:9

Коментар

@ogi28b: Сметката ти за 3часа/ден е прекрасна, но... LCD телевизора у дома се ползва все още по минимум 12 часа. LED не е съвсем сигурно, че ще те надживеят - вече се появиха и лаптопи с поизгорели подсветки. Как са ги свързвали там не знам, но факт е, че пердетата почнаха да се появяват. А технологията е има няма на 2 години.И да, като се замисля - масовият потребител ходи от 8 до 18 на работа, прибира се и до 22 най-късно зяпа телевизия, ляга, спи, повтаря... При нас не е така и съм се изкривил, че всички са като мен
                      Steliyan's Life!

Коментар

Може би е добра идея се погледнат предложенията на Тошиба в ТМ Европа - 5 годишна гаранция, в такъв случай. Напомням, че вече 2 пъти носих телевизор 32" сони в сервиз - веднъж заради подмяна на някаква платка - фабричен дефект, веднъж за друг проблем, който са решили с преинсталиране на софтуера с по-нова версия. Еее, няма ги вече хубавите CRT, ламповите усилватели, пишещите машини... какви времена бяха... 68-ма година, голЕмия снЕг...

Коментар

То като ще спамим - голЕмия снЯг го чакаме и тази зима, лошото е, че както е тръгнало с тоя неработещ блок на АЕЦ - може и големият студ да е... Ким за кво ти е телевизор, ако няма да можеш да го визираш Иначе - идеята за по-голяма гаранция е идеална, кой беше цитирал по-горе Мечо Пух - колкото повече, толкова повече ... за гаранцията съм с 2 ръце, а и ... Тошиба са поносимо евтини.
                          Steliyan's Life!

Коментар

а за да продължим със спама Тошиба каква матрица ползват
                            Толкова е лесно да поправяш другите. Толкова е трудно да поправяш себе си

Коментар

4uk1t написа:
                              а за да продължим със спама Тошиба каква матрица ползват
                              То няма особено голям избор матрици на пазара: AU Optronics, LG-Philips, Samsung, Sharp... Вероятно и още някоя, която пропускам, но това са основните играчи.
                              Steliyan's Life!

Коментар

paralesa написа:
                                Инъче те разбрах спокойно,но все още не разбирам,как от три метра се гледа на 40 инча-това си е наказание...още повече,че направо откачам,като гледам мач в приятели,да виждам любимите си футболисти "сплескани и топчести" -ефекта на формата 16-9 и големия екран.
                                Пичага, незнам какво наказание е, но моя 40" си го гледам от 2,80м и вече съжалявам че не взех 46".. особено като пусна от лаптопа с HDMI някой Blue Ray. Получавам душевен оргазъм от качеството на картината. ОК на Булсат качеството е далеч от най-доброто но все пак от това разстояние си е ОК. Относно мачовете, незнам какви мачове гледаш но и Diema и Nova sport и TV+ и Probg си излъчват мачовете в формат 16:9
                                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Working...
                                X