Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Довчера гледахте на 21" кинескопи, сега много се отворихте вече - плазми, LCD, OLED, 42"...

Коментар

Immortal написа:
      Довчера гледахте на 21" кинескопи, сега много се отворихте вече - плазми, LCD, OLED, 42"...
      Ми ти що още не караш баба Темпра... :P :P :P :P Прогрес майна!
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Vladim:Може и така да е, аз го казвам това на 6азата на прочетено из статии и т.н.По-принцип в който и сайт да погледнеш дават предимство на плазмата за филми.Аз лично съм гледал доста и на плазми и на ЛСД, реално разлика аз не 6их могъл да намеря, освен може 6и, ако са един до друг.Единствено при ЛСД-то ме дразни, че черното не е 6аш черно.Ето и нещо по въпроса от panasonic:http://www.lcdorplasma.com.au/#/theF...onic_Viera.pdf
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Ми то основния проблем на LCD дисплея е, че заради подсветката от луминисцентни лампи няма как да има черен цвят, който всички знаем, че всъщност е липса на светлина. Аз за това изобщо не вкарвам мнение за СКЪПИ LCD телевизори. Взима си НЯКАКЪВ, който му хареса и толкоз. Гледам оня ден един екшън, става някакво тъмно, нощно време и ... чувам само звук. В кухнята - на тубата - видях, че имало и силуети..., в мрака. Хайде моля ВИ се - всяко изхвърляне на пари за 30-40-50 инчови LCD телевизори си е точно това изхвърляне на пари. По мое лично мнение - колкото ПО-МАЛКО пари се дават за ТЕЛЕВИЗОР - толкова ПО-МАЛКО си се минал.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Хм, добре че не сме го коментирали това преди няколко години, че още щях да си гледам черно-бялата София...

Коментар

Ей тук съм напълно съгласен с Женшен! Тия изхвърляния с телевизори по над 30 инча си е абсолютна глупост...и магазините се възползват от нашата глупост. Аз гледам на 21 инчов кинескоп с булсатком,шефа ми на 40 инчова плазма за една камара пари с цифрова телевизия и кво? Едно,че в крайна сметка гледаме едно и също ,второ че дори смея да твърдя,че моята картина е по-добра и по-ясна(особено сцени на тъмно) от неговата!!! На мен ми струва 200лв телевизора и по 16 лв на месец булсата,на него 1500лв тв-то и над 20лв на месец цифровата тв....Сега и като Женшен ще ви питал,кой се е минал повече?!
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Доста често се пускат такива теми, но на лаик като мен термините и разните буквички и съчетания от буквички ми звучат като на на китайски... Освен инчовете, резолюцията и килограмите почти нищо не ми е ясно в характеристиките на тези нови чудеса на техниката...Има ли някъде обяснени тези неща или дали ще се намери някой сведущ, който би се наел да разясни аджеба кое какво е и за какво е на такива телеидиоти като мен!?
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

paralesa написа:
                  Ей тук съм напълно съгласен с Женшен! Тия изхвърляния с телевизори по над 30 инча си е абсолютна глупост...и магазините се възползват от нашата глупост. Аз гледам на 21 инчов кинескоп с булсатком,шефа ми на 40 инчова плазма за една камара пари с цифрова телевизия и кво? Едно,че в крайна сметка гледаме едно и също ,второ че дори смея да твърдя,че моята картина е по-добра и по-ясна(особено сцени на тъмно) от неговата!!! На мен ми струва 200лв телевизора и по 16 лв на месец булсата,на него 1500лв тв-то и над 20лв на месец цифровата тв....Сега и като Женшен ще ви питал,кой се е минал повече?!
                  Съгласен съм и аз повече телевизор няма да купя освен ако не се повреди до такава степен ,че ремонта ще е много кинти.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ето едно предложение за по-хубав образ и отговарящ на доста от изискванията на човека Panasonic TX-P42V10
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      Ето едно предложение за по-хубав образ и отговарящ на доста от изискванията на човека Panasonic TX-P42V10
                      Цена от 2 373,09 лв до 2 799,00 лв
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

paralesa: Е, ако гледаш новините само, може и някой Юност да ползваш.За филми ....21" ми Самсунг директно го закарах на село, имам и едно 29" Сони, засега го ползвам чат-пат ама кажи ми как да го гледам от 4-5 метра?
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                          paralesa: Е, ако гледаш новините само, може и някой Юност да ползваш.За филми ....21" ми Самсунг директно го закарах на село, имам и едно 29" Сони, засега го ползвам чат-пат ама кажи ми как да го гледам от 4-5 метра?
                          Ако избия всички стени на панелката - може и да докарам нейде разстоянието до телевизора да стане 4-5 метра. У дома - е 3 максимума. По диагонал. В най-голямата стая. 32" все още ми е достатъчно голям, а за синчето да гледа "преоразмерен" 4:3 Спортакус - направо перфектен. Тъй, че - докато не почнат да дават някакви извънземни неща по телевизията или пък филмите станат някакви мегасмислени и не си изсмукват 6ти сезон от там дето слънце не ги е гряло - ще си купувам промоциите дето са на 1/3 или 1/4 от цената. Та така... Техничар съм, ама тия кинти се оказва не никнат по стените в хола...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Tornado написа:
                            BO написа:
                            Цена от 2 373,09 лв до 2 799,00 лв
                            Ами да, малко по-скъп е от масовата възприемана цена от рода на 1000-1500лв, ама като седнеш вечер и както каза колегата, като загасиш лампите тогава ще видиш що е то картина и има ли почва у нас п.п. Забравих да кажа. Виждам, че също се търси и прословутата екстра PIP или картина в картината. Беше споменато и това. Та в новите телевизори има модели с такава екстра, ама не баш. Въпросната екстра може да меша различни видеове сигнали. Примерно сигнал от тунер с този на АВ входовете. АВ входовете с ПЦ входа и всякакви варианти, каквито измислите.НО не може да меша два входа от тунера. Демек тунера, който ти вхаща ефирните (образно казан, може и да са кабелни) може да гледаш само една програма от него. Не може да гледаш да речем Канал-1 и БТВ примерно. Демек има само един тунер, не са два. Обърни специално внимание на това нещо, за да не останеш безкрайно разочарован като си го поставиш във вас и откриеш, че ПИП-а не е баш ПИП, или не работи по начина, както ти се иска на теб.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

То това с ПИПа има много просто решение, особено, ако имаш Булсатком или цифрова с отделен приемник. Сигнала от тях си влиза във входа, а от тунера на телевизора си гледаш само ефирните програми.Според мен вместо да инвестираш 2000 и нагоре лева в един 40" телевизор, по-добре, ако разполагаш с такава сума, си вземи 2 по-малки.Например този: http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=328&group=1или това:http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=404&group=1Така всеки ще си гледа сериала/мача без да си пречите. Стига да имате 2 стаи, в които да ги сложиш.При ПИП няма възможност да се чуват и двата звука, дори да е с два тунера.Разгледай и другите модели на SHARP - имай предвид, че са Made in Japan, 100% гарантирано.Всъщност това май остана единствената истинска японска марка. И не забравяй, че Sharp са пионерите на LCD панелите изобщо.

Коментар

Абе не знам дали е толкова лошо да си гледаш телевизия на голям телевизор колкото разправяте, ама е факт че в къщи борбата е кое преадаване да се гледа на 42 инчовото LG в хола, а 21 инчовите CRT-та в спалните са тотално игнорирани, въпреки че БЯХА хубави телевизори за времето си.Гледайте си кинескопите щом толкова ви харесват, а аз ще си гледам филмчета на FULL HD ( само за инфо - 90 минути - 10-15гб), пък нека черното ми не е като в кучи г..з...Не знам защо само в един техничеки форум по такъв начин се отрича прогреса, ама вие си знаете.Факт е че вече никой не произвежда CRT телевизори и монитори - защо ли?

Коментар

Working...
                                X