Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв телевизор да си взема 10.2010-10.2014

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Е, не де, за плазма ставаше въпрос и това са усреднени данни за нам-си-колко дни работа по нам-си-колко часа на ден - нещо като средностатистическо гледане на телевизор в Германия, примерно Идеята ми беше, че вече не е както преди
    Аз те разбрах прекрасно - видях модела, проверих му консумацията - папка си точно 255W/час според производителя. Едно 42" LED LCD папка около 50W като пример.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      Kuku написа:
      Е, не де, за плазма ставаше въпрос и това са усреднени данни за нам-си-колко дни работа по нам-си-колко часа на ден - нещо като средностатистическо гледане на телевизор в Германия, примерно Идеята ми беше, че вече не е както преди
      Аз те разбрах прекрасно - видях модела, проверих му консумацията - папка си точно 255W/час според производителя. Едно 42" LED LCD папка около 50W като пример.
      Това 255W е максималната консумация. А иначе отново според производителя средно консумираната мощност е 121 W
      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Хаха, ще давате 1к+ лева за телевизор и ще си правите сметка за 2-3лв на месец за ток :D Аз бих прежалил тези 3-4лв по-голяма месечна сметка за тока и като си загася вечер лампите в къщи да се наслаждавам на някой готин филм, а не като ми се стъмни сцената максимално много и като ми блеснат тези диодчета отзад директно бих го нарамил и през балкона директно.Всичко различно от плазмен дисплей за истинско забавление е компромис.Който не е виждал картина вечер на плазмен дисплей, само той може да е застъпник на всички други такива.Представете си, че има сцена - вечер снимано небе и само звезди. Пълен мрак в къщи. Ако някой може да ми каже, че няма да си вижда очертанието на екрана на нещо различно от плазма, нека ми даде модела телевизор и лично ще го получи като новогодишен подарък от мен.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колкото повече чета и гледам модели - толкова повече се обърквам....
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

BO написа:
            Хаха, ще давате 1к+ лева за телевизор и ще си правите сметка за 2-3лв на месец за ток :D Аз бих прежалил тези 3-4лв по-голяма месечна сметка за тока и като си загася вечер лампите в къщи да се наслаждавам на някой готин филм, а не като ми се стъмни сцената максимално много и като ми блеснат тези диодчета отзад директно бих го нарамил и през балкона директно.Всичко различно от плазмен дисплей за истинско забавление е компромис.Който не е виждал картина вечер на плазмен дисплей, само той може да е застъпник на всички други такива.Представете си, че има сцена - вечер снимано небе и само звезди. Пълен мрак в къщи. Ако някой може да ми каже, че няма да си вижда очертанието на екрана на нещо различно от плазма, нека ми даде модела телевизор и лично ще го получи като новогодишен подарък от мен.
            Всичко това е вярно при написаното от теб ’вечер’. Но ако гледаш предимно през деня, плазмата с лъскавото покритие на матрицата - такива отражения от прозореца зад/до/ тебе хвърля, че направо ще намразиш телевизора. Повече ще гледаш отражения отколкото картина.! Но за вечер си прав ! Затова е важо да се знае как ще се ползва ТВ-то.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              И аз тъй...

Коментар

ls1 написа:
                kiro_of_the_day написа:
                И аз тъй...
                Аз ви казвам нещо на двамата, ама не ме слушате....Грабайте по едим телевизор и да се свършва бе...Иначе с БО за плазмите съм съгласен, ама ако ще се взема нисък клас плазма айде, моля ви се, нека да е ЛЦД...А високия клас плазми, си искат инвестиция....
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Определено, най-евтината плазма, само за да бъде плазма, не е добър избор!Адаш, освен това, ако не ти се занимава да го пазиш от прогаряне, по добре ЛСД

Коментар

Яворе, чакам 10ти декември да стане за да излезнат коледните дипляни да видим какво ще предложат.Аз съм свел до Самсунг или Сони, като леко клоня към Сони, ама леко. Най много ме дразни това че не просто трябва да избера в магазина телевизор който ми харесва, а трябва да им мина през хилядата номерца на продавачите, опити да ми пробутат мостри, да се зверя отзад през решетки на телевизора аджеба каква матрица е и подобни. Може би и затова клоня към Сони, защото малко по скъпо, но пък сякаш по надеждно, а и май без безумните вариации на Самсунг един модел да е правен един път с такива, а после с ей такива части. Доколкото чета в сетком форума Самсунг вече може да се нулират часовете на работа в сервизното меню, иди разбирай кое е било мостра и кое не.

Коментар

ls1 написа:
                      Яворе, чакам 10ти декември да стане за да излезнат коледните дипляни да видим какво ще предложат.Аз съм свел до Самсунг или Сони, като леко клоня към Сони, ама леко. Най много ме дразни това че не просто трябва да избера в магазина телевизор който ми харесва, а трябва да им мина през хилядата номерца на продавачите, опити да ми пробутат мостри, да се зверя отзад през решетки на телевизора аджеба каква матрица е и подобни. Може би и затова клоня към Сони, защото малко по скъпо, но пък сякаш по надеждно, а и май без безумните вариации на Самсунг един модел да е правен един път с такива, а после с ей такива части. Доколкото чета в сетком форума Самсунг вече може да се нулират часовете на работа в сервизното меню, иди разбирай кое е било мостра и кое не.
                      Aко стоиш и чакаш ценово предложение не знам защо си мислиш, че точно по Коледа стават чудеса относно цените. Относно Сони - в момента вървят няколко много добри модели с 5-годишни безплатни гаранции от Сони, които включват голям ред благинки освен стандартната гаранция и наистина са си голям плюс.Самсунг са много по-иновативни, с по-красив дизайн, по-добра картина в сходни модели без значение от матрицата, но са по-дебели ценово. При 3D телевизорите и двата производителя залагат на активни очила за разлика от LG (там какви уловки има...не е за говорене). То, не че при Сони и Самсунг няма...а има и хубави модели на Тошиба. Колко пари си предвидил, какъв размер търсиш? Мога да ти дам много точна информация от първа ръка за абсолютно всеки един модел. Може и на ЛС. Доста се пише за хубавите плазми в темата. Съгласен съм с констатациите за хубавата плазма (особено за флагманите на Панасоник) с една уговорка - това е телевизор, който за мен е тип "ако си баровец" и си го ползваш само в затъмнена обстановка и филми. На нормална дневна светлина или в осветена стая вечер - не. Лично мнение е. И си купи колкото можеш по-голям телевизор като диагонал, наистина колкото можеш по-голям. Особено ако се колебаеш между два еднакви модела с разлика само в размера.

Коментар

Май писах попреди, но пак ще кажа, че си промених мнението за някои неща.Бюджет около 1500лв46"Някакво подобряване на плавността, херци ли повече, фреймове ли.Разбирателство с българските кабелни, на Мсат цифрова съмАко има възможност за стрииминг от компютър ще е добре, но поне засега планирам с видеокабел да пускам от компютъраНе ме интересуват PVR, 3d, твърдо! Искам да е с красива картинка, избора да не е ама таз матрица, ама оназ, едва ли не да трябва да отварям телевизора че да разбера не ми ли пробутват ужким тоя модел ама не баш. Да е от тая година модел. Да не е плазма.Честно казано бях останал с впечатление че Сони са по скъпи от Самсунг. Казвай тука съветите, нека се ползваме всички.

Коментар

@ls1: Скромното ми мнение относно Sony и според това, което съм чел - доста боклук се навърта покрай тях. Ако ще си купуваш гаранция само, но не и телевизор - се поориентирай. Аз лично бих ти препоръчал всичко различно от Samsung, защото в любимият Маркет не се знае точно от кой край на света ще дойде рециклат, а и модела, който ще те впечатли - първо го провери на официалната страница на Samsung дали наистина съществува, защото ти е бедна фантастиката какво правят любимците от популярната верига вносител на Самсунг. Филипс и LG ако не знаеш са от доста време една фирма - матриците им са собствено производство, сглобките са достатъчно качествени, а има и добри оферти на поносими пари. Имам предвид изцяло и само LCD. Плазмени дисплеи лично аз не харесвам - по изброените по-горе причини, а и по още ред такива, като "прегаряне"-то им, като топлината която отделят и прочие. Огледалната повърхност им е един от недостатъците също. Имай и едно наум за живота на новите телевизори - общо взето се скапват в период по-къс от очакваното, най-много да си изживеят гаранционният срок х2, но не и 10 години Повечето съвременни LCD телевизори имат МИНИМУМ 1 HDMI вход, 1PC вход и множество аналогови. За цифровата на МСАТ - ако ще купуваш CI модул - имай предвид, че някои модели телевизори не си подреждат програмите както на приемника им. Т.е. ще трябва да прилагаш някои хакове.
                          Steliyan's Life!

Коментар

Цитирам от сетком форумаМСАТСпоред техниците им, най-проблемни са телевизорите с марки LG и Тoshiba.При LG като смените каналите ви дава "конфликтна програма" - няма картина и звук, а само надписа. Телевизора си прави рефреш на ключовете от картата и по някога се шашка, проблема не е функция на картатата, модула или Тв-то, а на оператора и мрежата. Оправя се като извадите модула заедно с картата и го вкарате отново.Е няма да се взема LG със сигурност.

Коментар

ls1 написа:
                              Цитирам от сетком форумаМСАТСпоред техниците им, най-проблемни са телевизорите с марки LG и Тoshiba.При LG като смените каналите ви дава "конфликтна програма" - няма картина и звук, а само надписа. Телевизора си прави рефреш на ключовете от картата и по някога се шашка, проблема не е функция на картатата, модула или Тв-то, а на оператора и мрежата. Оправя се като извадите модула заедно с картата и го вкарате отново.Е няма да се взема LG със сигурност.
                              Не, че се заяждам, но MSAT ли са критерият ти за избор на телевизор? Защото ако трябва наистина да се съобразявам с доставчика на услуга, която не е монопол - ще се хвърля от терасата. То да не е Булсат, да не е Виваком, да не МТЕЛ и прочие доставчици на едни и същи бозливи канали. Моя Панасоник така и не си нарежда каналите, но аз съм подредил най-гледаните от домочадието по ред, който им харесва във фаворити и всичко е ток и жици. При честите ъпдейти на МСАТ се налага да поразмествам някои екзотични канали, но не е болка за умирачка. Иначе - CI Модула (Модул общ интерфейс), който си купих за 86лв. от тях беше дефектен, че ми го сменяха в първата седмица от покупката му...Ама чудно, на скапаните наши горива като как така си купил кола?
                              Steliyan's Life!

Коментар

Мерси, градски, за опита ти за помощ. Разбрах ти позицията, не е нужно допълнително да я доуточняваш.Други мнения моля!

Коментар

Working...
                                X