Бре един не се намери дето да я дърпа по завоите тая ръчна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо дърпате ръчна спирачка?
Collapse
X
-
sok1 написа:ilko-gd написа:Dido_Lyubenov написа:На новите като няма въздух са задействани спирачките, а на старите трябва да има за да ги задействаш.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Като паркирам никога не дърпам ръчната....само ако има наклон.Най-често я използвам по светофарите-свети червено и я дърпам за да не държа на крачната.Дърпам си я нормално защото хваща на 2-3 зъб,което е въпрос на настройка (в повечето случаи става автоматично поне на мойто Браво е така)А иначе ръчна винаги си трЕбва.Един път на Ладата с скъса маркуч на преден ляв спирачен цилиндър......и чувството да натиснеш педала и той да пропадне докрай,а срещу теб да има бетонна ограда не го пожелавам на никого да го изпита.Резко дръпнах ръчната и понеже беше изправна не се ошашавихме.След това прибрах колата само на ръчна в градски условия.Не е кой знае какво,просто караш по-внимателно и спираш много от по-рано.
Коментар
-
avvasilev написа:sok1 написа:Не, като няма въздух има спирачки. За да тръгне камиона, ДВГ трябва да поработи и да "вдигне въздух". Мисля, че Камаз бяха така. Тегленето на такъв камион без допълнителна интервенция по спирачките е много мъчна работа.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
krasio_79bs написа:Бре един не се намери дето да я дърпа по завоите тая ръчна.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:krasio_79bs написа:Бре един не се намери дето да я дърпа по завоите тая ръчна.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:batproho написа:krasio_79bs написа:Бре един не се намери дето да я дърпа по завоите тая ръчна.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
http://www.moreto.net/novini.php?n=188826Кола потегли сама на паркинг, блъсна жена във Варна[i:0f441471c1]Около 13,50 ч. на паркинг на търговски комплекс на ул. ,,Радецки
Коментар
-
След като на шофьорските курсове инструктора все ме овикваше: "пускаш първа, гасиш двигателя, дърпаш ръчната и тогава махаш крака от спирачката" ми стана навик. Никога не я дърпам много рязко, защото ме дразни звукаFiat Bravo 1.6 16v `99г.
Suzuki Vitara 2.0V6
Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!
Коментар
-
avvasilev написа:sok1 написа:ilko-gd написа:Dido_Lyubenov написа:На новите като няма въздух са задействани спирачките, а на старите трябва да има за да ги задействаш.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
От шофьорите във фирмата знам, че скоростите при камиона не играят - няма значение дали е на скорост или не, важното е винаги да е пусната паркинг спирачката. И на мен ще ми е интересно да разбера повече за спирачките при камионите.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:От шофьорите във фирмата знам, че скоростите при камиона не играят - няма значение дали е на скорост или не, важното е винаги да е пусната паркинг спирачката. И на мен ще ми е интересно да разбера повече за спирачките при камионите.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар